DÖVİZ DÜŞTÜ; MARKETLERDE ÇİT YOK..!

Yazarlarımız 7.01.2022 10:17:41 0
DÖVİZ DÜŞTÜ; MARKETLERDE ÇİT YOK..!

Dö­viz­de ya­şa­nan hızlı dü­şü­şün mar­ket raf­la­rı­na da yan­sı­ma­sı ge­re­kir­ken; ma­le­sef hiç bi­ri­ni kıl­la­rı kı­pır­da­mı­yor…
"Döviz ku­run­da­ki yük­se­li­şi baz ala­rak fi­yat­la­rı bir ge­ce­de yük­sel­ten mar­ket­ler dö­vi­zin dü­şü­şüy­le aynı hızda in­di­ri­me gitti mi? Git­me­di…!
Bir kısım küçük esnaf günü kur­tar­ma­ya ça­lı­şır­ken, pi­ya­sa­yı te­kel­leş­tir­me­ye ça­lı­şan zin­cir mar­ket­ler; hala zamlı fi­yat­lar­dan ürün­le­ri sa­tı­yor­lar. Sat­ma­ya da devam edi­yor­la.
Fiyat dü­şür­me­ye hiç de ni­yet­li gö­rün­mü­yor­lar.. Bu ül­ke­de hep bir­lik­te ya­şı­yo­ruz.
Bir­den bire zen­gin ol­ma­nın an­la­mı yok. Ti­ca­ret İl Mü­dür­lü­ğü te­yak­kuz­da ol­ma­lı­dır.
Henüz ili­miz­de bu ko­nu­da bir kı­mıl­da­ma yok.. Bu fır­sat­çı­la­ra göz aç­tır­ma­ma­lı­dır­lar.. Öyle ümit edi­yo­rum ki; yakın za­man­da eti­ket­ler eski ha­li­ne dö­ne­cek­tir.
Bu du­rum­da olan halka olu­yor. He­pi­mi­ze olu­yor. En­te­re­san­dır; hala bazı gıda ve in­şa­at mal­ze­me­le­ri­ne giz­li­ce, ses­siz­ce zam­lar ya­pıl­ma­ya devam edi­yor. Durum böyle devam eder­se; ki, edi­yor o zaman da ge­re­kir­se va­tan­daş­lar ola­rak; bu mar­ket­ler­den alış­ve­ri­şi kes­me­li­yiz.. Ül­ke­si­ni ve mil­le­ti­ni seven in­san­la­rın ti­ca­ret an­la­yı­şı bu de­ğil­dir. Va­tan­da­şın ce­bin­den el­le­ri­ni çek­me­le­ri gerek. Bir an önce çek­sin­lar…! Hal­kın ek­me­ğin­de gözü olan; her kim olur­sa olsun, en ağır ce­za­ya çarp­tı­rıl­ma­lı­dır… Her­kes ken­di­ne çeki düzen ver­me­li­dir. Bu bir in­sa­nı, vic­da­nı gö­rev­dir.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °