İlçemiz Sırt Köyünde genç girişimci Muhammet Altay tarafından mantar üretimine kısa süre önce başlandı.
Daha önceleri Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB)bağlı olarak Sırt Köyünde ilköğretim ve orta öğrenim olarak kullanılan, uzun yıllar önce taşımalı eğitime geçilmesiyle atıl duruma düşen 4 katlı binada şuan mantar üretimi yapılmakta.
Genç girişimci tarafından Milli Eğitim Müdürlüğünden kiralanan binada mantar üretimine başlayan Muhammet Altay, çok yoğun uğraş ve araştırmalardan sonra mantar yetiştiriciliğine başladığını, şuan itibariyle siparişlere cevap veremez hale geldiklerini söyledi.
Altay, mantar üretimi yetiştiriciliğinin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu, ortamın ve şartların mantar üretimine uygun olması gerektiğini söyledi. Özellikle mantarın olmazsa olmazı rutubetli ortam ve hava sıcaklığının istenen seviyede olmasının sağlanması olduğunu söyledi. Mantarın yaklaşık olarak 35 gün gibi bir sürede yetiştiğini, kısa bir süre içinde taze tüketilmesi gerektiğini söyleyerek, şuan itibariyle 300-350 kg mantar üretimi yaptıklarını, yoğun talebi karşılayamamaktan yakınan Altay, yüksek olan maliyet yükünün asgariye çekilmesi için şuan ki üretim alanına ek olarak yeni üretim alanları oluşturmak gayreti içinde bulunduklarını, kısa süre zarfında mevcut kapasitelerinin en az iki üç katına çıkmayı hedeflediklerini, bu sayede bir nebzede olsa maliyet yükünün aşağıya çekilmesinin sağlanacağı gibi, bir nebzede olsa halkın talebine de cevap verebileceklerini söyledi.
Altay, Besin değeri bakımından zengin bir gıda ürünü olan mantarın, vatandaşın kesesine de uygunluğuna dikkati çekti.
Bizde köyümüzün değeri genç girişimci arkadaşımızın yolunun bahtının açık olması dileklerimizle, çalışmalarında başarılar diliyoruz.
Haber-Foto: Halil İbrahim SAKLI