"Rize'de Yaşam" Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Güncel Haberler 17.01.2022 09:43:13 0

Rize Takip Ga­ze­te­si­nin or­ga­ni­zas­yo­nun­da 10 Ocak Ça­lı­şan Ga­ze­te­ci­ler günü ne­de­niy­le "Rize'de Yaşam" ko­nu­lu fo­toğ­raf ser­gi­si Şimal AVM'de açıl­dı. Sergi bir hafta bo­yun­ca zi­ya­re­te açık ola­cak.Rize Takip Ga­ze­te­si İmti­yaz Sa­hi­bi Ay­te­kin Ka­len­der'in mes­le­ği­ni icra eder­ken fo­toğ­raf­la­dı­ğı ka­re­ler ser­gi­len­di. Şimal AVM'de ya­pı­lan sergi açı­lı­şın­da Rize'nin çe­şit­li yer­le­rin­de çe­ki­len 30 fo­toğ­raf Ri­ze­li­le­rin be­ğe­ni­si­ne su­nul­du.

Sergi açı­lı­şı­na Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, RTEÜ Rek­tö­rü Hü­se­yin Ka­ra­man, İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Nu­rett­tin Gök­du­man, Rize Vali Yar­dım­cı­sı Ömer Faruk Duman, Çay­kur Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim, Rize Esnaf ve Sa­nat­kar­lar Oda­lar Bir­li­ği Baş­ka­nı Güven Aksoy, Ak Parti İl Baş­ka­nı İshak Alim, Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si İl Baş­ka­nı İhsan Alkan, CHP İlçe Baş­ka­nı Ne­ca­ti To­pa­loğ­lu, Büyük Bir­lik Par­ti­si İl Baş­ka­nı Ensar Öz­çe­lik ve İlçe Baş­ka­nı Ab­dul­ka­dir Usta, Sos­yal Gü­ven­lik Ku­ru­mu İl Mü­dü­rü Mus­ta­fa Ba­kır­cı, Ça­lış­ma ve İş Ku­ru­mu Rize İl Mü­dü­rü Hasan Kiraz, Çevre Şe­hir­ci­lik İl Mü­dü­rü Ali Ser­kan Savaş, Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler İl Mü­dü­rü İdris Al­tun­taş, Tarım İl Mü­dü­rü Murat Genç, Genç­lik ve Spor İl Mü­dü­rü Gür­han Yıl­dız, Rize Orman İşlet­me Mü­dü­rü Abdi Ekşi, Gü­ney­su Kay­ma­ka­mı Arif Ol­tu­lu, İyi­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Saf­fet Mete, Rize Şo­för­ler Odası Baş­ka­nı Turan Ak­bu­lut, Tür­ki­ye Ye­şi­lay Ce­mi­ye­ti Rize Şu­be­si Hasan Türüt, Ma­de­ni Sa­nat­kar­lar Odası Baş­ka­nı Adem Tor­na­cı, Fı­rın­cı­lar Odası Baş­ka­nı Refik Kum­ba­sar, Ter­zi­ler ve Kon­fek­si­yon­cu­lar Odası Baş­ka­nı Yaşar Ka­ra­ca, ga­ze­te­ci­ler, da­vet­li­ler ve çok sa­yı­da va­tan­daş­lar ka­tıl­dı.
Açı­lış­ta ko­nuş­ma yapan Rize Takip Ga­ze­te­si İmti­yaz Sa­hi­bi Ay­te­kin Ka­len­der, 10 Ocak Ça­lı­şan Ga­ze­te­ci­ler Gü­nü­nün 1961 ta­ri­hin­den bu güne kadar kut­lan­dı­ğı­nı be­lir­te­rek, "O ta­rih­te ga­ze­te­ci­le­re çe­şit­li hak­lar ve­ril­di­ği için bugün halen 10 Ocak Ça­lı­şan Ga­ze­te­ci­ler için önem­li bir gün ola­rak kut­lan­mak­ta­dır.
Bizde bugün ve­si­le­siy­le çe­şit­li za­man­lar­da çek­ti­ği­miz fo­toğ­raf­lar­dan Rize'de ya­şa­mı an­la­tan ka­re­le­ri ser­gi­le­me­yi dü­şün­dük. Her fo­toğ­ra­fın için­de bir hi­ka­ye var. Bu hi­ka­ye­le­ri bazen biz bi­li­yo­ruz bazen fo­toğ­raf­ta­ki­ler bi­li­yor. Ama hayat Rize'de ke­yif­li ol­du­ğu kadar hem de zor­luk­lar­la do­lu­dur. Bugün bu­ra­da ka­tı­lan tüm her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum" dedi.
Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin ise kur­de­le kesim ön­ce­si Ay­te­kin Ka­len­der'in fo­toğ­raf­la­rı­nı takip et­ti­ği­ni söy­le­ye­rek, "Fo­toğ­raf sa­de­ce ar­şiv­le­mek için değil aynı za­man­da teş­hir için de önem­li­dir. Ga­ze­te­ci ve fo­toğ­raf­çı Ay­te­kin Ka­len­der'in Rize'nin çe­şit­li yer­le­rin­de fo­toğ­raf­la­dı­ğı, ili­mi­zin doğal ya­şan­tı­sı­nı içe­ren fo­toğ­raf ser­gi­si­nin ha­yır­lı ol­ma­sı­nı diler, ça­lı­şan ga­ze­te­ci­le­ri­mi­zin gü­nü­nü tek­rar bu­ra­dan kut­lu­yo­rum' dedi.
Ko­nuş­ma­lar ar­dın­dan ka­tı­lım­cı­lar fo­toğ­raf­la­rı tek tek in­ce­le­ye­rek ka­re­le­rin üzer­le­rin­de yo­rum­lar yap­tı­lar. Ser­gi­de Be­le­di­ye Baş­ka­nı Metin, Rek­tör Ka­ra­man ve Em­ni­yet Mü­dü­rü Gök­du­man ise fo­toğ­raf ma­ki­ne­le­ri­ni el­le­ri­ne ala­rak ga­ze­te­ci­le­rin fo­toğ­ra­fı­nı çekti.
Fo­toğ­raf ser­gi­si­ne çoban kı­ya­fe­tiy­le ka­tı­lan Ri­ze­li Heidi diye bi­li­nen Hamdu Sena Bil­gin­de ka­tı­la­rak kendi fo­toğ­raf­la­rı­nın hi­ka­ye­si­ni an­lat­tı.


Ha­ber-Fo­to: Ay­te­kin KA­LEN­DER


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °