Biz De Varız Derneği ve Kaçed Derneği'nin, Freedom House'nin desteğiyle yürüttüğü Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu Projesi (Civil Society Dialog for Strong Women Project) başarılı bir şe

Güncel Haberler 13.01.2022 09:31:58 0
Biz De Varız Derneği ve Kaçed Derneği

Biz De Varız Der­ne­ği'nden ko­nuy­la il­gi­li ya­pı­lan açık­la­ma­da; Proje tek­lif aşa­ma­sın­da mikro öl­çek­li bir proje ola­rak dü­şü­nül­dü­ğü için mak­si­mum 120 ki­şi­lik hedef gu­ru­bu be­lir­len­miş­ti. Eği­tim­ler baş­la­dık­tan sonra hem proje eği­tim ma­ter­yal­le­ri­ne hem de eği­tim prog­ra­mı­na büyük bir ilgi gör­müş­tür. Bu ilgi ve ala­ka­yı geri çe­vir­me­mek için proje fa­ali­yet­le­ri­ne ka­tıl­ma­yı is­te­yen bütün ka­tı­lım­cı­la­rın baş­vu­ru­su kabul edil­miş ve top­lam hedef gu­ru­bu sa­yı­sı 205'e yük­sel­til­miş­tir. Böy­le­ce her ka­tı­lım­cı­nın baş­vu­ru­su kabul edil­miş ve pro­je­nin çar­pan et­ki­si büyük öl­çü­de ar­tı­rıl­mış­tır.

Proje fa­ali­yet­le­ri kap­sa­mın­da top­lam 205 ka­tı­lım­cı­ya eği­tim ve bil­gi­len­dir­me se­mi­ner­le­ri ve­ril­miş­tir. Eği­tim­ler iki­şer gün sür­müş­tür. Eği­tim baş­lık­la­rı çok genel ola­rak dü­şü­nül­dü­ğün­de ‘'Kadın Dostu Şehir Uy­gu­la­ma­la­rı'', ‘'Kadın Sivil Top­lum Ku­ru­luş­la­rı­nın güç­len­di­ril­me­si'', ‘'Kadın Ve Kız Ço­cuk­la­rı­nın Hak­la­rı'' ve "En­gel­li Kadın Hak­la­rı''ndan oluş­mak­ta­dır. Proje kap­sa­mın­da ay­rı­ca 130 adet eği­tim dos­ya­sı, 500'er adet bro­şür ve pos­ter ha­zır­lan­mış ve ço­ğal­tıl­mış­tır.
Der­ne­ği­miz ve proje or­ta­ğı­mız, bu pro­je­nin sür­dü­re­bi­lir­li­ği için 2022 yı­lın­da da bir­çok et­kin­lik bir­lik­te yap­ma­yı pren­sip­te an­laş­ma yap­mış­tır.


Ha­ber-Fo­to: Ber­rin YEGEN


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °