AVUKAT REMZİ KAZMAZ'A ÖDÜL

AVUKAT REMZİ KAZMAZ

Avu­kat Yö­net­men Yazar ve Çevre dostu Av Remzi Kaz­maz a Kamer Genç bel­ge­se­li ne­de­niy­le TÜLOV ta­ra­fın­dan Ödül ve­ril­di.

Kamer Gen­çin 6. Ölüm ne­de­niy­le Tülov ta­ra­fın­dan ha­zır­lan bir­çok et­kin­lik ha­zır­lan­dı.
Kamer Genç'in ha­ya­tı­nı beyaz per­de­ye ta­şı­mak için aynı za­man­da Tülov yö­ne­tim ku­ru­lu üyesi de olan Remzi Kaz­maz'a görev ve­ril­di.
Bi­lin­di­ği üzere Fır­tı­na Va­di­sin­de­ki HES mü­ca­de­le­si­ni an­la­tan Va­tan­daş Mus­ta­fa fil­miy­le ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı fes­ti­val­le­rin­de al­dı­ğı ba­şa­rı­lar­la adını du­yu­ran Yö­net­men Remzi Kaz­maz, Gazi Kat­li­amı­nı an­la­tan GEREĞİ DÜ­ŞÜ­NÜL­DÜ Çay­da­ki sö­mü­rü ve ta­la­nı an­la­tan ÇAY­LAR ŞİRKET ten Yurt­dı­şı­na ka­çı­rı­lan ta­ri­hi ve kül­tü­rel var­lık­la­rın akı­be­ti için AŞKIN MABEDİ MA­USELİUM ve Fut­bo­lun kirli iliş­ki­le­ri­ni an­la­tan FUT­SOL gibi bir­çok bel­ge­se­le imza atan Remzi KAZ­MAZ 'Kamer Genç benim için çok zor bir film­di Çünkü Ha­ya­tı­nı ve mü­ca­de­le­si­ni an­la­ta­ca­ğım kişi çok renk­li ve her ko­nu­da bilgi bi­ri­kim sa­hi­bi bir ATA­TÜRK sev­da­lı­sıy­dı.
Üs­te­lik elde fazla do­kü­man belge yoktu.
Kara kara dü­şü­nür­ken im­da­dı­ma CHP Genel Baş­ka­nı Sayın Kemal Kı­lıç­da­roğ­lu ye­tiş­ti Kamer genç için bu film­de yer alan Kı­lıç­da­roğ­lu Kamer Genç'i ya­kın­dan ta­nı­yan ay­rı­ca hem­şe­ri­si idi.
Daha sonra En yakın ar­ka­daş­la­rı olan CHP Gurup Bşk. ve­ki­li Sayın Özgür Özel ve CHP Baş­kan yar­dım­cı­sı Sayın Veli Ağ­ba­ba ile TÜLOV Genel baş­ka­nı­nın film­de yer ala­rak Kamer Genç İle il­gi­li yap­tık­la­rı doğal sa­mi­mi yü­rek­ten açık­la­ma­la­rıy­la or­ta­ya güzel bir eser bir bel­ge­sel çı­kar­ta­ca­ğı­mı­za inan­ma­ya baş­la­dım.
Eşi Sevim Genç Ve Oğlu Seç­kin Genç'in ya­nın­da onu ya­kın­dan ta­nı­yan köylü ve dost­la­rı­nın an­la­tı­mıy­la or­ta­ya kol­lek­tif hep bir­lik­te bir da­ya­nış­ma ve bir İMECE usulü ça­lış­ma­mız­la güzel bir film yap­tık.
Bu­gü­ne kadar bir­çok ödül aldım ama Bu benim için fark­lı ve an­lam­lı oldu'' dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU