Tarih: 07.01.2022 10:17

ATATÜRK'ÜN MİTRALYÖZÜ, İPSİZ RECEP'İN PİŞTOVU GERÇEK KUVA-I MİLLİYECİ: EMİN GÜRSES

Facebook Twitter Linked-in

Gur­bet­te bana en çok so­ru­lan, çev­rem­de en çok ko­nu­şu­lan Ri­ze­li hem­şe­rin kim­dir? Diye so­rul­sa te­red­düt­süz Emin Gür­ses derim. Ci­ğe­rin­den ko­nu­şan bu güzel adam.
KA­TIK­SIZ CUM­HURİYET AY­DI­NI
Onun­la il­gi­li çev­rem­de duy­duk­la­rı­mın ba­zı­la­rı­nı siz­ler­le pay­la­şa­yım… Onun Er­ge­ne­kon Mah­ke­me­sin­de yap­tı­ğı sa­vun­ma gibi bir sa­vun­ma gör­me­dim. Hoca dar­be­li mat­kap gibi bu kum­pa­sı dü­zen­le­yen­le­ri ince ince ma­da­ra etti. "Küfür etmem, iyi sö­ve­rim" sözü ben­lik­ler­de kaldı. Her ko­nu­da bir fikri olan ama as­lın­da ken­di­si­ne ez­ber­le­ti­len­le­ri oku­yan tip­ler ye­ri­ne keşke her aka­de­mis­yen onun gibi olsa. Mus­ta­fa Kemal Ata­türk'ün mit­ral­yö­zü, İpsiz Recep'in piş­to­vu­dur. Onu takip eder­se­niz ül­ke­den, dün­ya­dan ve gü­ven­lik ko­nu­la­rın­da ha­ber­dar olu­yor­su­nuz. Çok de­ğer­li bir aka­de­mis­yen, önem­li bir va­tan­se­ver­dir. Bu ül­ke­de ya­sa­dı­ğı­mız rezil olay­lar sil­si­le­sin­de ağır bedel öde­miş in­san­dır. Ka­tık­sız bir cum­hu­ri­yet ay­dın­dır. Kim­se­den kork­ma­yan, he­sap­sız ki­tap­sız bir ce­sa­ret abi­de­si­dir. O Kur'an-ı Ke­ri­mi de bilir Ata­türk'ü de… Ül­ke­nin az sa­yı­da­ki ger­çek en­te­lek­tü­el­le­rin­den bi­ri­dir. O sı­ra­dan bir in­sa­na ait­miş iz­le­ni­mi veren tarzı, Ka­ra­de­niz şi­ve­siy­le ko­nuş­ma­ya baş­lar ve öyle derin si­ya­si, ta­ri­hi ve sos­yal ana­liz­ler yapar ki şaşar ka­lır­sı­nız.
BU YÜZEN EMİN GÜR­SES'İ SEVİYORUZ
Peki! Biz onu neden se­vi­yor, yo­rum­la­rı­nı gü­ven­le din­li­yo­ruz. Bu so­ru­nun ce­va­bı­nı da Hü­se­yin Hay­dar ne güzel ver­miş. Emin, köylü ço­cu­ğu­dur, ama Lond­ra'da oku­muş, Sök­müş karşı dev­ri­min me­ka­niz­ma­sı­nı kont­rol mer­ke­zin­den. Gör­müş hı­ya­ne­tin ha­ini­ni ve de şid­det­li­si­ni, Yük­sek li­sans yap­mış, yurt­se­ver­lik üs­tü­ne. Psi­ko­lo­jik sa­va­şın ce­bi­ri­ni çöz­müş ka­re­kö­kün­den, Mil­let for­mü­lüy­le kur­muş dev­ri­min denk­le­mi­ni. Bu yüz­den Emin Gür­ses'i se­vi­yo­ruz, Aydın bir ses­tir, doğ­ru­yu hay­kı­ran, sus­ma­yan. Her yerde Emin Gür­ses'tir, öz­gür­lük dersi verir yi­ğit­le­ri­ne. Emin Hoca ci­na­ye­ti ya­kın­dan fo­toğ­raf­la­mış, Mil­le­ti kur­ba­ğa gibi kay­na­tan­la­rı sap­ta­mış, Üze­rin­de Lozan göm­le­ği, Talat Paşa Ko­mi­te­si fi­şe­ği­dir. Emin Hoca'da ay­dın­lık kos­ko­ca, ciğer kos­ko­ca. Bu yüz­den Emin Gür­ses'i se­vi­yo­ruz, Tür­ki­ye'nin Emin'i, Ka­ra­de­niz de­re­le­ri gibi temiz akar, Hal­kın Emin'i, Atası gibi mas­ma­vi bakar, Ye­tim­le­rin Emin'i, Topal Osman'ın hır­çın oğ­lu­dur, Uğur Mumcu'nun kar­de­şi, İpsiz Recep'in to­ru­nu­dur, Sa­kar­ya Ovası'nda ayak­ta durur, Bolu da­ğı­na yas­lar sır­tı­nı. He­pi­niz emin olun, he­pi­niz emin olun, he­pi­miz emin… Bu yüz­den Emin Gür­ses'i se­vi­yo­ruz, 3 Ha­zi­ran 1957 ta­ri­hin­de baş­la­yan hayat yol­cu­lu­ğu bo­yun­ca kim­se­nin önün­de eğil­me­yen, ada­let­li ve en önem­li­si ma­la­ya­nı­yı sev­me­yen (Rize'de es­ki­den boş ko­nuş­ma­yı sev­me­yen an­la­mın­da kul­la­nı­lır) ger­çek Ku­va-ı Mil­li­ye­ci'dir.


EMİN OLMAK KOLAY DEĞİL
Bo­zul­muş dü­ze­nin çarkı
Dos­tun yok düş­man­dan farkı
Bi tane Hal­doz­lu var ki
An­lat­ma­sı kolay değil


Küfür bil­mez iyi söver
Sö­züy­le adam döver
Yer­li­yi mil­li­yi över
Emin olmak kolay değil


Dim­dik du­ra­cak­sın her dem
Bu basit bir olay değil
Söy­le­ye­yim sor­dun madem
Emin olmak kolay değil

Hep tu­tar­lı açık sözlü
Yan­lış­lı­ğa ver­mez meyil
Yiğit uşak bu Hal­doz­lu
Emin olmak kolay değil


İpsiz Recep'dır atası
Dü­rüst­lük mert­lik ya­sa­sı
Ri­ze­li­le­rin en hası
Emin olmak kolay değil




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —