Tarih: 19.01.2022 12:37

EĞİTİME DESTEK PLATFORMU RİZE TEMSİLCİLİĞİNDEN SEÇMELİ DERS ÇAĞRISI

Facebook Twitter Linked-in

Ortaokul ve liselerde seçmeli dersler için son tarih 21 Ocak!

Eği­ti­me Des­tek Plat­for­mu Rize Tem­sil­ci­li­ği ta­ra­fın­dan ya­pı­lan açık­la­ma­da; Din, Ahlak ve De­ğer­ler baş­lı­ğı al­tın­da­ki "Kur'an-ı Kerim, Pey­gam­be­ri­mi­zin Ha­ya­tı, Temel Dini Bil­gi­ler" ders­le­ri­ni seçme sü­re­ci­nin ocak ayın­da sona ere­ce­ği­ni ha­tır­lat­tı. MEB, Di­ya­net başta olmak üzere ve­li­le­rin ve STK'ların se­fer­ber ol­ma­sı­nı is­te­di.

NASIL DERS SEÇİMİ YAPABİLİRİM?
Özel­lik­le dini ve ah­la­ki de­ğer­le­rin iş­len­di­ği seç­me­li ders­ler olan Kur'an-ı Kerim, Hz. Mu­ham­med'in Ha­ya­tı ve Temel Dinî Bil­gi­ler ders­le­ri­nin se­çi­mi önem arz edi­yor.
Ve­li­ler ve öğ­ren­ci­ler, 21 Ocak 2022 ta­ri­hi­ne kadar okul mü­dür­lük­le­ri­ne ve­li­le­rin im­za­la­dı­ğı di­lek­çey­le baş­vu­ra­rak Kur'an-ı Kerim, Hz. Mu­ham­med'in Ha­ya­tı ve Temel Dinî Bil­gi­ler ders­le­ri­ni 2022-2023 eği­tim öğ­re­tim yı­lın­da seç­me­li ders ola­rak oku­mak üzere se­çe­bi­le­cek­ler.
Milli, ma­ne­vi, ah­la­ki ve in­sa­ni de­ğer­le­rin yeni ku­şak­la­ra ak­ta­rıl­ma­sın­da temel araç olan söz ko­nu­su seç­me­li ders­ler­le il­gi­li ola­rak 10 öğ­ren­ci­nin baş­vu­ru­su, seç­me­li der­sin oku­tul­ma­sı için okul­da sınıf açıl­ma­sı ko­nu­sun­da ye­ter­li olu­yor. Bu ma­na­da ço­cuk­la­rı­nın ma­ne­vi ge­li­şi­mi­ni dü­şü­nen anne ve ba­ba­la­ra büyük so­rum­lu­luk dü­şü­yor. Ço­cuk­la­rı­nın ma­ne­vi ha­ya­tı, dini ve ah­la­ki ter­bi­ye­si için bu ders­le­ri seç­me­le­ri ha­ya­ti anlam ta­şı­yor.


Ha­ber-Fo­to: Numan Ubey­dul­lah Kay­han




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —