Çoruh EDAŞ'a 'Sıfır Atık' Belgesi

Güncel Haberler 18.12.2021 15:17:32 0
Çoruh EDAŞ

Art­vin, Gi­re­sun, Gü­müş­ha­ne, Rize ve Trab­zon il­le­rin­de yak­la­şık 1,5 mil­yon abo­ne­ye elekt­rik da­ğı­tım hiz­me­ti sunan Çoruh Elekt­rik Da­ğı­tım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), atık­la­rın iş­le­til­me­si­ne iliş­kin eği­tim­le­ri ta­mam­la­ya­rak so­rum­lu­luk böl­ge­sin­de­ki tüm il­ler­de Çevre, Şe­hir­ci­lik ve İklim De­ği­şik­li­ği Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan ve­ri­len 'Sıfır Atık Bel­ge­si' al­ma­ya hak ka­zan­dı.

Şir­ket, sür­dü­rü­le­bi­lir­lik esa­sıy­la doğal kay­nak­la­rın ko­run­ma­sı ve geri dö­nü­şü­mün yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı nok­ta­sın­da in­sa­na ve çev­re­ye değer ka­ta­cak uy­gu­la­ma­la­rın ta­kip­çi­si ol­ma­ya devam ede­cek­le­ri­ni be­lirt­ti.
So­rum­lu­luk böl­ge­si il­ler­de yak­la­şık 1,5 mil­yon abo­ne­ye elekt­rik da­ğı­tım hiz­me­ti sunan Çoruh EDAŞ, sür­dü­rü­le­bi­lir­lik esa­sıy­la in­sa­na ve çev­re­ye değer katan uy­gu­la­ma­la­rı­na devam edi­yor. Ke­sin­ti­siz ener­ji arzı sunma he­de­fiy­le ça­lı­şan Şir­ket, proje ve ça­lış­ma­la­rıy­la ener­ji­yi ta­sar­ruf­lu ve ve­rim­li kul­lan­ma­ya yö­ne­lik bi­linç­len­dir­me ça­lış­ma­la­rı­nın öne­mi­ne de­ği­ne­rek ge­lecek ne­sil­le­re daha ya­şa­na­bi­lir bir çevre bı­rak­ma­yı he­def­li­yor. Çoruh EDAŞ, bu far­kın­da­lık ve bi­linç­le Art­vin, Gi­re­sun, Gü­müş­ha­ne, Rize ve Trab­zon il­le­rin­de atık­la­rın iş­le­til­me­si­ne iliş­kin eği­tim­le­ri ta­mam­la­ya­rak Çevre, Şe­hir­ci­lik ve İklim De­ği­şik­li­ği Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan ve­ri­len ‘Sıfır Atık Bel­ge­si' al­ma­ya hak ka­zan­dı.
Çevre ve Şe­hir­ci­lik Ba­kan­lı­ğı'nın Sıfır Atık Yö­net­me­li­ği'nde yer alan is­ra­fın ön­len­me­si, atık top­la­ma alan­la­rı­nın oluş­tu­rul­ma­sı, ça­lı­şan­la­ra çevre ile il­gi­li eği­tim­le­rin ve­ril­me­si gibi önem­li so­rum­lu­luk­la­rı ye­ri­ne ge­ti­ren Şir­ket, ‘Sıfır Atık Eylem Planı' oluş­tu­ra­rak sü­re­ci hız­lan­dır­ma yo­lu­na gitti. Sıfır Atık Eylem Planı çer­çe­ve­sin­de oluş­tu­ru­lan Ko­or­di­nas­yon Ku­ru­lu, mev­cut du­ru­mun de­ğer­len­dir­me­si­ni ya­pa­rak bir yol ha­ri­ta­sı be­lir­le­di.
Bu kap­sam­da ge­rek­li te­da­rik­ler sağ­la­nıp eği­tim­ler ve­ril­di. Kısa sü­re­de elde edi­len ba­şa­rı so­nu­cun­da Çoruh EDAŞ, so­rum­lu­luk böl­ge­sin­de­ki tüm il­ler­de 'Sıfır Atık Bel­ge­si' al­ma­ya hak ka­za­na­rak çev­re­sel sür­dü­rü­le­bi­lir­lik fa­ali­yet­le­rin­de­ki ça­lış­ma­la­rı­nı tes­cil­le­di.
"Sür­dü­rü­le­bi­lir Bü­yü­me­ye Önem Ve­ri­yo­ruz"
Ko­nu­ya iliş­kin gö­rüş­le­ri­ni pay­la­şan Çoruh EDAŞ Şir­ket Mü­dü­rü Meh­met Aydın, "Tüm sü­reç­le­ri­miz­de sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ği esas ala­rak 2020 - 2021 yıl­la­rı ara­sın­da 1 mil­yon 505 bin 131 ki­log­ram hurda metal ile 168 bin 298 ki­log­ram hurda plas­ti­ği geri dö­nü­şü­me ka­zan­dı­ra­rak 1 mil­yon 938 bin kWh ener­ji ta­sar­ru­fu sağ­la­dık. Ay­rı­ca, 1 mil­yon 850 bin ki­log­ram ağaç di­re­ği­mi­zi geri dö­nü­şüm kapsa­mın­da de­ğer­len­di­re­rek 5 mil­yon 577 kWh ener­ji ta­sar­ru­fu yap­tık. Sür­dü­rü­le­bi­lir­lik esa­sıy­la in­sa­nı ve çev­re­yi oda­ğı­na alan yak­la­şı­mı­mı­zı Sıfır Atık Bel­ge­si ile tes­cil­le­dik. Çevre yö­ne­tim eki­bi­miz ko­or­di­ne­sin­de ça­lı­şan­la­rı­mı­zın atık yö­ne­ti­mi ko­nu­sun­da­ki far­kın­da­lı­ğı uy­gu­la­ma­la­rı­mı­zı daima ileri ta­şı­yor. Sür­dü­rü­le­bi­lir­lik her zaman ön­ce­lik­li plan­la­rı­mız ara­sın­da yer ala­cak. Bu kap­sam­da çev­re­sel he­def­le­ri­mi­zi ye­ri­ne ge­tir­mek için sü­re­cin ta­kip­çi­si ola­ca­ğız" me­sa­jı­nı verdi.
Kay­nak­la­rın daha ve­rim­li kul­la­nıl­ma­sı ama­cıy­la atık yö­ne­ti­mi adım­la­rı­nı kur­gu­la­yan Çoruh EDAŞ, doğal kay­nak­la­rın ko­run­ma­sı, geri dö­nü­şü­mün yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı ve evsel ni­te­lik­li katı atık (çöp) mik­ta­rı­nın azal­tıl­ma­sıy­la bir­lik­te ülke eko­no­mi­si­ne de katkı sağ­la­ma­yı amaç­lı­yor.


Ha­ber-Fo­to: Ezgi KAY­GI­SIZ


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °