"SIFIR ATIK RİZE SENİN" PROJESİ OKULLARDA TANITILMAYA DEVAM EDİYOR

Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın eşi Sayın Emine Er­do­ğan ha­nı­me­fen­di ta­ra­fın­dan hi­ma­ye edi­len, Çevre ve Şe­hir­ci­lik Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan yü­rü­tü­len ‘Sıfır Atık' pro­je­si kap­sa­mın­da şeh­ri­miz­de ça­lış­ma­lar devam et­mek­te­dir. Bu se­fer­ki ça­lış­ma­la­rı­nın ad­re­si, Rize Va­li­li­ği Milli Eği­tim İl Mü­dür­lü­ğü okul­la­rın­da devam etti.

2019-2020 Eği­tim-Öğ­re­tim yı­lın­da okul­la­rı­mız­da ger­çek­leş­ti­ri­len Sıfır Atık Kam­pan­ya­sı sü­re­sin­ce öğ­ren­ci­le­ri­miz, ve­li­le­ri­miz ve öğ­ret­men­le­ri­mi­zin de des­te­ği ile top­lam­da 1.500 kg atık pil, 24.050 kg elekt­ro­nik atık, 21.625 parça atık giysi, 1.365 lt atık yağ top­lan­mış­tır.
2021-2022 Eği­tim-Öğ­re­tim yı­lın­da da ‘Sıfır Atık Rize Senin' pro­je­si kap­sa­mın­da 51 okul­da, 27 bin öğ­ren­ci, 58 bin kişi ile 10 bin ko­nut­ta pro­je­miz devam et­mek­te­dir. Rize Be­le­di­ye­si Te­miz­lik İşleri Mü­dür­lü­ğü bün­ye­sin­de Doğuş Çay İlko­ku­lu'nda ger­çek­leş­ti­ri­len prog­ram­da Okul Mü­dü­rü Sü­ley­man Yıl­maz ve öğ­ren­ci­ler; Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Rize İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Nu­ret­tin Gök­du­man ve Milli Eği­tim İl Mü­dü­rü Engin Emen'i okul gi­ri­şin­de çiçek tak­di­mi ya­pa­rak kar­şı­la­dı­lar. Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin; "2021-2022 Eği­tim-Öğ­re­tim yı­lın­da 22 il­ko­kul ve ana­oku­lu dü­ze­yin­de 9100 öğ­ren­ci­mi­ze; Sıfır Atık kap­sa­mın­da doğa, kül­tür, coğ­raf­ya, şeh­ri­mi­zi ta­nı­tan ve geri dö­nü­şüm bi­lin­ci­ni ge­liş­ti­ren öğe­le­rin yer al­dı­ğı bo­ya­ma ve hi­ka­ye ki­ta­bı da­ğı­tı­mı­nı öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze baş­lat­mış olduk. Ha­yır­lı olsun." dedi. Çevre bi­lin­ci­ni erken yaş­lar­da ço­cuk­la­rı­mı­za an­lat­ma­lı­yız. Ne­sil­le­rin bu bi­linç­le ye­tiş­me­si, do­ğa­sı­na, çev­re­si­ne sahip çık­ma­sı ve ge­lecek ne­sil­le­re de daha temiz bir Rize bı­rak­ma­sı için bi­linç­len­dir­me eği­tim­le­ri­ne önem gös­ter­me­li­yiz. Rize'mizin ge­le­ce­ği için öne­mi­ne yü­rek­ten inan­dı­ğı­mız ‘Sıfır Atık Rize Senin Pro­je­si' öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin des­te­ği ile daha ba­şa­rı­lı ola­cak­tır.


Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı
Foto: Rize Be­le­di­ye­si Basın Bü­ro­su