Sporun Yıldızları Ödüllerine Kavuştu

Güncel Haberler 25.01.2022 09:38:13 0
Sporun Yıldızları Ödüllerine Kavuştu

İli­miz­den ka­tıl­dık­la­rı ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı tur­nu­va­lar­da ba­şa­rı gös­te­ren spor­cu­lar ve ant­re­nör­ler, dü­zen­le­nen "Spo­run Yıl­dız­la­rı" ödül ge­ce­siy­le ödül­le­ri­ne ka­vuş­tu.

Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen "Spo­run Yıl­dız­la­rı" ödül tö­re­nin­de 2019-2021 yıl­la­rı ara­sın­da Rize'den ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı tur­nu­va­lar­da de­re­ce­ye giren 53 spor­cu ve ant­re­nö­re ödül­le­ri ve­ril­di.
Branş­la­rın­da ba­şa­rı gös­te­ren spor­cu ve ant­re­nör­le­re ödül­le­ri­nin ve­ril­di­ği 'Spo­run Yıl­dız­la­rı' ödül tö­re­ni Rize Yeni Şehir Spor Sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti­ril­di.
Tö­re­ne Rize Va­li­si Kemal Çeber, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Vali Yar­dım­cı­la­rı Gül­ha­ni Ozan Sarı, Ömer Faruk Duman, İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Nu­ret­tin Gök­du­man, Genç­lik ve Spor Mü­dü­rü Gür­han Yıl­dız, kurum mü­dür­le­ri, spor­cu­lar ve aile­le­ri ile çok sa­yı­da va­tan­daş ka­tıl­dı.
Bir­bi­rin­den güzel gös­te­ri ve et­kin­lik­le­rin ser­gi­len­di­ği tören Saygı Du­ru­şu ve İstik­lal Marşı'nın okun­ma­sıy­la baş­la­dı. Pro­to­kol ko­nuş­ma­la­rı­nın ar­dın­dan dünya ka­ra­te kata şam­pi­yon­la­rı­nın gös­te­ri­si, ye­te­nek siz­si­niz fi­na­lis­ti Hakan Gün­do­ğan'ın jim­nas­tik gös­te­ri­si ge­ce­ye renk kattı.
Rize'de spora emek veren ve değer ka­tan­la­rın ödül­len­di­ril­di­ği­ni ge­ce­de; Akar­su Kano, Atı­cı­lık, Bas­ket­bol, Boks, Dur­gun Su Kano, Güreş, Hal­ter, Judo, Kayak, Kick Boks, Masa Te­ni­si, At­le­tizm, Tek­van­do ve Yüzme branş­la­rın­da top­lam 33 spor­cu ve 20 ant­re­nö­re ödül­le­ri ve­ril­di.
Spo­run en­le­ri­nin ödül al­dı­ğı ge­ce­de;
Yılın Spor­cu­su : Hilal Avcı,
Yılın Ant­re­nö­rü: Sibel İlgün,
Yılın Ta­kı­mı: Rize Be­le­di­yes­por Bas­ket­bol Ta­kı­mı,
Yılın İl Tem­sil­ci­si: Hü­se­yin Dil­siz,
Yılın te­le­viz­yo­nu: Çay TV,
Vefa ödülü : Adnan İlhan, Meh­met Ka­ra­as­lan ve Ra­ma­zan Çepni se­çil­di.
Tö­ren­de ko­nu­şan Rize Va­li­si Kemal Çeber, "Bu güzel ge­ce­de ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı tur­nu­va­lar­da de­re­ce­ye giren spor­cu­la­rı­mı­za ödül­le­ri­ni ve­re­ce­ğiz. İli­miz­den çıkan spor­cu­la­rı­mız bir­çok branş­ta güzel ba­şa­rı­lar elde ede­rek biz­le­ri gu­rur­lan­dır­dı­lar. Bu ba­şa­rı­la­rın devam et­me­si için­de eli­miz­den ne ge­li­yor­sa yap­ma­ya ha­zı­rız. İli­miz­de spor ala­nın­da bir­çok tesis var. Ye­ni­le­ri de ya­pıl­ma­ya devam edi­yor. Genç­le­ri­mi­zin spor­la iç içe ol­ma­sı için dev­le­ti­miz tüm im­kan­la­rı­nı se­fer­ber etmiş du­rum­da. Yeter ki ev­lat­la­rı­mız ba­şa­rı­lı olmak için ön­le­ri­ne bir hedef ko­ya­rak ça­lış­sın­lar. Biz­ler genç­le­ri­mi­ze gü­ve­ni­yo­ruz ve her zaman im­kan­la­rı­mız­la on­la­rın ya­nın­da­yız.
Spor sa­de­ce fi­zik­sel bir ak­ti­vi­te de­ğil­dir. Aynı za­man­da kar­deş­li­ği, sev­gi­yi, bir­li­ği ve be­ra­ber­li­ği için­de ba­rın­dı­ran bir ol­gu­dur. Sağ­lık­lı bir ge­lecek için genç­le­ri­mi­zin spor­la iç içe bü­yü­me­le­ri çok önem­li­dir.
İli­miz­den çıkan ba­şa­rı­lı spor­cu­la­rı­mız ken­di­le­rin­den sonra ge­len­le­re örnek ol­mak­ta­dır. Genç­le­ri­mi­zin azim­le ve ka­ra­lı­lık­la ya­pa­cak­la­rı ça­lış­ma­lar ina­nı­yo­rum ki on­la­ra bir­çok ba­şa­rı­yı daha ge­ti­re­cek­tir. Neden Rize'den bir olim­pi­yat şam­pi­yo­nu çık­ma­sın ya da dünya şam­pi­yo­nu? Bizim genç­le­ri­miz­de bu ka­pa­si­te var. İnşal­lah Rize'den ye­ti­şecek spor­cu­la­rı­mız ül­ke­mi­zi ulus­la­ra­ra­sı prog­ram­lar­da tem­sil edecek ve ül­ke­mi­ze bir­çok ba­şa­rı ge­ti­re­cek­ler­dir. Bu ve­si­ley­le spo­run her bir bran­şın­da inanç­la, azim­le gay­ret­le ka­rar­lı­lık­la emek veren tüm spor­cu­la­rı­mı­zı, çok kıy­met­li ant­re­nör­le­ri­ni, her daim yan­la­rın­da olan de­ğer­li aile­le­ri­ni bu ve­si­ley­le teb­rik etmek is­ti­yo­rum.' dedi.
"Spo­run Yıl­dız­la­rı" ödül tö­re­ni toplu fo­toğ­raf çe­ki­miy­le sona erdi.

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °