Vefatının 1. Sene-i Devriyesi Anısına BÜLENT KOÇ RİZE'NİN BİR DEĞERİDİR UNUTMAK OLMAZ

Vefatının 1. Sene-i Devriyesi Anısına BÜLENT KOÇ RİZE

Bü­lent Koç mem­le­ke­ti­ni seven, hem­şe­ri­le­ri­ni seven güzel bir in­san­dı. Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı son­ra­sı Rize Vakfı yö­ne­ti­min­de uzun yıl­lar yer aldı. Son ola­rak RİMER Baş­kan­lı­ğı gö­re­vi­ni ye­ri­ne ge­ti­ri­yor­du.

RİZE'DE DOĞDU RİZE'YE HİZMETİ DO­KUN­DU
31 Mayıs 1946 ta­ri­hin­de Rize'de doğdu. İlk, orta ve lise tah­si­li­ni Rize'de ta­mam­la­dı. 1971 yı­lın­da dip­lo­ma te­zi­ni Al­man­ya'da ta­mam­la­ya­rak İstan­bul Üni­ver­si­te­si Orman Fa­kül­te­sin­den Orman Yük­sek Mü­hen­di­si ola­rak mezun oldu. Orman Bölge Şefi ola­rak Rize'de Orman İşlet­me Mü­dür­lü­ğün­de ça­lış­ma­ya baş­la­dı. 1975-1976 yıl­la­rı ara­sın­da as­ker­lik gö­re­vi­ni ye­ri­ne ge­tir­di. 1976 yı­lın­da Rize'de ilk kez ku­ru­lan Ağaç­lan­dır­ma ve Eroz­yon Kont­ro­lü Genel Mü­dür­lü­ğün­de kont­rol mü­hen­di­si ola­rak görev yap­ma­ya baş­la­dı. 4 yıl devam et­ti­ği bu gö­re­vi sü­re­cin­de Rize'nin çe­şit­li or­man­lık sa­ha­la­rın­da 6,5 mil­yon fidan di­ki­mi­ni sağ­la­mış­tır. Bu gö­re­vi­nin ar­dın­dan tek­rar Orman Bölge Şef­li­ği­ne atan­mış ve ça­lış­ma­la­rı­na devam et­miş­tir.

RİZE BELEDİYESİ ESKİ BAŞ­KA­NI
1984'deki ma­hal­li se­çim­ler­de Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı se­çil­di. Be­le­di­ye Baş­ka­nı ol­du­ğu dö­nem­de Rize'nin en büyük so­ru­nu, in­şa­at devam eden ve bir türlü bi­ti­ri­le­me­yen pro­je­ler ile alt­ya­pı ek­sik­le­ri idi. Baş­kan­lı­ğı dö­ne­min­de ön­ce­lik­li ola­rak yarım kalan iş­le­ri ta­mam­la­ma­ya ça­lış­tı. İnşa­atı 5 yıl bo­yun­ca bi­ti­ri­le­me­yen Rize oto­büs ter­mi­na­li in­şa­atı onun dö­ne­min­de ta­mam­lan­dı ve hiz­me­te açıl­dı. Yine in­şa­atı devam eden pro­je­ler­den biri olan sebze meyve hali onun dö­ne­min­de ta­mam­la­na­rak hiz­me­te açıl­dı. Baş­kan­lı­ğı dö­ne­min­de ağır­lık­lı ola­rak yol yapım, bakım ve ona­rım ça­lış­ma­la­rı, içme suyu şe­be­ke­si­nin ge­liş­ti­ril­me­si ve çevre dü­zen­le­me­le­ri gibi alt­ya­pı ça­lış­ma­la­rıy­la il­gi­len­di.

HER ANIN­DA RİZE VARDI
Rize'ye tu­rist ka­zan­dır­mak için şeh­rin doğal ve kül­tü­rel de­ğer­le­ri­nin ta­nı­tı­mıy­la ya­kın­dan il­gi­len­di. Çay ve Tu­rizm Fes­ti­va­li'nin or­ga­ni­zas­yo­nu­nu be­le­di­ye­nin uh­de­si­ne alıp fes­ti­va­le ulus­la­ra­ra­sı statü ka­zan­dır­dı. Çay ve Tu­rizm Fes­ti­va­li bu dö­nem­de ülke ça­pın­da şöh­ret sa­hi­bi sa­nat­çı­la­rın ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­leş­ti­ril­me­ye baş­lan­dı. Fes­ti­val­le il­gi­li bir de dergi ha­zır­la­tıp ga­ze­te eki ola­rak da­ğı­tıl­ma­sı­nı sağ­la­dı. Bu su­ret­le be­le­di­ye­nin ya­yın­cı­lık fa­ali­ye­ti­ni baş­lat­mış oldu. Görev sü­re­si­ni ta­mam­la­yıp baş­kan­lık­tan ay­rıl­dık­tan sonra da Rize Vakfı bün­ye­sin­de şehre eği­tim ve sos­yo-kül­tü­rel an­lam­da hiz­met­ler ver­me­ye devam etti. 10 Ara­lık 2017 günü ya­pı­lan genel ku­rul­da Rize Mer­kez Ma­hal­le­le­ri Kül­tür ve Da­ya­nış­ma Der­ne­ği RİMER'in baş­kan­lı­ğı­na ge­ti­ril­di. Ko­vid-19 ne­de­niy­le te­da­vi gör­dü­ğü İstan­bul Me­di­cal Park Göz­te­pe Has­ta­ne­si'nde ve­fa­tı­nın ar­dın­dan 20 Ara­lık 2021 Ta­ri­hin­de İstan­bul Sa­rı­yer Aya­za­ğa Köyü Me­zar­lı­ğın­da­ki aile kab­ris­tan­lı­ğı­na top­ra­ğa ve­ril­miş­ti. İki çocuk ba­ba­sı­dır.

İLK KEZ O DİLE GETİRDİ
Bi­lin­di­ği gibi Eski Baş­ba­kan­lar­dan Ahmet Mesut Yıl­maz'ın is­mi­nin yeni ya­pıl­mak­ta olan ha­va­ala­nı­na ve­ril­me­si yö­nün­de ilk fikri or­ta­ya atan Mer­hum Bü­lent Koç olmuş, baş­la­tı­lan kam­pan­ya­ya gö­rüş­le­ri­ni bir gö­rün­tü­lü me­saj­la pay­la­şa­rak da des­tek ver­miş­ti.
Me­ka­nı cen­net olsun…
NOT:
RİMER Yö­ne­tim Ku­ru­lu Açık­la­ma­sı
RİMER Baş­ka­nı, Rize Eski Be­le­di­ye Baş­ka­nı, bü­yü­ğü­müz Bü­lent Koç'un ve­fa­tı­nın 1. Se­ne-i dev­ri­ye­sin­de kabri ba­şın­da ana­ca­ğız.
RİMER önün­den araç kal­dı­rı­la­cak­tır.
19 Ara­lık 2021 Pazar günü
Saat 12:30 ha­re­ket
14:00 Kabri ba­şın­da dua.
Allah rah­met ey­le­sin.