RTEÜ'de Ödüllü Şiir Okuma Yarışması Final Coşkusu Yaşandı

Güncel Haberler 30.12.2021 09:25:49 0
RTEÜ

Genç­lik Pro­je­le­ri Des­tek Prog­ra­mı kap­sa­mın­da Yedi Güzel Adam Kitap Kahve ve Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Bilgi ve De­ğer­ler Top­lu­lu­ğu ta­ra­fın­dan Üni­ver­si­te Ge­ne­li Öğ­ren­ci­ler Arası Ödül­lü Şiir Okuma Ya­rış­ma­sı Final Prog­ra­mı Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Kong­re ve Kül­tür Mer­ke­zin­de ge­çek­leş­ti­ril­di.

Prog­ram, Yedi Güzel Adam Kitap Kahve Proje ve Ya­rış­ma Ko­or­di­na­tö­rü Sena Nur Şen ve Rek­tör Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man'ın se­lam­la­ma ko­nuş­ma­la­rı ile baş­la­dı.
Yedi güzel adam kitap kahve ta­nı­tım fil­mi­nin il­giy­le takip edil­di­ği ge­ce­de fi­na­list­le­rin ha­zır­la­mış ol­du­ğu toplu İstik­lal Marşı okuma gös­te­ri­si da­vet­li­ler­den alkış top­la­dı.
Fi­na­list­ler ta­ra­fın­dan Ab­dur­ra­him Ka­ra­koç, Nu­rul­lah Genç, Meh­met Akif Ersoy, Ba­hat­tin Ka­ra­koç, Cahit Za­ri­foğ­lu ve Necip Fazıl Kı­sa­kü­rek'in eser­le­ri­nin ses­len­di­ril­di­ği final prog­ra­mın­da üs­tat­la­rın fikir dün­ya­la­rı­nı an­la­tan vi­de­olar da be­ğe­niy­le iz­len­di.
Öğr. Gör. İrfan Çalık, Öğr. Gör. Hasan Örücü, Dok­tor öğ­re­tim Üye­si- Şair Meh­met Şamil Baş ve Öğr. Gör. -Bil­gi ve De­ğer­ler Top­lu­ğu Da­nış­ma­nı Taner Erol'dan olu­şan jüri üye­le­ri fi­na­list­le­rin per­for­mans­la­rı­nı fon mü­zi­ği-şi­ir uyumu, ne­fe­si­ni ve he­ye­ca­nı­nı yö­ne­te­bil­me, te­laf­fuz-ton­la­ma, şiir di­li­ne ha­ki­mi­yet / jest ve mi­mik­ler, sahne per­for­man­sı, yorum; şi­irin te­ma­sı­nın kav­ran­ma­sı ve his­set­ti­ril­me­si kri­ter­le­ri­ni esas ala­rak de­ğer­len­dir­di­ler.
De­ğer­len­dir­me so­nu­cun­da Ahmet Yaşar "Canım İstan­bul" adlı şi­ir­le bi­rin­ci­li­ği, Mus­ta­fa Yeşil "Bül­bül" adlı şi­ir­le ikin­ci­li­ği, Sefa Ekrem Yıl­maz ise "Uyan Artık Yi­ği­dim" adlı şi­ir­le üçün­cü­lü­ğü elde etti.
Fi­na­list­le­re he­di­ye­le­ri Rek­tör Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man, İstan­bul Ti­ca­ret Üni­ver­si­te­si İşlet­me Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Ömer Tor­lak ve RTEÜ Rek­tör Yar­dım­cı­sı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir ta­ra­fın­dan ve­ril­di.
Jüri üye­le­ri­ne he­di­ye­le­ri­ni Ensar Vakfı Rize Şube Baş­ka­nı Fet­hul­lah Şen ve RTEÜ Sağ­lık, Kül­tür ve Spor Daire Baş­ka­nı Mus­ta­fa Çakır verdi.
Prog­ram, fi­na­list Sefa Ekrem Yıl­maz'ın Ma­ğu­sa Li­ma­nı ve Gönül Dağı adlı tür­kü­le­ri ses­len­dir­me­si ve günün anı­sı­na çe­ki­len fo­toğ­raf ile sona erdi.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °