"DE­ĞERLİ ÇAY ÜRETİCİLERİMİZ ÇAY­KUR TEHLİKEDE! ÇAY­KUR VAR­LIK FO­NUN­DAN ÇI­KA­RIL­MA­LI"

Güncel Haberler 22.01.2022 14:53:35 0

CHP RİZE İL BAŞKANI SALTUK DENİZ,

"DE­ĞERLİ ÇAY ÜRETİCİLERİMİZ ÇAY­KUR TEHLİKEDE! ÇAY­KUR VAR­LIK FO­NUN­DAN ÇI­KA­RIL­MA­LI"

CHP Rize İl Baş­ka­nı Sal­tuk Deniz ÇAY­KUR hak­kın­da ya­zı­lı bir açık­la­ma yaptı. CHP İl Baş­ka­nı Sal­tuk Deniz açık­la­ma­sın­da'' De­ğer­li Çay Üre­ti­ci­le­ri­miz böl­ge­mi­zin en önem­li geçim kay­na­ğı olan Çay ve onun ko­ru­yu­cu­su ve ga­ran­ti­si olan ÇAY­KUR ne yazık ki her za­man­kin­den çok daha büyük bir teh­li­ke için­de' dedi.

CHP İl Baş­ka­nı­nın açık­la­ma­sı şöyle'' De­ğer­li Çay Üre­ti­ci­le­ri­miz böl­ge­mi­zin en önem­li geçim kay­na­ğı olan Çay ve onun ko­ru­yu­cu­su ve ga­ran­ti­si olan ÇAY­KUR ne yazık ki her za­man­kin­den çok daha büyük bir teh­li­ke için­de' Var­lık Fo­nu­na dev­re­dil­di­ği 2017 yı­lın­dan bu yana ÇAY­KUR'un ge­le­ce­ği­nin her za­man­kin­den çok daha fazla risk al­tın­da ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek Var­lık Fonu'ndan bir an önce çı­kar­tıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­miş­tik. Mec­li­se Kanun tek­li­fi ola­rak öner­di­ği­miz, ka­mu­oyuy­la da pay­laş­tı­ğı­mız ve des­tek ve­ril­me­di­ği için kabul edi­le­me­yen Çay Ka­nu­nun­da ÇAY­KUR'un Var­lık Fonu'ndan çı­kar­tı­la­ca­ğı­nı yaz­mış­tık.

ÇAY­KUR Var­lık Fonu kap­sa­mın­dan çı­ka­rıl­ma­lı
Madde 17- (1) Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü (ÇAY­KUR) Tür­ki­ye Var­lık Fonu kap­sa­mı dı­şı­na çı­ka­rıl­mış­tır." Bir­le­şik Arap Emir­lik­le­ri (BAE) Abu Dabi Kal­kın­ma Hol­din­gi­nin (ADQ) Baş­ka­nı Mu­ham­med Hasan el Su­wa­idi, İngi­liz Fi­nan­ci­al Times ga­ze­te­si­ne açık­la­ma­lar­da bu­lun­muş. Za­yıf­la­yan Türk li­ra­sı ve yük­sek enf­las­yo­nun eko­no­mik kriz ih­ti­ma­li­ni do­ğur­du­ğu­nu ancak ken­di­le­ri için büyük alım fır­sa­tı or­ta­ya çı­kar­dı­ğı­nı söy­le­miş. Tür­ki­ye Var­lık Fonu'yla -ken­di port­fö­yün­de­ki bazı şir­ket­ler da­hil- ‘bir­kaç fır­sat' üze­rin­de­ki gö­rüş­me­le­re çok­tan baş­la­mış­lar. Peki, sa­tı­la­cak bir şey bu­la­bi­le­cek­ler mi so­ru­su­na da ya­nı­tı ver­miş: " bazı ke­nar­da kal­mış var­lık­la­rı bu­lu­nu­yor." Bu­ra­dan an­la­şı­lı­yor ki Bir­le­şik Arap Emir­lik­le­ri (BAE) Var­lık Fonu'ndaki şir­ket­ler­le il­gi­li ola­rak AK Parti hü­kü­me­ti ile gö­rüş­me­le­re baş­la­mış­lar. İşte bu ne­den­le di­yo­ruz ki ÇAY­KUR TEHLİKE AL­TIN­DA­DIR. Bir sabah uyan­dı­ğı­mız­da ÇAY­KUR'un sa­tıl­mış ol­du­ğu­nu gö­re­bi­li­riz. İşte bu ne­den­le di­yo­ruz ki ÇAY­KUR BİR AN ÖNCE VAR­LIK Fonu'ndan çı­ka­rıl­ma­lı­dır, çı­kar­tıl­ma­lı­dır. De­ğer­li Çay Üre­ti­ci­le­ri­miz, yarın çok geç ol­ma­dan bu­gün­den ÇAY­KUR'a sahip çık­mak zo­run­da­yız. Ya­pı­la­cak iş çok kolay; hemen bek­le­me­den, Çay üre­ti­ci­si­ni ve çay sek­tö­rü­nü ko­ru­ya­cak ÇAY Ka­nu­nu'nu çı­kar­ta­lım. Mec­li­se Sun­du­ğu­muz Çay Ka­nu­nu kabul edi­lir­se ZATEN ÇAY­KUR yasa ge­re­ği Var­lık Fonu'ndan çık­mış ola­cak. Ya da AK Parti hü­kü­me­ti­ne ve Cum­hur İtti­fa­kı­na ses­le­ni­yo­ruz belli oldu ki Çay Ka­nu­nu ile il­gi­li başka he­sap­la­rı­nız var o zaman ÇAY­KUR'u VAR­LIK Fonu'ndan çı­kar­tın. Nasıl ki tek imza ile ÇAY­KUR'u Var­lık Fonu'na al­dıy­sa­nız gene tek im­zay­la ÇAY­KUR'U VAR­LIK Fonu'ndan çı­kar­tın. Eğer bu ya­pıl­maz­sa Çay'ın ve ÇAY­KUR'un ge­le­ce­ği teh­li­ke al­tın­da­dır de­mek­tir. Bu du­ru­ma karşı şim­di­den si­ya­si dü­şün­ce­le­ri­mi­zi bir ke­na­ra ko­ya­rak hep bir­lik­te tep­ki­le­ri­mi­zi or­ta­ya koy­mak zo­run­da­yız. Hep bir­lik­te "ÇAY­KUR HAL­KIN MA­LI­DIR, SA­TA­MAZ­SI­NIZ!" de­me­li­yiz. ÇAY­KUR'a sahip çık­mak ge­le­ce­ği­mi­ze sahip çık­mak­tır.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °