ÇAYKURSPOR'LU GÜREŞCİ KÜÇÜKOSMAN SAKARYA'DA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

ÇAYKURSPOR

Sa­kar­ya Ser­di­van Spor sa­lo­nun­da dü­zen­le­nen ve Sa­kar­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si spon­sor­lu­ğun­da ger­çek­le­şen, Tür­ki­ye Güreş Fe­de­ras­yo­nu, Gre­ko­ro­men Güreş Bü­yük­ler Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sın­da Çay­kurs­por Güreş Ku­lü­bün­den 87 ki­lo­da Meh­met Ali Kü­çü­kos­man, Tür­ki­ye üçün­cü­lü­ğü ba­şa­rı­sı­nı elde ede­rek, ku­lü­bü Çay­kurs­por'a bronz ma­dal­ya ka­zan­dı­ran spor­cu oldu.

Sa­kar­ya ili Ser­di­van spor sa­lo­nun­da 3 gün devam eden gre­ko­ro­men güreş Bü­yük­ler Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sı­na, 58 ku­lüp­ten 338 gü­reş­çi ka­tıl­dı. Çay­kus­por Güreş Ku­lü­bün­den Şam­pi­yo­na­nın üçün­cü­sü olan, 87 ki­lo­da Meh­met Ali Kü­çü­kos­man'nı, Ku­lü­bün Ant­re­nör­le­ri Rüs­tem Ko­yun­cu ve Hakan Çelik'le bir­lik­te ma­ka­mın­da kabul edip, teb­rik eden, Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dü­rü Gür­han YIL­DIZ; "Ata sporu gü­reş­te geç­miş­te Olim­pi­yat ve Dünya, Av­ru­pa Şam­pi­yon­la­rı çı­kar­mış olan, Çay­kurs­por Güreş Ku­lü­bü­nün yeni Olim­pi­yat, yeni Dünya ve Av­ru­pa Şam­pi­yon­la­rı çı­kar­ma­ya devam ede­ce­ği­ne en büyük inan­cı­mız 87 ki­lo­da Tür­ki­ye Şam­pi­yo­nu olan, spor­cu­muz Meh­met Ali Kü­çü­kos­man bir ör­nek­tir. Yeter ki Ri­ze­li hem­şe­ri­le­ri­miz Türk gü­re­şi­ne ve mem­le­ket­le­ri Rize'ye gü­reş­te yurt dı­şın­da geç­miş­te ve yakın ta­rih­te on­lar­ca altın ma­dal­ya ka­zan­dı­ran ve yurt dı­şın­da İstik­lal mar­şı­mı­zı söy­le­tip, Ay yıl­dız­lı Türk Bay­ra­ğı­mı­zı gön­de­re çek­ti­ren gü­reş­çi­le­ri­mi­ze des­tek ol­sun­lar, on­la­ra maddi ve ma­ne­vi kat­kı­la­rı­nı sür­dü­rür­se­ler, yeni olim­pi­yat ve dünya şam­pi­yon­la­rı­nın ye­tiş­me­si çok ya­kın­dır. Bu şam­pi­yon­la­rı­nın çı­ka­ca­ğı yeni mo­dern güreş eği­tim mer­ke­zi­nin de ya­pı­mı hızla devam et­mek­te­dir. "dedi.
Çay­kurs­por Ku­lü­bü Güreş Ant­re­nör­le­ri 'de zi­ya­ret­le­rin­de yap­tık­la­rı ko­nuş­ma­da; Eski Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı­mız ve Rize Mil­let­ve­ki­li sn. Osman Aşkın Bak, Rize Va­li­miz sn. Kemal Çeber, Sa­kar­ya'da biz­le­ri mi­sa­fir eden, Çay­kurs­po­ır Ku­lü­bü­mü­zün eski Baş­ka­nı ve Sa­kar­ya B. Şehri Be­le­di­ye Baş­ka­nı sn. Ekrem Yüce'ye, Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve Çay­kurs­por Ku­lü­bü Baş­ka­nı­mız sn. Yusuf Ziya Alim, Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız sn. Rahmi Metin'e ve Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dü­rü­müz sn. Gür­han Yıl­dız'a, Çay­kurs­por Güreş Ku­lü­bü­mü­zün eski baş­kan­la­rı­na, Tür­ki­ye Güreş Fe­de­ras­yo­nu­na, Türk gü­re­şi­ne ve Rize gü­re­şi­ne sağ­la­mış ol­duk­la­rı maddi ve ma­ne­vi des­tek­le­re, güreş sever hem­şe­ri­le­ri­miz, Ant­re­nör­le­ri­miz, gü­reş­çi­le­ri­miz ve gü­reş­çi­le­ri­mi­zin aile­le­ri adına da şük­ran­la­rı­mı­zı ve te­şek­kür­lü­le­ri­mi­zi su­nu­yo­ruz de­di­ler.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI