RTEÜ Öğretim Üyelerinin Projeleri TÜBİTAK'tan Destek Aldı

Güncel Haberler 1.01.2022 11:40:46 0
RTEÜ Öğretim Üyelerinin Projeleri TÜBİTAK

TÜBİTAK 2021 Yılı 2. Dönem 1001 - "Bi­lim­sel ve Tek­no­lo­jik Araş­tır­ma Pro­je­le­ri­ni Des­tek­le­me Prog­ra­mı'' Pro­je­le­ri­nin Bi­lim­sel de­ğer­len­dir­me so­nuç­la­rı­nı ya­yım­la­dı.

TÜBİTAK ta­ra­fın­dan ya­pı­lan açık­la­ma­ya göre Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­sin­den (RTEÜ) baş­vu­ru­su ya­pı­lan 2 proje des­tek­len­me­ye hak ka­zan­dı.
Üni­ver­si­te­ler ta­ra­fın­dan öne­ri­len araş­tır­ma pro­je­le­rin­den bi­lim­sel ola­rak des­tek­len­me­si­ne karar ve­ri­len pro­je­le­rin üni­ver­si­te­le­re da­ğı­lı­mı­na ba­kıl­dı­ğın­da Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si tüm üni­ver­si­te­ler ara­sın­da 27. sı­ra­da yer aldı.
RTEÜ'den des­tek alan pro­je­ler; Mü­hen­dis­lik ve Mi­mar­lık Fa­kül­te­si Ener­ji Sis­tem­le­ri Mü­hen­dis­li­ği Bö­lü­mü Öğ­re­tim Üyesi Doç. Dr. Er­cü­ment Yü­zü­ak ta­ra­fın­dan su­nu­lan ‘‘Kom­po­zis­yon Mü­hen­dis­li­ği Yar­dı­mıy­la Ka­tı­hal Ti­pin­de Bite Ta­ban­lı Yeni Nesil Seg­ment­li Ter­mo­elekt­rik Na­no­je­ne­ra­tör (S-Tenj) Ta­sa­rı­mı ve Üre­ti­mi'' ve Mü­hen­dis­lik ve Mi­mar­lık Fa­kül­te­si Elekt­rik ve Elekt­ro­nik Mü­hen­dis­li­ği Bö­lü­mü Öğ­re­tim Üyesi Doç.Dr. Fatih Gül ta­ra­fın­dan su­nu­lan ‘‘Gıda Gü­ven­li­ğin­de Sev­ki­yat ve Soğuk Zin­cir Uy­gu­la­ma­la­rı İçin, Nes­ne­le­rin İnter­ne­ti (Iot) Ta­ban­lı, Çok Amaç­lı Takip Ci­ha­zı Ge­liş­ti­ril­me­si'' ol­muş­tur.
Pro­je­le­ri des­tek­le­nen Öğ­re­tim Üye­le­ri­ni teb­rik eder, ba­şa­rı­la­rı­nın de­va­mı­nı di­le­riz.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °