Köylüler İhtiyaç Duydukları Yolu İmece Usulü İle Yaptı

Güncel Haberler 18.12.2021 15:12:25 0
Köylüler İhtiyaç Duydukları Yolu İmece Usulü İle Yaptı

Ko­ro­na­vi­rüs pan­de­mi­si ne­de­niy­le sınır ka­pı­la­rı ka­pa­nın­ca çay top­la­mak için Gür­cis­tan'dan Rize'ye ge­le­me­yen iş­çi­ler Ri­ze­li­le­rin kendi ara­sın­da yar­dım­la­şa­rak çay top­la­ma­sı­nı sağ­la­mış­tı. Co­vid-19 sal­gı­nı bu ne­den­le geç­miş­te önem­li bir kül­tür olan imece kül­tü­rü­ne dö­nü­şü sağ­la­mış­tı. İmece ile çay top­la­ma­nın ar­dın­dan ise şimdi köy­le­rin diğer iş­le­ri de imece kül­tü­rü ile gö­rül­me­ye baş­la­dı.

Rize'nin Ar­de­şen il­çe­si­ne bağlı Aşa­ğı­du­rak kö­yün­de ya­şa­yan va­tan­daş­lar ken­di­le­ri için ge­rek­li olan yolu el ele ve­re­rek bir­lik­te açtı. Kazma kü­rek­ler­le işe ko­yu­lan köy­lü­ler önce tarım ara­zi­si­nin içe­ri­sin­den yolu ge­çir­di. Dü­zen­le­me­le­ri biten yolun ise son ola­rak be­to­nu dö­kül­dü. Şimdi ge­ri­ye yolun açıl­ma­sı için be­to­nun ku­ru­ya­rak sağ­lam­laş­ma­sı kaldı.
İmece kül­tü­rü­nün köy­le­rin­de can bul­du­ğu­nu dile ge­ti­ren Aşa­ğı­du­rak Köyü Muh­ta­rı Mus­ta­fa Bay­rak "Köy hal­kım sağ ol­sun­lar, benim iş­le­rim­de büyük yar­dım­cı olu­yor­lar. Bu yar­dım ve fe­da­kar­lık kar­şı­sın­da hiz­met etmek de benim için büyük bir onur olu­yor. Ap­ta­ze­ni mev­ki­in­de elzem bir ih­ti­yaç olan pa­ti­ka yol için va­tan­daş­la­rı­mız çay tar­la­la­rı­nın bir kıs­mı­nı ve­re­rek yolun ge­niş­le­til­me­si­ni sağ­la­dı­lar. Son­ra­sın­da yak­la­şık 500 metre yol be­ton­lan­ma­sı­nı ger­çek­leş­tir­dik. Ki­mi­si eline kürek aldı, ki­mi­si kum ta­şı­dı. Köyde ya­şa­yan ka­dın­la­rı­mı­zın yaş­lı­sı genci fark et­me­den ça­lış­ma­la­rı ka­tıl­ma­sı bir­lik ve be­ra­ber­lik açı­sın­dan çok önem­li. Hep­si­ne ayrı ayrı te­şek­kür edi­yo­rum" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °