ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ CAMİ'YE KAVUŞTU

Güncel Haberler 23.12.2021 09:29:06 0
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ CAMİ

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ,

"CAMİLERİMİZ KAMPÜSLERİN SÜSÜDÜR"

Art­vin Çoruh Üni­ver­si­te­si Fatih Camii'nin iba­de­te açan Di­ya­net İşleri Baş­ka­nı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Ca­mi­le­ri­miz kam­püs­le­rin sü­sü­dür" dedi.

Art­vin Çoruh Üni­ver­si­te­si kam­pü­sün­de ya­pı­mı ta­mam­la­nan ca­mi­nin açı­lı­şın­da ko­nu­şan Di­ya­net İşleri Baş­ka­nı Erbaş, Haz­re­ti Pey­gam­be­rin Me­di­ne'ye hic­ret et­tik­ten sonra Mes­cid-i Ne­be­vi'yi ve için­de de suffe mek­te­bi­ni inşa et­ti­ği­ni ifade ede­rek, "O okul­da, mek­tep­te, Efen­di­miz aley­his­sa­la­tu ves­se­lam di­zi­nin di­bin­de ye­ti­şen onun ta­le­be­le­ri önce Yes­rib'i Me­di­ne ha­li­ne ge­tir­di, sonra da Me­di­ne'nin yüz­ler­ce, bin­ler­ce ki­lo­met­re uzak­la­rı­na gi­de­rek bel­de­le­ri Me­di­ne ha­li­ne, nurlu, ay­dın­lan­mış şe­hir­ler ha­li­ne ge­tir­di­ler.
Bugün biz bu­ra­da işte o Mes­cid-i Ne­be­vi'nin bir şu­be­si­ni açı­yo­ruz.
Cami sa­de­ce namaz kı­lı­nan bir yer de­ğil­dir.
Et­ra­fı­mız­da bin­ler­ce öğ­ren­ci­nin eği­tim al­dı­ğı, ilmin, bil­gi­nin mer­ke­zi olan bu üni­ver­si­te­nin için­de­ki genç­le­rin, ca­mi­de na­maz­la­rı­nı kıl­dık­tan sonra ca­mi­nin kü­tüp­ha­ne­sin­den bir kitap ala­rak ca­mi­nin du­va­rı­na yas­la­nıp oku­ya­bi­le­ce­ği, ca­mi­mi­zin ima­mı­nın cami ders­le­ri­ne iş­ti­rak ede­rek temel dini bil­gi­le­ri­ni ta­ze­le­ye­bi­le­ce­ği, ge­liş­ti­re­bi­le­ce­ği bir mü­ba­rek mekan ola­cak in­şal­lah."
"Ca­mi­le­ri­miz kam­püs­le­rin sü­sü­dür"
"Öğ­ren­ci­le­ri­miz, genç­le­ri­miz, ho­ca­la­rı­mız için et­ra­fı­mız­da bu­lu­nan, ya­şa­yan in­san­la­rı­mız için ca­mi­ler hem iba­de­tin hem de ilmin mer­ke­zi bir mek­tep­tir.
Ül­ke­miz­de 90 bin ca­mi­mi­zi mek­tep ha­li­ne ge­tir­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz.
Di­yo­ruz ki her ca­mi­miz de mut­la­ka cami ders­le­ri ol­ma­lı. Kur'an, hadis, tef­sir, il­mi­hal ders­le­ri ol­ma­lı di­yo­ruz. Bil­gi­nin ol­ma­dı­ğı yerde ce­ha­let olur. Ce­ha­le­tin or­ta­dan kalk­ma­sı için ilim, irfan, bilgi ve hik­met ge­re­ki­yor. Bilgi ve hik­me­tin mer­ke­zi üni­ver­si­te­ler. Do­la­yı­sıy­la maddi ve ma­ne­vi kal­kın­ma­yı eş­de­ğer bir şe­kil­de gö­tü­rür­sek biz mil­let ola­rak hu­zu­ra ka­vu­şu­ruz. Ama tek ta­raf­lı iler­le­me olur­sa öbür taraf geri ka­lır­sa belki zen­gin­le­şi­riz ama hu­zu­ra ula­şa­ma­yız. Hu­zu­ra ulaş­ma­nın yolu Efen­di­miz aley­his­sa­la­tu ves­se­la­mın da çe­şit­li ve­si­le­ler­le ifade bu­yur­du­ğu gibi hem dünya hem de ahi­ret için ça­lış­mak, "Dün­ya­sı­nı ahi­re­te ter­cih eden, ahi­re­ti­ni de dün­ya­ya ter­cih eden za­rar­da­dır" bu­yu­yor. Demek ki iki­si­nin be­ra­ber gö­tü­re­ce­ğiz.
Emeği geçen her­ke­se te­şek­kür ede­rim'' dedi.
Baş­kan Erbaş'ın ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan Eği­tim Hiz­met­le­ri Genel Mü­dü­rü Kadir Dinç'in yap­tı­ğı du­adan sonra cami iba­de­te açıl­dı. Açı­lı­şa, Art­vin Va­li­si Yıl­maz Doruk, Cum­hur­baş­ka­nı Baş­da­nış­ma­nı Dr. İsra­fil Kışla, Art­vin Çoruh Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Mus­ta­fa Sıtkı Bil­gin, Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğı Mus­haf­la­rı İnce­le­me ve Kı­ra­at Ku­ru­lu Baş­ka­nı Hafiz Osman Şahin, İnsan Kay­nak­la­rı Genel Mü­dü­rü Akif Pus­maz, Yö­ne­tim Hiz­met­le­ri Genel Mü­dü­rü Meh­met Bil­gin, İl Müf­tü­sü Hasan Güneş ve çok sa­yı­da va­tan­daş ka­tıl­dı. Baş­kan Erbaş, açı­lı­şı ön­ce­sin­de Art­vin Çoruh Üni­ver­si­te­si Rek­tör­lü­ğü'nü zi­ya­ret etti. Rek­tör Prof. Dr. Mus­ta­fa Sıtkı Bil­gin'den üni­ver­si­te ile il­gi­li bilgi aldı.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °