Tarih: 21.01.2022 10:27

6 ŞUBAT'TA PETRAN,10-13 ŞUBATTA CİMİL'DE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI VE 26-27 ŞUBATTA 11.ÇAĞRANKAYA KAR YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK

Facebook Twitter Linked-in

Şubat ayın­da İkiz­de­re'de 3 önem­li, kar spor et­kin­li­ği ya­pı­la­cak.13.kez 6 Şubat 2022 ta­ri­hin­de ya­pı­la­cak Pet­ran­bo­ard böl­ge­de ya­pı­lan ilk fa­ali­yet.

İkiz­de­re Kay­ma­kam­lı­ğı, Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı ve Me­şe­köy Muh­tar­lı­ğı ve Köy Der­ne­ği ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len 2200 ra­kım­lı (Pet­ran) Me­şe­köy­de ya­pı­la­cak şen­li­ğe kayak sever bir­çok yerli ve ya­ban­cı tu­ris­tin­de ka­tı­lım­lıy­la ön­ce­ki yıl­la­ra göre yük­sek ol­ma­sı bek­le­ni­yor.
Muh­tar Ahmet Tığcı ya­pı­la­cak ya­rış­ma­lar­da de­re­ce­ye gi­ren­le­re çe­şit­li he­di­ye­ler ve­ri­le­ce­ği­ni ve yerel halk mü­zi­ği sa­nat­çı­la­rın kon­se­ri­nin ola­ca­ğı­nı be­lirt­ti.
6 Şubat Me­şe­köy (Pet­ran­bo­ard)
6 Şubat 2022 Pazar günü Me­şe­köy'de ya­pı­la­cak 13.Petran­bo­ard kayak şen­li­ği geçen yıl Co­vid-19 sal­gı­nı do­la­yı­sıy­la ya­pıl­ma­mış­tı.
Zorlu hava şart­la­rı se­be­biy­le köy­lü­ler ta­ra­fın­dan 'Pet­ran­bo­ard' ola­rak ad­lan­dı­rı­lan üzme tah­ta­sı, yak­la­şık 200 yıl önce yöre in­sa­nı ta­ra­fın­dan fazla kar ne­de­niy­le ula­şım aracı ola­rak kul­la­nı­lır­dı. Çam ağacı elde edi­len tah­ta­la­rı­nın bir­leş­ti­ril­me­siy­le 30 san­ti­met­re ge­niş­li­ğin­de, 160-190 san­ti­met­re uzun­lu­ğun­da ya­pı­lan üzme tah­ta­la­rı­nı köy­lü­ler kar üs­tün­de kay­mak için kul­la­nı­yor­du.
10-13 Şubat, Cimil'de Şam­pi­yo­na var
Rize'de ilk kez bir Kayak Şam­pi­yo­na­sı İkiz­de­re-Ci­mil Va­di­sin­de ya­pı­la­cak.
Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu Kay­ma­kam­lık ve Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı­nın des­te­ğiy­le böl­ge­de ilk kez Dağ Ka­ya­ğı Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sı 10-13 Şubat gün­le­rin­de ya­pı­la­cak.
Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu ta­ra­fın­dan yer tes­pi­ti­nin Cimil köyü ola­rak be­lir­len­me­siy­le Va­di­de karar ve­ril­di­ği­ni söy­le­yen İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz' böyle güzel bir Şam­pi­yo­na­nın İlçe­miz­de ya­pı­la­ca­ğın­dan mem­nu­nuz. Cimil Va­di­miz­de kayak par­kur­la­rı çok uy­gun­muş, buna Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu karar verdi. Ça­lış­ma­la­ra baş­la­dık. 1.Tür­ki­ye Dağ Ka­ya­ğı Şam­pi­yo­na­sı­nın en güzel şek­lî­de icra edil­me­si için ekip ola­rak ha­zı­rız 'dedi.
Çağ­ran­ka­ya Kar Yü­rü­yü­şü Sa­rı­ka­mış Şe­hit­le­ri anı­sı­na
26-27 Şubat gün­le­rin­de ya­pı­la­cak 11.Çağ­ran­ka­ya Kar Yü­rü­yü­şü­ne il dı­şın­dan ka­la­ba­lık bir ka­tı­lı­mın ola­ca­ğı be­lir­til­di. Ko­mi­te Baş­ka­nı Hasan Kuy' geçen yıl Co­vid-19 do­la­yı­sıy­la çok az bir ka­tı­lım­la yü­rü­yü­şü­mü­zü yap­mış­tık. Bu sene Pan­de­mi şart­la­rı­na uya­rak kont­rol al­tı­dan önem­li bir mi­sa­fir ağır­la­ya­ca­ğız. 11. Kar yü­rü­yü­şü­müz 1914 yı­lın­da Sa­rı­ka­mış'ta Şehit düşen bü­yük­le­ri­miz anı­sı­na yü­rü­ye­ce­ğiz. Pan­de­mi ku­ral­la­rı göz önün­de bu­lun­du­ru­la­rak ger­çek­leş­ti­ri­le­cek­tir. Yayla ev­le­rin­de ko­nak­la­ma ya­pı­la­cak Yay­la­lar da evi olup evini aça­cak olan yerel dost­la­rı­mız kendi da­vet­le­ri­ni ya­pa­bi­lir, mi­sa­fir ede­cek­le­ri kadar mi­sa­fir ça­ğı­ra­bi­lir­ler. Or­ga­ni­zas­yon ko­mi­te­si ola­rak sağ­la­ya­bi­le­ce­ği­miz ko­nak­la­ma yer­le­ri sı­nır­lı­dır.
Prog­ram gü­zer­ga­hı Bü­yük­yay­la­dan baş­la­ya­rak Aşağı yayla is­ti­ka­me­tin­de Kur­dun suyu mev­ki­ine doğru plan­la­na­cak­tır. Ancak hava du­ru­mu, kar yük­sek­li­ği gibi şart­lar de­ğer­len­di­ri­le­rek ro­ta­da de­ği­şik­lik ya­pı­la­bi­lir'' dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —