"UYARIYORUZ: OYALAMA DEĞİL HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ!"

Güncel Haberler 22.12.2021 09:52:34 0

RİZE-ARTVİN TABİPLER ODASINDAN AÇIKLAMA,

"UYARIYORUZ: OYALAMA DEĞİL HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ!"

Ri­ze-Art­vin Ta­bip­ler Odası Baş­kan­lı­ğın­dan ya­pı­lan açık­la­ma­da 'Uya­rı­yo­ruz, oya­la­ma değil hak­kı­mız olanı is­ti­yo­ruz 'de­nil­di.

Ri­ze-Art­vin Ta­bip­ler Odası açık­la­ma­sı şöyle'' Say­gı­de­ğer Rize Halkı, Ya­zı­lı ve gör­sel ba­sı­nı­mı­zın de­ğer­li tem­sil­ci­le­ri, de­ğer­li Mes­lek­taş­la­rım, Yak­la­şık iki yıl­dır Pan­de­mi mü­ca­de­le­si­ni ara­lık­sız şe­kil­de He­kim­ler başta olmak üzere tüm sağ­lık ça­lı­şan­la­rı ola­rak yü­rü­tü­yo­ruz.
Biz He­kim­ler insan odak­lı, insan sağ­lı­ğı­nı ön plan­da tutan ve sağ­lı­ğın iyi­leş­ti­ril­me­si için her alan­da ol­ma­mız ge­rek­ti­ği an­la­yı­şı ile mil­le­ti­mi­zin her zaman ya­nın­da­yız. Hiç­bir Hekim ar­ka­da­şı­mız bu zorlu dö­nem­de ne gö­rev­den kaç­mış ne de ve­ri­len gö­re­vi tehir et­miş­tir.
Bi­lin­di­ği üzere geç­ti­ği­miz gün­ler­de TBMM'de ya­pı­lan dü­zen­le­mey­le Sağ­lık Ko­mis­yo­nun­dan geç­me­yen, aya­küs­tü sa­de­ce Dok­tor­la­rın Döner Ser­ma­ye öde­me­le­ri için­de­ki sabit ödeme mik­tar­la­rın­da iyi­leş­tir­me­ler ya­pıl­ma­sı kabul edil­miş­ti, ancak diğer ça­lı­şan­la­rın tep­ki­le­ri so­nu­cu bu dü­zen­le­me geri çe­kil­di. Ne var ki yet­ki­li­ler­ce bi­le­rek veya bil­me­ye­rek plan­sız­ca ya­pı­lan bu dü­zen­le­me Dok­tor­lar­la diğer Sağ­lık Ça­lı­şan­la­rı ara­sı­na hu­su­met to­hum­la­rı atmış oldu. Bütün bun­la­ra rağ­men devam ede­ge­len bu Pan­de­mi sü­re­cin­de biz­ler yıl­ma­dan Gö­re­vi­mi­zin ba­şın­da­yız. Bu arada Sarı Medya tem­sil­ci­si AKİT Ga­ze­te­si­nin Ka­lem­şör­le­ri Halkı Dok­tor­la­ra karşı kış­kır­tan ve top­lu­mun bir ke­si­mi­ne yö­ne­lik nef­ret söy­lem­le­ri ve ya­zı­la­rın­dan do­la­yı kı­nı­yor yet­ki­li­le­ri hak­kın­da Sav­cı­lık­la­rın ge­rek­li iş­lem­le­ri baş­lat­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz.
NE İSTİYORUZ?

-Biz Dok­tor­lar me­zar­da emek­li­lik ye­ri­ne İnsan­ca ya­şa­ya­bi­le­ce­ği­miz, in­san­ca ge­çi­ne­bi­le­ce­ği­miz, emek­li­li­ğe yan­sı­yan temel ücret, 7200 ek gös­ter­ge ve pan­de­mi­de ça­lı­şı­lan her yıl için 120 gün yıp­ran­ma payı İSTİYORUZ!
-Per­for­mans sis­te­mi­nin kal­dı­rıl­ma­sı­nı, döner ser­ma­ye uy­gu­la­ma­sı­na son ve­ril­me­si­ni, sabit ma­aşı­mı­zın bun­la­ra muh­taç et­me­yecek, emek­li­li­ğe yan­sı­ya­cak şe­kil­de dü­zen­len­me­si İSTİYORUZ!
-Ça­lış­ma ko­şul­la­rı­mı­zın iyi­leş­ti­ril­me­si­ni ve in­san­ca ça­lış­ma sü­re­le­ri; gü­ven­li, sağ­lık­lı ça­lış­ma or­tam­la­rı; CO­VID-19 başta olmak üzere mes­lek kay­nak­lı has­ta­lık­la­ra karşı bü­tün­cül bir mes­lek has­ta­lık­la­rı ya­sa­sı, sağ­lık­ta şid­de­te karşı etkin ve et­ki­li yasa İSTİYORUZ!
-Mev­cut 5 da­ki­ka­da bir mu­aye­ne da­yat­ma­sı­na son ve­ril­me­si­ni; ran­de­vu­la­rın has­ta­la­rı­mı­za en az 20 da­ki­ka ayı­ra­bi­le­ce­ği­miz şe­kil­de dü­zen­len­me­si­ni İSTİYORUZ!
-Top­lu­mun geniş ke­sim­le­ri­nin sağ­lık hiz­me­ti ih­ti­ya­cı da he­kim­le­rin özlük hak­la­rı da ancak ka­mu­sal sağ­lık po­li­ti­ka­la­rıy­la te­mi­nat al­tı­na alı­na­bi­lir. İş gü­ven­ce­miz/gelir gü­ven­ce­miz/mes­le­ki ba­ğım­sız­lı­ğı­mız için ka­mu­sal sağ­lık sis­te­mi İSTİYORUZ!
-Tüm asis­tan­la­rın emek­le­ri­nin kar­şı­lı­ğı­nı al­dı­ğı; çe­kir­dek eği­tim müf­re­da­tı­na uygun, asis­tan he­kim­le­rin tüm sü­reç­ler­de söz sa­hi­bi ol­du­ğu ni­te­lik­li uz­man­lık eği­ti­mi al­ma­sı­nı ve eği­tim dışı iş­ler­de ça­lış­tı­rıl­ma­ma­sı­nı İSTİYORUZ!
-Aile he­kim­li­ği ceza yö­net­me­li­ği­nin geri çe­kil­me­si­ni, top­lu­ma da­ya­lı ve bölge/nüfus ta­ban­lı, ka­mu­ya ait bi­na­lar­da kamu ça­lı­şan­la­rın­dan olu­şan ek­sik­siz bir ekip­le ko­ru­yu­cu sağ­lık hiz­met­le­ri­nin yü­rü­tül­me­si­ni sağ­la­ya­cak bi­rin­ci ba­sa­mak sağ­lık ör­güt­len­me­si İSTİYORUZ!


Ri­ze-Art­vin Tabip Odası
Haber: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °