Tarih: 23.12.2021 09:33

RTEÜ'de Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye Uluslararası Göçmenler Günü Etkinliği Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Rize Va­li­li­ği İl Göç İda­re­si Mü­dür­lü­ğü ve Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si İş bir­li­ği ile Kül­tür­le­rin Bu­luş­ma Nok­ta­sı Tür­ki­ye Ulus­la­ra­ra­sı Göç­men­ler Günü, Ta­nış­ma ve Bil­gi­len­dir­me Top­lan­tı­sı dü­zen­len­di.

Prog­ram ön­ce­si, Kam­püs Yaşam Mer­ke­zin­de (KYM) Rek­tör Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man, Rize Vali Yar­dım­cı­sı Kübra Baka Kılıç ile il yö­ne­ti­ci­le­ri ve RTEÜ'de eği­tim gören ulus­la­ra­ra­sı öğ­ren­ci­le­rin ka­tı­lı­mı ile kah­val­tı­lı top­lan­tı ger­çek­leş­ti­ril­di.

Ar­dın­dan Kong­re ve Kül­tür Mer­ke­zi Kon­fe­rans Sa­lo­nu­na ge­çil­di. Saygı du­ru­şun­da bu­lu­nul­ma­sı ve İstik­lal Mar­şı­mı­zın söy­len­me­si ile baş­la­yan prog­ram­da Rize İl Göç İda­re­si Mü­dü­rü Mü­rüv­vet Serap Aydın ve Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Rek­tör Yar­dım­cı­sı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir se­lam­la­ma ko­nuş­ma­sı yap­tı­lar.
Türk kül­tü­rü­nü yan­sı­tan "Bü­yük­sün Tür­ki­ye", "Yurt Dışı Türk­ler ve Ak­ra­ba Top­lu­luk­la­rı Bursu Ta­nı­tım Filmi", "Ta­nı­san Sen De Se­ver­sin" ve "Rize Ta­nı­tım Filmi" ka­tı­lım­cı­lar ta­ra­fın­dan il­giy­le iz­len­di.
Top­lan­tı­da, Rize İl Göç İda­re­si Mü­dür­lü­ğü İl Göç Uz­ma­nı Fatih Aydın "İkamet İzni İş ve İşlem­le­ri", RTEÜ Öğ­ren­ci İşleri Daire Baş­kan­lı­ğı per­so­ne­li Ra­ma­zan Ekin­ci "Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Ulus­la­ra­ra­sı Öğ­ren­ci İş ve İşlem­le­ri" ve Rize Sos­yal Gü­ven­lik Ku­ru­mu İl Mü­dür­lü­ğü Sos­yal Gü­ven­lik De­net­me­ni Yasin İsmail "Genel Sağ­lık Si­gor­ta­sı Şart­la­rı" ko­nu­lu su­num­la­rı­nı ger­çek­leş­tir­di. Ko­nuş­ma­lar­da, her yıl 18 Ara­lık'ta kut­la­nan Ulus­la­ra­ra­sı Göç­men­ler Gü­nü­nün dünya ça­pın­da göç­men­le­rin ve ye­rin­den edil­miş in­san­la­rın ya­şam­la­rı ve so­run­la­rı ko­nu­sun­da far­kın­da­lık oluş­tur­ma­yı he­def­le­mek ama­cıy­la kut­lan­dı­ğı ha­tır­la­tıl­dı. Ay­rı­ca, dün­ya­nın çe­şit­li ül­ke­le­rin­den gelip Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­sin­de eği­tim-öğ­re­ti­mi­ni sür­dü­ren ulus­la­ra­ra­sı öğ­ren­ci­ler­le il­gi­li is­ta­tis­tik­le­re de yer ve­ril­di.
18 Ara­lık Ulus­la­ra­ra­sı Göç­men­ler Günü mü­na­se­be­tiy­le dü­zen­le­nen prog­ram toplu fo­toğ­raf çe­ki­miy­le sona erdi.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —