"RİDEF olarak toplumsal duyarlılık ile afetlere karşı gençlerimizi bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz"

Güncel Haberler 21.01.2022 10:22:14 0

RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan:

"RİDEF olarak toplumsal duyarlılık ile afetlere karşı gençlerimizi bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz"

Rize Der­nek­le­ri Fe­de­ras­yo­nu (RİDEF), afet­le­re karşı bilgi ve ted­bi­rin öne­mi­ni an­la­tan orta oyunu ile or­ta­okul öğ­ren­ci­le­ri­ni hem eğ­len­dir­di hem bil­gi­len­dir­di.

An­ka­ra Rize Der­nek­le­ri Fe­de­ras­yo­nu İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı Sivil Top­lum­la İliş­ki­ler Genel Mü­dür­lü­ğü des­te­ği, An­ka­ra Genç­lik ve Spor Hiz­met­le­ri Spor İl Mü­dür­lü­ğü ve Genç De­mok­rat­lar Vakfı'nın proje pay­daş­lı­ğı ile yü­rü­tü­len proje hak­kın­da de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lu­nan RİDEF Genel Baş­ka­nı Bos­tan "Rize Der­nek­le­ri Fe­de­ras­yo­nu ola­rak İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı Sivil Top­lum­la İliş­ki­ler Genel Mü­dür­lü­ğü'ne des­tek­le­ri ile top­lum­sal ko­nu­lar­da Ge­le­nek­sel Türk Ti­yat­ro­su'nun bir kolu olan orta oyun­la genç­le­ri­miz­le ça­lış­ma­la­rı­mı­za devam edi­yo­ruz. 2018 yı­lın­da 23 ilde Genç­lik Mer­kez­le­ri'nde ba­ğım­lı­lı­ğın za­rar­la­rı ko­nu­sun­da bi­linç oluş­tur­ma­ya ça­lış­mış­tık. 2020 yı­lın­da ise tra­fik ku­ral­la­rı ko­nu­sun­da yak­la­şık 2000 gen­ci­mi­ze eği­tim ver­dik. 2021 yı­lı­nı ba­kan­lı­ğı­mı­zın "afet eği­tim yılı" ilan et­me­si ile "Afet Yıkar Bilgi ve Ted­bir Ha­yat­ta Tutar" adlı pro­je­miz­le ge­lecek ne­sil­le­ri afet ko­nu­sun­da ted­bir­li ve bil­gi­li ol­ma­ya davet ede­rek bi­linç oluş­tur­duk. Pro­je­mi­ze kat­kı­la­rın­dan do­la­yı İçiş­le­ri Ba­ka­nı­mız Sü­ley­man Soylu'ya, Sivil Top­lum­la İliş­ki­ler Genel Mü­dü­rü Erkan Kılıç'a ve An­ka­ra Genç­lik ve Spor Hiz­met­le­ri İl Mü­dü­rü Mus­ta­fa Çelik'e RİDEF adına te­şek­kür­le­ri­mi su­nu­yo­rum" dedi.
ÜLKEMİZ İÇİN PROJE ÜRET­ME­YE DEVAM EDE­CEĞİZ
Rize Der­nek­le­ri Fe­de­ras­yo­nu'nun pro­je­ler üre­ten bir sivil top­lum ku­ru­lu­şu ol­du­ğu­nu al­tı­nı çizen RİDEF Genel Baş­ka­nı Mu­am­mer BOS­TAN " RİDEF ola­rak Sivil Top­lum Ku­ru­lu­şu ol­ma­nın bi­lin­ci ile pro­je­ler üre­te­rek fa­ali­yet­le­ri­mi­ze devam edi­yo­ruz. An­ka­ra'daki bütün hem­şeh­ri­le­ri­mi­zin des­te­ği ile ül­ke­miz adına pro­je­ler üret­me­ye devam ede­ce­ğiz. Çünkü bi­li­yo­ruz ki üre­ten STK'lar ül­ke­mi­zin ge­le­ce­ği­ne güçlü kat­kı­lar sağ­la­ya­cak­tır. Çünkü Rize Der­nek­le­ri Fe­de­ras­yo­nu ol­ma­nın ayrı bir so­rum­lu­lu­ğu var­dır. Biz­ler hem Rize'nin her me­se­le­sin­de var olur­ken aynı za­man­da ül­ke­mi­zin top­lum­sal ko­nu­la­rın­da da so­rum­lu­luk alı­yo­ruz. Bu pro­je­miz­de Ge­le­nek­sel Türk Ti­yat­ro­su ile kül­tü­rel mi­ra­sı­mı­zı ya­şa­tır­ken, Rize'nin kül­tü­rel de­ğer­le­ri­ni de ta­nıt­ma im­ka­nı bul­duk" diye ko­nuş­tu.
10 GENÇLİK MER­KEZİ'NDE PROJE UY­GU­LAN­DI
Proje ko­or­di­na­tör­lü­ğü­nü RİDEF Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ab­dur­rah­man Aksu'nun yap­tı­ğı "Afet Yıkar Bilgi ve Ted­bir Ha­yat­ta Tutar" pro­je­sin­de oyun­cu kad­ro­su Ömer Faruk Avcı ve Zeki Cen­giz'den olu­şur­ken, ile­ti­şim so­rum­lu­lu­ğu­nu ise Ahmet Cin yaptı. 10 Genç­lik Mer­ke­zi'nde uy­gu­la­nan pro­je­de 3000'in üze­rin­de or­ta­okul yaş gru­bu­na afet eği­ti­mi ve­ril­di. Pro­je­nin ikin­ci aşa­ma­sın­da ise pay­daş­la­rın ka­tı­lı­mı ile sür­dü­rü­le­bi­lir­lik top­lan­tı­sı ya­pı­la­cak.


Ha­ber-Fo­to: Deniz Varlı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °