Rize Valisi Kemal Çeber, AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' Oylamasına Katıldı

Güncel Haberler 21.12.2021 08:50:10 0
Rize Valisi Kemal Çeber, AA

Rize Va­li­si Kemal Çeber, Ana­do­lu Ajan­sı (AA) ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen 'Yılın Fo­toğ­raf­la­rı' oy­la­ma­sı­na ka­tıl­dı.

Rize Valisi Kemal Çeber, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katılarak oy kullandı. ( Fikret Delal - Anadolu Ajansı )

Vali Çeber, ma­ka­mın­da, AA foto mu­ha­bir­le­ri ile mu­ha­bir­le­ri­nin yurt içi ve dı­şın­da çek­ti­ği fo­toğ­raf­la­rı tek tek in­ce­le­di.
Haber ka­te­go­ri­sin­de Elif Öz­türk Öz­gön­cü'nün 'Yor­gun Kah­ra­man­lar' ve Mus­ta­fa Çift­çi'nin 'Yan­gın­dan Kaçış', yaşam ka­te­go­ri­sin­de Şeb­nem Coş­kun'un 'Sağ­lık Ça­lı­şan­la­rı­nın Şef­kat­li El­le­ri' ve İsa Terli'nin 'İstan­bul ve Hilal' baş­lık­lı fo­toğ­raf­la­rı­nı seçen Çeber, spor ka­te­go­ri­sin­de ise Ali At­ma­ca'nın 'Şam­pi­yon Mete Gazoz' ka­re­si­ne oy verdi.
Çeber, AA'nın fo­toğ­raf oy­la­ma­sı­nın her yıl zor­laş­tı­ğı­nı be­lir­te­rek, bu yıl fo­toğ­raf se­çer­ken yıl içe­ri­sin­de ya­şa­nan olay­la­rın bir kez daha göz­le­rin­de can­lan­dı­ğı­nı söy­le­di.
Fo­toğ­raf ele­me­le­ri ön­ce­sin­de fo­toğ­raf­la­rı be­lir­le­yen ki­şi­le­rin de çok zor­lan­dı­ğı­na inan­dı­ğı­nı dile ge­ti­ren Çeber, şun­la­rı kay­det­ti:
'Seçim aşa­ma­sı­na ge­ti­re­ne kadar çok zor­lan­dık­la­rı­nı dü­şü­nü­yo­rum. Fo­toğ­raf çok özel bir sanat. Ar­ka­daş­lar gö­rev­le­ri­ni ya­par­ken aynı za­man­da bir sa­na­tı icra edi­yor. Her bi­rin­de olayı bize mak­si­mum dü­zey­de an­la­tan ka­re­ler sun­muş­lar. Yılı tüm bo­yut­la­rı ile ye­ni­den ya­şa­dık. Her­kes iz bı­ra­kan fo­toğ­raf ve olay­lar üze­rin­de seçim ya­pı­yor. Ben de bazen sa­nat­sal bo­yu­tu­na dik­kat ede­rek, bazen de içe­rik­le­rin­den et­ki­le­ne­rek se­çim­le­ri yap­ma­ya gay­ret ettim. Tüm ar­ka­daş­la­rı teb­rik edi­yo­rum.'


Haber: AA


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °