Rize İl Sağlık Müdürlüğünden Omicron uyarısı

Güncel Haberler 17.01.2022 09:38:26 0
Rize İl Sağlık Müdürlüğünden Omicron uyarısı

İli­miz­de özel­lik­le son gün­ler­de vaka sa­yı­la­rın­da omic­ron var­yan­tı­nın da et­ki­siy­le hızlı bir artış sü­re­ci­ne gi­ril­miş­tir açık­la­ma­sı ya­pıl­dı.

Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğün­den ya­pı­lan açık­la­ma­da, İçinde bu­lun­du­ğu­muz mev­sim ge­re­ği hava şart­la­rı ve yeni var­yan­tın çok daha hızlı bu­laş­ma özel­lik­le­ri göz önüne alın­dı­ğın­da bu­gün­ler­de her za­man­kin­den çok daha fazla ted­bir­li olmak zo­run­da­yız.
Toplu ta­şı­ma araç­la­rın­da, ka­la­ba­lık ve ka­pa­lı or­tam­lar­da­ki her türlü bir­lik­te­lik­te artık müm­kün mer­te­be çift maske kul­la­nı­mı­na dik­kat ede­lim.
İki yıla yakın sü­re­dir he­pi­mi­zin çok iyi bil­di­ği me­sa­fe, te­miz­lik ku­ral­la­rı gibi diğer tüm ted­bir­le­ri de bu­gün­ler­de faz­la­sıy­la uy­gu­la­mak zo­run­da­yız.
Po­zi­tif va­ka­lar­da ve bun­la­rın te­mas­lı­la­rın­da ka­ran­ti­na sü­re­si 7 gün­dür. Ay­rı­ca son 3 ay içe­ri­sin­de ha­tır­lat­ma do­zu­nu ol­ma­yan ki­şi­ler de ön­ce­den aşı­la­rı­nı olmuş ol­sa­lar dahi 7 gün­lük ka­ran­ti­na sü­re­si­ne tabi tu­tu­la­cak­lar­dır.
Kovid has­ta­lı­ğı­nı ağır geçi­rip, bu yüz­den has­ta­ne­le­ri­miz­de ya­ta­rak te­da­vi olmak zo­run­da kalan has­ta­la­rı­mı­zın %90'ndan faz­la­sı ya ta­ma­men aşı­sız ya da aşı­la­rı­nı ta­mam­la­ma­yan eksik aşılı kim­se­ler­dir.
Yine aynı şe­kil­de aşı­la­rı­nı olmuş ki­şi­le­re kovid has­ta­lı­ğı bu­laş­sa dahi has­ta­lı­ğı ol­duk­ça hafif ge­çir­dik­le­ri de net bir ger­çek­tir.
Bu se­bep­ler­le tek­ra­ren ve önem­le tüm va­tan­daş­la­rı­mız­dan zaman kay­bet­mek­si­zin hiç aşı ol­ma­yan­la­rın aşı ol­ma­la­rı­nı, ön­ce­sin­de aşı olup 3 ay üze­rin­den geç­miş ki­şi­le­rin de ha­tır­lat­ma doz­la­rı­nı bir an evvel yap­tır­ma­la­rı ge­rek­mek­te­dir.
İlimiz ge­ne­lin­de aile he­kim­lik­le­ri, top­lum sağ­lı­ğı mer­kez­le­ri, has­ta­ne­le­ri­miz ve sağ­lık mü­dür­lü­ğü­mü­zün giriş ka­tın­da aşı uy­gu­la­ma­sı ya­pıl­mak­ta olup, va­tan­daş­la­rı­mız ran­de­vu­lu veya ko­lay­lık ol­ma­sı adına ran­de­vu­suz da aşı­la­rı­nı yap­tı­ra­bi­lir­ler.
Yerli aşı­mız olan Tür­ko­vac henüz ili­mi­ze gel­me­miş olup, gel­di­ği an der­hal va­tan­daş­la­rı­mı­za du­yu­ru­la­cak­tır de­nil­di.


Haber: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °