Tarih: 22.12.2021 10:01

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç RTEÜ'de Konferans Verdi

Facebook Twitter Linked-in

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) ta­ra­fın­dan İkti­sa­di ve İdari Bi­lim­ler Fa­kül­te­si Kon­fe­rans Sa­lo­nu'nda, "Om­buds­man­lık ve Tür­ki­ye'nin 2023 He­def­le­ri" ko­nu­lu kon­fe­rans dü­zen­len­di.

Kon­fe­ran­sa ko­nuş­ma­cı ola­rak, Tür­ki­ye Kamu Baş­de­net­çi­si (Om­buds­man) Şeref Mal­koç ka­tıl­dı.
Kamu De­net­çi­li­ği Ku­ru­mu ta­nı­tım fil­mi­nin gös­te­ri­mi ile baş­la­yan prog­ram­da, RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man se­lam­la­ma ko­nuş­ma­sı ger­çek­leş­tir­di.
Bu ül­ke­nin ge­le­ce­ği­nin genç­ler ol­du­ğu­nu ifade eden Rek­tör Ka­ra­man, "2023 ve 2071 he­def­le­ri­ne siz genç­le­ri­miz sa­ye­sin­de ula­şa­ca­ğız. Siz­le­rin de he­def­le­ri­ni­ze ulaş­ma­da bu­gün­kü et­kin­li­ği­miz­den is­ti­fa­de ede­ce­ği­ni­zi dü­şü­nü­yo­rum." dedi.
Se­lam­la­ma ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan Kamu Baş­de­net­çi­si Şeref Mal­koç "Om­buds­man­lık ve Tür­ki­ye'nin 2023 He­def­le­ri" ko­nu­lu su­nu­mu­nu yaptı.
Mal­koç ko­nuş­ma­sın­da, Kamu De­net­çi­li­ği Ku­ru­mu­nun amaç ve ça­lış­ma­la­rı hak­kın­da bilgi ve­re­rek, "Kamu De­net­çi­li­ği Ku­ru­mu, idare ile in­sa­nı­mız ara­sın­da, va­tan­daş ara­sın­da çıkan iti­laf­la­rı mah­ke­me­siz ola­rak dos­ta­ne bir şe­kil­de, çözüm üre­ten, çözüm sağ­la­yan, bir ba­kı­ma ha­kem­lik veya ara­bu­lu­cu­luk yapan bir ku­rum­dur." dedi.
Kamu hiz­met­le­ri­nin ka­li­te­si­nin ar­tı­rıl­ma­sı­nın en önem­li ön­ce­lik­le­ri ol­du­ğu­nu ifade eden Mal­koç, "Aynı za­man­da dün­ya­da stan­dart­la­rı belli olan iyi yö­ne­tim il­ke­le­ri­ni Tür­ki­ye'de ge­liş­tir­mek ve yer­leş­tir­mek, hu­ku­kun üs­tün­lü­ğü­nü temin etmek, insan hak­la­rı­nın kök­leş­me­si­ni sağ­la­mak, de­net­le­ne­bi­lir, şef­faf ve insan odak­lı bir idare oluş­tur­mak da ön­ce­lik­le­ri­miz­den­dir." diye ko­nuş­tu.
Mal­koç, Tür­ki­ye'nin 2023 he­def­le­rin­den de bah­se­de­rek, "2023 he­de­fi­miz­de en iyi 10 ülke ara­sı­na gir­mek var. İnan­mak, ba­şar­ma­nın ya­rı­sı­dır. Bizim be­le­di­ye­le­ri­miz, va­li­li­ği­miz, li­se­le­ri­miz, üni­ver­si­te­le­ri­miz dün­ya­nın en iyi­le­ri ara­sın­da yer ala­cak. Bütün so­run­la­rı zi­hin­de hal­let­me­li­yiz ve ina­nıp, alın teri dök­me­li­yiz. İnşal­lah 2023 he­def­le­ri­ne ula­şa­ca­ğız ve Tür­ki­ye insan hak­la­rın­da dün­ya­nın en iyi­le­rin­den ola­cak." şek­lin­de ko­nuş­tu.
Öğ­ren­ci­le­re tav­si­ye­ler­de bu­lu­nan Mal­koç, "Plan­la­rı­nı­za ve he­def­le­ri­ni­ze odak­la­na­rak ken­di­ni­zi ye­tiş­ti­rin, ge­liş­ti­rin. Sa­de­ce sınıf geç­mek yet­mez za­ma­nı­nı­zı iyi kul­la­nın, boş şey­ler için har­ca­ma­yın. Bir ya­ban­cı dilin ya­nın­da ikin­ci bir dil daha öğ­re­nin. Kader gay­re­te aşık­tır, çaba gös­te­rip alın teri dö­ker­se­niz he­def­le­ri­ni­ze ula­şır­sı­nız." di­ye­rek ko­nuş­ma­sı­nı ta­mam­la­dı.
Mal­koç, kon­fe­ran­sın so­nun­da öğ­ren­ci­ler­den gelen so­ru­la­rı ce­vap­la­dı.
Prog­ra­mın so­nun­da, RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man günün anı­sı­na Kamu Baş­de­net­çi­si Şeref Mal­koç'a Üni­ver­si­te­nin şil­ti­ni tak­dim etti.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —