BÖLGEMİZDEKİ GALERİCİ İŞLETME SAHİPLERİ ÇAYELİ TİCARET VE SANAYİ ODASINDA BELGELENDİRİLDİ

Güncel Haberler 24.12.2021 09:55:05 0
BÖLGEMİZDEKİ GALERİCİ İŞLETME SAHİPLERİ ÇAYELİ TİCARET VE SANAYİ ODASINDA BELGELENDİRİLDİ

Mo­tor­lu kara ta­şıt­la­rı alım - satım so­rum­lu­su sı­na­vı Ça­ye­li TSO'da ger­çek­leş­ti­ril­di.

Rize ve Art­vin Böl­ge­sin­de oto alım satım yapan iş­let­me sa­hip­le­ri ve ça­lı­şan­la­rı mes­le­ki ye­ter­li­lik bel­ge­si almak için sı­na­va girdi.

Ça­ye­li TSO ön­cü­lü­ğün­de ça­lış­ma­la­rı yü­rü­tü­len Bölge Oto Ga­le­ri­ci­ler Si­te­si pro­je­si, Oto ga­le­ri­ci­lik sek­tö­rün­de böl­ge­de lo­ko­mo­tif Pazar ola­cak şe­kil­de ve İnşaat ya­pı­mı Ti­ca­ret Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan ya­yın­la­nan ya­sa­la­ra uygun ola­rak ta­sar­lan­dı. Aynı za­man­da Ga­le­ri­ci­ler Si­te­si ta­mam­lan­dı­ğın­da böl­ge­de fa­ali­yet­te bu­lu­nan ve bu­lu­na­cak olan ga­le­ri­ci iş­let­me­le­ri­mi­ze hiz­met sağ­la­ya­cak şe­kil­de plan­lan­dı.
Bu ça­lış­ma­lar kap­sa­mın­da; Böl­ge­de oto alım sa­tı­mı yapan iş­let­me­ler ve ça­lı­şan­la­rı­na yö­ne­lik ola­rak Mes­le­ki Ye­ter­li­lik Bel­ge­si için devam eden sı­nav­la­rın 9. Sunu Ça­ye­li TSO'da dü­zen­len­di. Daha önce Ça­ye­li TSO'da ger­çek­leş­ti­ri­len sı­nav­lar­la be­ra­ber top­lam­da Ga­le­ri­ci iş­let­me­le­re ve­ri­len belge sa­yı­sı 370'e ulaş­tı.
Ko­ro­na virüs ted­bir­le­ri kap­sa­mın­da ya­pı­lan sı­nav­lar mo­tor­lu kara ta­şıt­la­rı alım satım so­rum­lu­su se­vi­ye 5 ka­te­go­ri­sin­de ger­çek­leş­ti.
9 ki­şi­nin ka­tıl­dı­ğı sınav so­nu­cun­da ba­şa­rı­lı olan ka­tı­lım­cı­lar Mes­le­ki Ye­ter­li­lik Bel­ge­le­ri­ni al­ma­ya hak ka­za­na­cak­lar. Ba­şa­rı­lı ol­duk­la­rın­da ay­rı­ca öde­dik­le­ri sınav üc­ret­le­ri Av­ru­pa Bir­li­ği Fon­la­rın­dan he­sap­la­rı­na geri öde­ne­cek­tir. Ba­şa­rı­lı ola­ma­yan­lar ise te­la­fi sı­na­vı­na gi­re­cek­ler.
İşlet­me­le­rin mağ­du­ri­yet ya­şa­ma­ma­la­rı için dü­zen­le­di­ği­miz sınav so­nuç­la­rı­nın ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­le­riz de­nil­di.


Ha­ber-Fo­to: Osman DOĞRU


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °