Tarih: 17.12.2021 09:31

NASIL MÜSLÜMAN OLDUM!

Facebook Twitter Linked-in

2010 yı­lın­da İslam di­ni­ni kabul eden Ame­ri­ka­lı kadın film oyun­cu­su Al­li­son Wo­ol­ford, Müs­lü­man olu­şu­nun il­ginç hi­ka­ye­si­ni an­lat­tı. Müs­lü­man ol­duk­tan sonra Ku­veyt'e yer­le­şen ve Arap si­ne­ma film­le­rin­de ve di­zi­le­rin­de boy gös­te­ren Wo­ol­ford, İslam'ın huzur veren bir din ol­du­ğu­nu ifade etti.
ABD'li filim oyun­cu­su, Al­li­son Wo­ol­ford ga­ze­te­ci­le­re İslam'a gi­ri­şi­ni de özet­le şöyle an­lat­tı:
"Bir kaza so­nu­cu bir haf­ta­lı­ğı­na has­ta­ne­de yat­tım. Ya­nım­da bir bayan hasta vardı ve acı­sı­nı din­dir­mek için daha sonra benim de ho­şu­ma giden ve ya­ban­cı ol­du­ğum fark­lı bir tarz şarkı söy­le­me­ye baş­la­dı.
Ben de bu şar­kı­yı sev­dim; onun­la her gün bu şar­kı­yı din­le­me­ye devam ettim. Bu şarkı çok fark­lıy­dı.
Çünkü içimi ok­şu­yor­du ve ger­çek­ten de din­ler­ken huzur bu­lu­yor­dum. O kadın has­ta­ne­den ay­rı­lır­ken bu şar­kı­nın is­mi­ni sor­du­ğum­da al­dı­ğım cevap beni şa­şırt­tı. Kadın so­ru­mu gü­le­rek ce­vap­la­dı:
"Bu din­le­dik­le­ri­miz şarkı değil, Kur'an ti­la­ve­tiy­di, yani onlar Allah'ın söz­le­riy­di." dedi.
Bu beni ger­çek­ten çok şa­şırt­tı. Böy­le­lik­le bu huzur dolu ilahî ki­ta­bın pe­şi­ne düş­tüm. Ku­veyt'e ge­le­rek Müs­lü­man­lar­la bu­luş­tum.
On­la­rın ne kadar güzel huylu birer insan ol­du­ğu­nu gö­rün­ce de Müs­lü­man olmam ge­rek­ti­ği­ni an­la­dım. Müs­lü­man ol­duk­tan sonra ailem­den ciddi bir tepki al­ma­dım. Şimdi İslam'ı daha iyi an­la­ya­bil­mek için fıkıh ve il­mi­hal gibi ders­ler alı­yo­rum." şek­lin­de açık­la­dı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —