ALTI AY SÜRELİ HİBE PROJE ÇALIŞMASI BAŞLADI

Güncel Haberler 25.12.2021 10:25:20 0
ALTI AY SÜRELİ HİBE PROJE ÇALIŞMASI BAŞLADI

Av­ru­pa Bir­li­ği (AB) ve Bir­leş­miş Mil­let­ler Kadın Bi­ri­mi'nin (BM Kadın Bi­ri­mi) des­tek­le­di­ği "Tür­ki­ye'de Kadın Hak­la­rı ve Top­lum­sal Cin­si­yet Eşit­li­ği­nin Ge­liş­me­si için Sivil Top­lum Ku­ru­luş­la­rı­nın ve Çok Pay­daş­lı Or­tak­lık­la­rın Güç­len­me­si" Pro­je­si kabul edil­di.

Proje hak­kın­da bir açık­la­ma yapan Baş­kan Ber­rin Yegen ‘'AB ve Bir­leş­miş Mil­let­ler Kadın Bi­ri­mi­nin des­tek­le­di­ği ‘Tür­ki­ye'de Kadın Hak­la­rı ve Top­lum­sal cin­si­yet eşit­li­ği­nin ge­liş­me­si için sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nın ve çok pay­daş­lı or­tak­la­rın güç­len­me­si' ko­nu­lu pro­je­miz kabul edil­di. Kır­sal Böl­ge­ler­de­ki Kadın Ha­re­ke­ti Der­ne­ği (BIZ DE VARIZ) Pro­je­mi­zin genel amacı Kır­sal Böl­ge­ler­de­ki Kadın Ha­re­ke­ti Der­ne­ği'mizin ku­rum­sa ka­pa­si­te­si­ni ar­tır­mak­tır. Pro­je­nin amacı,
a) Der­ne­ği­mi­zin st­ra­te­jik ve ana­li­tik ka­pa­si­te­si­ni ge­liş­tir­mek, BIZ DE VARIZ mar­ka­sı­nı oluş­tur­mak ve ku­rum­sal sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ği sağ­la­mak­tır.
b)Eği­tim ve bilgi ma­ter­yal­le­ri ha­zır­la­na­cak daha sonra der­nek yö­ne­tim or­ga­nı üye­le­ri­ne, der­nek üye­le­ri­ne ve gö­nül­lü­le­ri­ne eği­tim se­mi­ner­le­ri ve­ri­le­cek­tir.
c)Kır­sal Böl­ge­ler­de­ki Kadın Ha­re­ke­ti Der­ne­ği'nin beş yıl­lık ku­rum­sal st­ra­te­ji­si, İle­ti­şim st­ra­te­ji­si ve gö­nül­lü­lük st­ra­te­ji­si ha­zır­la­na­cak­tır.
Proje, de­mok­ra­tik yapı ve sü­reç­le­rin, temel hak­la­rın ve hu­ku­kun üs­tün­lü­ğü­nün güç­len­di­ril­me­si­ne katkı sağ­la­ya­rak AB uyum sü­re­ci­nin des­tek­le­ye­cek­tir. Av­ru­pa Ko­mis­yo­nu'nun 18 Eylül 2012 ta­rih­li açık­la­ma­sın­da AB'nin üye ve aday üye ül­ke­ler­de di­na­mik, ço­ğul­cu ve yet­kin bir sivil top­lu­mun ge­liş­me­si için yar­dım et­me­ye ka­rar­lı ol­du­ğu­nu; de­mok­ra­tik yö­ne­ti­şim ve eşit­lik­çi kal­kın­ma için yerel STK'ları fa­ali­yet­le­rin­de güç­len­dir­me­yi amaç­la­dı­ğı­nı be­lirt­miş­tir. Bu pro­je­nin ha­ya­ta geç­me­si ile eği­tim se­mi­ner­le­ri, bilgi ma­ter­yal­le­ri ve proje st­ra­te­jik plan­la­rı ile Ka­ra­de­niz Böl­ge­si ile­rin­de de­mok­ra­tik yö­ne­ti­şim için Kır­sal Böl­ge­ler­de­ki Kadın Ha­re­ke­ti Der­ne­ği'nin fa­ali­yet­le­rin­de güç­len­di­re­cek­tir. Proje ça­lış­ma­sı ile Kır­sal Böl­ge­ler­de­ki Kadın Ha­re­ke­ti Der­ne­ği'nin üye­le­ri, yö­ne­tim or­gan­la­rı ve gö­nül­lü­le­ri­nin bilgi ve ka­pa­si­te­le­ri ge­li­şe­cek­tir.''
1 Ara­lık 2021'de baş­la­yan proje 6 ay süre ile devam edecek.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °