RİZEDE KAR SPORLARINDA GELİŞME, ŞUBAT AYINDA KAR ŞENLİKLERİ YAPILACAK

Güncel Haberler 29.12.2021 08:55:13 0
RİZEDE KAR SPORLARINDA GELİŞME, ŞUBAT AYINDA KAR ŞENLİKLERİ YAPILACAK

Rize'de kar spor fa­ali­yet­le­ri hak­kın­da önem­li fa­ali­yet­ler ya­pı­la­cak. Şubat Ayın­da İkiz­de­re'de 3 önem­li or­ga­ni­zas­yon ya­pı­la­cak.

İlk şen­lik 14. Pet­ran­bo­ard 5-6 Şubat'ta
İkiz­de­re'de ya­pı­lan en eski kar sporu fa­ali­yet­le­rin­den olan Me­şe­köy­de­ki ge­le­nek­sel Üzme tah­ta­sı yeni is­miy­le Pet­ran­bo­ard şen­li­ği 5-6 Şubat ta­rih­le­rin­de ya­pı­la­cak. En son 2020 yı­lın­da ya­pıl­ma­sı plan­la­nan 13.şen­lik o hafta Van ilin­de can kay­bıy­la so­nuç­la­nan Çığ olayı son­ra­sın­da iptal edil­miş­ti.2021 yı­lın­da da Pan­de­mi ku­ral­la­rı göz önüne alı­na­rak şen­lik ya­pıl­ma­mış­tı. İkiz­de­re Kay­ma­kam­lı­ğı ön­cü­lü­ğün­de ha­zır­lık­la­rı­na baş­la­nı­lan 14. Pet­ran­bo­ard şen­li­ği için köy ko­na­ğın­da mi­sa­fir­le­rin gelip din­le­ne­bi­le­ce­ği ve ih­ti­yaç gi­de­re­bi­le­ce­ği alan­lar ha­zır­la­nı­yor.
İkiz­de­re Kay­ma­kam­lı­ğı ta­ra­fın­dan ya­pı­lan du­yu­ru­da da'' Bu güzel il­çe­miz­de­ki eğ­len­ce­li şen­li­ğe tüm va­tan­daş­la­rı­mı­zı bek­li­yo­ruz.' 'de­nil­di.
10-13 Şubat 2022 Dağ Ka­ya­ğı Şam­pi­yo­na­sı
2022 yı­lın­da Kış Spor­la­rı­na ev sa­hip­li­ği ya­pa­cak Rize ilk kez bir şam­pi­yo­na ile de ta­nı­şa­cak. TDF ta­ra­fın­dan des­tek­le­ne­rek İkiz­de­re-Ci­mil Va­di­sin­de arazi ya­pı­sı­nın uygun ol­ma­sı do­la­yı­sıy­la bu va­di­de karar ve­ril­miş­ti.
Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de ilk kez Rize'de Dağ Ka­ya­ğı Şam­pi­yo­na­sı ya­pı­la­cak. Cimil Va­di­sin­de ya­pı­la­cak Kayak Şam­pi­yo­na­sı­na yur­dun bir­çok böl­ge­sin­den ka­yak­çı ve dağ­cı­nın ka­tıl­ma­sı bek­le­ni­yor. Rize'de ilk kez ya­pı­la­cak Dağ Ka­ya­ğı Şam­pi­yo­na­sı için (TDF) Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu ile İkiz­de­re Be­le­di­ye­si ara­sın­da geç­ti­ği­miz gün­ler­de pro­to­kol im­za­lan­dı.
İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz' bu şam­pi­yo­na Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de ilk kez ya­pı­la­cak. Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu des­te­ğiy­le önem­li bir et­kin­lik ola­cak. Tür­ki­ye'nin bir­çok böl­ge­sin­den kayak sever ve dağ­cı­nın ka­tı­lım ya­pa­ca­ğı ha­ber­le­ri­ni alı­yo­ruz. İkiz­de­re Va­di­le­ri­nin büyük ço­ğun­lu­ğu kış spor­la­rı yap­ma­ya çok mü­sa­it. De­ğer­len­di­ril­me­si­ne ça­lı­şa­ca­ğız' 'dedi.
11.Çağ­ran­ka­ya Kar Yü­rü­yü­şü 25-27 Şubat'ta
İkiz­de­re'de kış spor fa­ali­yet­le­ri kap­sa­mın­da önem­li bir fa­ali­yet­te 11. kez ya­pı­la­cak olan Çağ­ran­ka­ya Kar Yü­rü­yü­şü 25-27 Şubat gün­le­rin­de ya­pı­la­cak.
Prog­ra­mı yü­rü­ten ekip Baş­ka­nı Hasan Kuy yap­tı­ğı açık­la­ma­da 11.Çağ­ran­ka­ya Kar Yü­rü­yü­şü ile il­gi­li şun­la­rı söy­le­di'' 11. Kar yü­rü­yü­şü­müz bu yıl Pan­de­mi ku­ral­la­rı göz önün­de bu­lun­du­ru­la­rak ger­çek­leş­ti­ri­le­cek­tir. Daha hu­zur­lu bir et­kin­lik ol­ma­sı için, Pan­de­mi, kar ve hava du­ru­mu, ko­nak­la­ma vb. ko­nu­lar­la il­gi­li aşa­ğı­da­ki açık­la­ma­lar ya­rar­lı ola­ca­ğı ka­na­atin­de­yiz.
Yayla ev­le­rin­de ko­nak­la­ma ya­pı­la­cak
Yay­la­lar da evi olup evini aça­cak olan yerel dost­la­rı­mız kendi da­vet­le­ri­ni ya­pa­bi­lir, mi­sa­fir ede­cek­le­ri kadar mi­sa­fir ça­ğı­ra­bi­lir­ler. Or­ga­ni­zas­yon ko­mi­te­si ola­rak sağ­la­ya­bi­le­ce­ği­miz ko­nak­la­ma yer­le­ri sı­nır­lı­dır. Kı­sıt­lı yer se­be­bi ile ko­mi­te­nin bil­gi­si dı­şın­da kayıt yap­tır­ma­mış, kaydı onay­lan­ma­mış hiç kimse et­kin­li­ğe ka­tıl­ma­ma­sı ge­rek­mek­te­dir. Ka­tı­la­cak kişi veya ki­şi­le­rin mut­la­ka yay­la­da ko­nak­la­ya­ca­ğı yer ko­nu­sun­da teyit almış ol­ma­sı ge­rek­li­dir. Bu teyit, ko­mi­te dı­şın­da ye­rel­den bir ev sa­hi­bi ile bile olsa zo­run­lu bir ge­rek­li­lik­tir. Bu se­bep­le yay­la­da ko­nak­la­ma ye­ri­ni onay­lat­ma­dan ha­re­ket edil­me­me­li. Prog­ram gü­zer­ga­hı Bü­yük­yay­la­dan baş­la­ya­rak Aşa­ğı­yay­la is­ti­ka­me­tin­de Kur­dun suyu mev­ki­ine doğru plan­la­na­cak­tır. Ancak hava du­ru­mu, kar yük­sek­li­ği gibi şart­lar de­ğer­len­di­ri­le­rek ro­ta­da de­ği­şik­lik ya­pı­la­bi­lir'' dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °