Kansızoğlu, Devletimizin gücüne inanıyoruz

Kansızoğlu, Devletimizin gücüne inanıyoruz

AKES-DER Genel Baş­ka­nı Sn. Hasan Kan­sı­zoğ­lu kurda ya­şa­nan düşüş ne­de­niy­le zam­la­rın geri çe­kil­me­si ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di.

Son za­man­lar­da döviz ku­run­da ya­şa­nan dal­ga­lan­ma­lar undan sı­vı­ya­ğa, de­ter­jan­dan süte, güb­re­den kö­mü­re….. Bir­çok ürü­nün fahiş fi­yat­lar­la ar­tı­şı­na sebep ol­muş­tur. Döviz ku­run­da ki artış devam eder­ken mar­ket­ler gün içe­ri­sin­de ar­tı­şa göre eti­ket fi­yat­la­rı­nı ye­ni­le­miş­ler­dir.
Ancak 20 Ara­lık 2021 Pa­zar­te­si günü ya­pı­lan Ba­kan­lar Ku­ru­lu Top­lan­tı­sı son­ra­sın­da Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sn. Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın "Bun­dan sonra hiç­bir va­tan­da­şı­mı­zın ‘kur daha yük­sek ola­cak' diye mev­du­atı­nı Türk Li­ra­sın­dan dö­vi­ze ge­çir­me­si­ne ih­ti­yaç kal­ma­ya­cak" açık­la­ma­sın­dan sonra döviz ku­run­da­ki artış ter­si­ne döndü ve kur sert bir düşüş ya­şa­dı. Türk Li­ra­sı dolar kar­şı­sın­da yak­la­şık %30 değer ka­zan­dı.
Buna rağ­men mar­ket­ler zam yap­tık­la­rı ürün­ler­de her­han­gi bir in­di­ri­me git­me­miş­ler­dir. İndi­rim diye su­nu­lan ra­kam­lar da ol­duk­ça komik 5 kuruş gibi…
Kan­sı­zoğ­lu yap­tı­ğı açık­la­ma­da "Bu­gü­ne kadar ol­du­ğu gibi bun­dan sonra da dev­le­ti­mi­zin gü­cü­ne ina­nı­yo­ruz.
Stok­çu­luk ya­pan­lar ve dö­vi­zi ba­ha­ne ede­rek ürün fi­yat­la­rı­nı yük­sel­ten­le­rin de­net­len­me­si ve hak­sız ka­zanç sağ­la­yan kurum ve ki­şi­le­re ge­rek­li yap­tı­rım­la­rın uy­gu­lan­ma­sı­nı bek­li­yo­ruz." Diye ko­nuş­tu.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI