Kar yağdı, hava soğudu Karadenizde Hamsi bollaştı

Güncel Haberler 27.01.2022 09:53:43 0
Kar yağdı, hava soğudu Karadenizde Hamsi bollaştı

Son bir haf­ta­dan beri özel­lik­le kar ya­ğı­şı ve soğuk ha­va­nın da et­ki­si ile Ka­ra­de­niz'de hamsi be­re­ke­ti ya­şa­nı­yor va­tan­da­şın yüzü gü­lü­yor.

Ka­ra­de­niz'de İğne­ada açık­la­rın­dan Hopa'ya kadar bö­lüm­de av­la­nan hamsi hem ba­lık­çı­la­rı hem de va­tan­daş­la­rın yü­zü­nü gül­dü­rür­ken, ham­si­nin ki­lo­su 30 TL'den sa­tı­lı­yor. Trab­zon'da 1 hafta ön­ce­sin­de ki­lo­su 60 TL'den sa­tı­lan hamsi, bolca av­lan­ma­sı­nın ar­dın­dan fi­ya­tı ya­rı­ya ine­rek 30 TL'den sa­tıl­ma­sı hem ba­lık­çı­yı hem de va­tan­da­şı mem­nun etti. Ham­si­nin bol av­lan­ma­sı­nın ar­dın­dan Trab­zon Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si'ne ait Top­tan­cı Balık Hali ve ili­miz­de­ki ba­lık­çı es­na­fı tek­rar eski ha­re­ket­li gün­le­ri­ne geri dö­ner­ken, ba­lık­çı es­na­fı hamsi ala­bil­mek için yo­ğun­luk oluş­tur­ma­sı dik­kat çekti. Ba­lık­çı es­naf­la­rın­dan Ahmet Co­ğal­mış, ham­si­nin son bir haf­ta­dan beri bol ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek "Bir haf­ta­dan beri hamsi is­tik­ra­rı­nı sür­dü­rü­yor. Ge­nel­lik­le İğne ada'dan Hopa'ya kadar Ka­ra­de­niz açık­la­rın­da av­la­nı­lı­yor. Ki­lo­su­nu 30 TL'den sa­tı­yo­ruz. Bunun yanı sıra is­tav­rit­te bol Ki­lo­su 30 -50 TL'den alıcı bu­lu­yor. Bar­bun 50 TL, Lev­rek ve Çupra 100 TL. Bu sı­ra­lar çe­şit­ler de çı­kı­yor. Sezon başın­da hamsi bol çık­mış­tı devam eder dedik ancak bir anda ke­sil­miş­ti.
Hamsi bir iki gün Gür­cis­tan'dan gel­miş­ti ancak ora­dan artık gel­me­me­ye baş­la­dı.
Şu anda Gür­cis­tan'dan gel­mi­yor" dedi. Ba­lık­çı es­naf­la­rın­dan Adem Kay­gu­suz ise ham­si­nin bol ol­ma­sı­nın iş­le­ri­ne olum­lu yan­sı­dı­ğı­nı be­lir­te­rek "Hamsi bir haf­ta­dır bol. Özel­lik­le kar ya­ğı­şın­dan sonra hamsi bol­laş­tı. Fi­ya­tı da 30 TL. Hamsi şu anda is­tik­ra­rı­nı sür dü­rü­yor son bir haf­ta­dır ran­dı­man­lı bir şe­kil­de ge­li­yor.
Ham­si­nin yanı sıra is­tav­rit­te ucuz ki­lo­su 25 TL. Hamsi bol çık­tık­ça iş­le­ri­mi­ze olum­lu yan­sı­yor" diye ko­nuş­tu.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °