Tarih: 20.01.2022 09:24

RTEÜ Geliştirme Vakfı Eğitim Araştırma Hastanesinin Servislerini Yeniliyor

Facebook Twitter Linked-in

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Ge­liş­tir­me Vakfı Eği­tim Araş­tır­ma Has­ta­ne­si­nin ser­vis­le­ri­ni ye­ni­le­me ka­ra­rı aldı.

Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı-Re­cep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Eği­tim Araş­tır­ma Has­ta­ne­si, Rize'ye ve böl­ge­ye hiz­met eden önem­li bir re­fe­rans has­ta­ne­dir. 530 yatak ka­pa­si­te­li has­ta­ne­de yılda bir mil­yon­dan fazla has­ta­ya sağ­lık hiz­me­ti su­nul­mak­ta­dır.
Co­vid-19 sal­gı­nı dö­ne­min­de ise Eği­tim Araş­tır­ma Has­ta­ne­si­nin yükü ve fonk­si­yo­nu re­fe­rans mer­kez ol­ma­sı do­la­yı­sıy­la bir kat daha art­mış­tır. Geçen zaman zar­fın­da has­ta­ne­nin ser­vis­le­ri, gerek ya­pı­lı­şın­dan iti­ba­ren geçen zaman, gerek hasta faz­la­lı­ğın­dan kay­nak­la­nan yoğun kul­la­nım do­la­yı­sıy­la ciddi an­lam­da yıp­ran­mış­tır.
Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si'ni des­tek­le­mek için ku­rul­muş olan Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Ge­liş­tir­me Vakfı, has­ta­ne­nin mev­cut du­ru­mu­nun iyi­leş­ti­ril­me­si ve in­san­la­rın daha ni­te­lik­li sağ­lık hiz­me­ti al­ma­sı için üze­ri­ne görev almış; Mü­dür­lük ve Baş­he­kim­li­ği­miz ta­ra­fın­dan be­lir­le­nen 4 ser­vi­si ye­ni­le­me­ye karar ver­miş­tir.
RTEÜ Ge­liş­tir­me vakfı 2015 yı­lın­da da Eği­tim Araş­tır­ma Has­ta­ne­si­ne; içe­ri­sin­de 3 tesla MR ci­ha­zı ile ileri dü­zey­de to­mog­ra­fi, an­ji­yog­ra­fi, di­ji­tal rönt­gen ci­haz­la­rı­nın ol­du­ğu son tek­no­lo­ji ile do­na­tıl­mış ve yak­la­şık ola­rak 5 mil­yon do­la­ra mal olan bir gö­rün­tü­le­me mer­ke­zi ka­zan­dır­mış­tı. Şimdi de has­ta­ne­miz­de­ki 4 ser­vi­sin ya­pı­mı­nı üst­len­di, in­şa­at ça­lış­ma­la­rı­na baş­la­dı.
Mü­dür­lük ve Baş­he­kim­li­ği­miz ta­ra­fın­dan be­lir­le­nen ser­vis­ler pro­je­len­di­ril­miş ve ye­ni­leme ça­lış­ma­la­rı­na baş­lan­mış­tır. Şu anda kar­di­yo­lo­ji ser­vi­si­nin ye­ni­len­me ça­lış­ma­sı devam et­mek­te­dir. Ser­vis­le­rin ye­ni­len­me­si kap­sa­mın­da; yer pvc kap­la­ma­la­rı, asma ta­van­lar, elekt­rik te­si­sat­la­rı, ay­dın­lat­ma lam­ba­la­rı ile anah­tar ve prizler, la­va­bo­lar, ka­pı­lar, se­ra­mik dö­şe­me ve kap­la­ma ile duvar bo­ya­la­rı gibi mev­cut ser­vis­ler­de ne varsa hepsi ye­ni­len­mek­te­dir.
İçin­den geç­mek­te ol­du­ğu­muz sal­gın do­la­yı­sıy­la, ayna anda bir­kaç ser­vi­sin bo­şal­tı­la­rak in­şa­at ça­lış­ma­sı ya­pıl­ma­sı müm­kün ol­ma­dı­ğı için, ser­vis­le­ri ye­ni­le­me ça­lış­ma­la­rı ser­vis ser­vis plan­lan­mış­tır.
Ça­lış­ma­lar ta­mam­lan­dı­ğın­da bu 4 ser­vi­miz çok daha mo­dern bir se­vi­ye­ye ka­vuş­muş ola­cak­tır.
Do­la­yı­sıy­la da hem has­ta­lar daha ni­te­lik­li sağ­lık hiz­me­ti ala­cak­lar, hem de il­gi­li ser­vis­ler­de ça­lı­şan hem­şi­re ve diğer sağ­lık ça­lı­şan­la­rı ile he­kim­ler ça­lış­ma or­tam­la­rın­dan mem­nun ola­rak daha ni­te­lik­li sağ­lık hiz­me­ti su­na­cak­lar­dır.
Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Ge­liş­tir­me Vakfı baş­ka­nı ve üye­le­ri ile Üni­ver­si­te­mi­ze ili­mi­ze ver­miş ol­du­ğu des­tek ve kat­kı­lar do­la­yı­sıy­la te­şek­kür ede­riz.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —