"RİZEDEKİ STK'LAR SINIFTA KALMIŞ"

Güncel Haberler 19.01.2022 12:15:02 0

RİPORTLOJİSTİK YÖN. KRL. BAŞKANI ASIM ÇİLLİOĞLU,

"RİZEDEKİ STK'LAR SINIFTA KALMIŞ"

Ri­port­lo­jis­tik Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Asım Çil­li­oğ­lu Rize'deki STK ların sı­nıf­ta kal­dı­ğı­nı söy­le­ye­rek önem­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Asım Çil­li­oğ­lu yap­tı­ğı açık­la­ma­da şun­la­rı söy­le­di'' Rıfat Hi­sar­cik­li­oğ­lu ve baş­ka­nı ol­du­ğu TOBB ile­ti­şim ile ülke ti­ca­re­ti­ni ve ih­ra­ca­tı tüm dün­ya­ya du­yu­rur­ken, TOBB bağlı Ti­ca­ret ve Sa­na­yi­nin tem­sil­ci­si olan, RİZE yerel STK tem­sil­ci­le­ri sı­nıf­ta kal­ma­ya devam edi­yor. Recep Tay­yip Er­do­ğan‘ın Ri­ze­li ol­ma­sı, her Rize'ye ge­li­şin­de ekst­ra zaman ayır­dı­ğı ve bu sa­ye­de böl­ge­nin ih­ti­yaç­la­rı­nı be­lir­le­me­si, ya­pı­mı için büyük fır­sat ol­ma­sı ha­se­biy­le Rize artık alt yapı ya­tı­rım­la­rı­nı ko­lay­la­dı. Rize için bun­dan sonra sü­rek­li üre­tim, lo­jis­tik, tu­rizm, ih­ra­cat, en­düst­ri­yel tarım ve pa­zar­la­ma dü­şün­me­li.
Rize için ha­ya­li bile im­kan­sız olan ütop­ya ya­tı­rım­lar Rize Art­vin Ha­va­li­ma­nı, Ovit Tü­ne­li, Lo­jis­tik Mer­kez, Şehir Has­ta­ha­ne­si, bun­la­rın gör­sel ve ta­nı­tım ola­rak en önem­li­si olan Rize Art­vin Ha­va­li­ma­nı başta olmak üzere dün­ya­nın sa­yı­lı mü­hen­dis­lik ör­nek­le­rin­den bi­ri­ni Rize, Bölge, Ülke için De­niz­de ya­pı­lan 2.Havali­ma­nı diye Doğu Ka­ra­de­niz'in üze­rin­de ser­gi­li­yor. Sayın ulaş­tır­ma ba­ka­nı Adil Ka­ra­is­ma­iloğ­lu ‘'Ça­ye­li'nden öteye bir ha­va­li­ma­nı ya­pı­yo­ruz. Az kaldı'' Twit­ter ile bu pro­je­yi pay­la­şır­ken ve ya­pı­mı devan eden Dev hava li­ma­nı 2,8 mil­yon m2 deniz dol­gu­su üze­ri­ne inşa edil­di, 3 mil­yon yolcu ka­pa­si­te­li ha­va­li­ma­nı­mı­zı en kısa sü­re­de hiz­me­te su­na­ca­ğız. Açık­la­ma­sı­na rağ­men. Bu Dev Ha­va­li­ma­nı hala Rize TSO odası ta­ra­fın­dan ye­ter­li il­gi­yi gör­mü­yor. Rize TSO Mec­li­si ola­rak pan­de­mi­ye rağ­men il dı­şı­na se­ya­hat­le­re giden Oda Baş­ka­nı, Mec­li­si; Algı oluş­tur­mak için neden in­şa­sı devam eden ve ta­mam­la­nan pro­je­le­re bir kez de olsa ha­va­li­ma­nı zi­ya­re­ti ya da Ovit Tü­ne­li, Sa­lar­ha Tü­ne­li, Or­ga­ni­ze sa­na­yi böl­ge­si ge­zi­si plan­la­mı­yor. 3 Nisan 2018 son kez aday ol­du­ğu­nu ve tek­rar aday ol­ma­ya­ca­ğı­nı açık­la­yan Rize TSO baş­ka­nı ve yö­ne­ti­mi adeta ka­bu­ğu­na çe­kil­miş, ha­va­li­ma­nı için bek­le­dik­le­ri her neyse, bu dev ya­tı­rım için neden sus­ma­yı ter­cih edi­yor. RİZE Ha­va­li­ma­nı; İma­la­tı ya­pı­lan bir gemi, uçak, kam­yon ol­ma­dı­ğı, sa­tı­la­cak bir nesne, var­lık, emtia değil alt yapı ya­tı­rı­mı ol­du­ğu­nu Rize TSO bir şe­kil­de artık an­la­ma­lı. Ti­ca­ret Odası ile Baş­ka­nı­nın Proje aşa­ma­sın­da ya­pıl­ma­sı için gös­ter­di­ği du­yar­lı­lı­ğı ve he­ye­ca­nı proje bi­ti­min­den ön­ce­de gös­ter­me­si­ni bek­li­yor­duk. Si­ya­si­ler üzer­le­ri­ne düşen gö­rev­le­ri yap­mış, ya­tı­rım ka­ra­rı almış ve artık dev ya­tı­rı­mı ta­mam­la­dı. Ta­nı­tım için artık sıra biz STK tem­sil­ci­le­ri­ne gel­miş ol­ma­lıy­dı. Biz STK ola­rak bir kaç ay sonra açı­la­cak olan Ha­va­li­ma­nı için kam­pan­ya­lar, ta­nı­tım­lar, su­num­lar, or­ga­ni­zas­yon­lar ge­liş­tir­me­li.
Hatta: Ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı fuar ve ta­nı­tım­la­ra ka­tı­lıp ha­va­li­ma­nı­mı­zı ta­nıt­mak için 2022 büt­çe­ler­de ta­nı­tım için fır­sat­lar ya­rat­ma­lıy­dık. Ha­va­li­ma­nı­mı­zın bu­lun­du­ra­cak ol­du­ğu üst yapı ya­tı­rım­lar, bi­rim­ler­den en önem­li­si dış hat­lar ve Kargo ulaş­tır­ma için güm­rük bi­rim­le­ri­ne ye­ter­li yer­le­rin ay­rı­lıp ay­rıl­ma­dı­ğı, ge­rek­li bö­lüm­le­rin plan­lan­dı­ğı­na şahit ol­ma­mız için si­ya­si­le­re ve bü­rok­rat­la­ra des­tek ol­ma­lı­yız.
Artık Rize ti­ca­ret ve sa­na­yi odası ahbap çavuş eda­sıy­la yö­ne­til­me­ye son ver­me­li. Rize TSO alt yapı ya­tı­rım­la­rın ar­ka­sın­da duran ve ya­pı­mı ger­çek­leş­ti­ren başta Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan ve si­ya­si erk için yan­la­rın­da ol­ma­mız ge­rek­ti­ği ger­çe­ği­ni gör­me­si­ni bek­li­yo­ruz.
İlk hamle ola­rak ulaş­tır­ma sek­tör, Tu­rizm ve dış ti­ca­ret tem­sil­ci­le­ri ola­rak Ha­va­li­ma­nı­mı­za des­tek zi­ya­re­ti­ne ka­tıl­ma­yı plan­lı­yor ve bunu ASKON, RİZE MÜSİAD, Ulaş­tır­ma, Tu­rizm Der­nek­le­ri ve ka­mu­oyu­na şim­di­den pay­la­şı­yo­rum'' dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °