Tarih: 28.01.2022 09:59

Ak Parti Rize İl Başkanlığından Suç Duyurusu

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Rize İl Baş­kan­lı­ğı, Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'a ka­tıl­dık­la­rı te­le­viz­yon prog­ra­mın­da ha­ka­ret­te bu­lu­nan CHP Grup Baş­kan­ve­ki­li Engin Özkoç, CHP İstan­bul Mil­let­ve­ki­li Aykut Er­doğ­du ve ga­ze­te­ci Sedef Kabaş ile il­gi­li İstan­bul Cum­hu­ri­yet Baş Sav­cı­lı­ğı­na gön­de­ril­mek üzere Rize Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı­na suç du­yu­ru­su için mü­ra­ca­at­ta bu­lun­du.

AK Parti Rize İl Baş­kan­lı­ğı, Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'a ka­tıl­dık­la­rı te­le­viz­yon prog­ra­mın­da ha­ka­ret­te bu­lu­nan CHP Grup Baş­kan­ve­ki­li Engin Özkoç, CHP İstan­bul Mil­let­ve­ki­li Aykut Er­doğ­du ve ga­ze­te­ci Sedef Kabaş ile il­gi­li İstan­bul Cum­hu­ri­yet Baş Sav­cı­lı­ğı­na gön­de­ril­mek üzere Rize Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı­na suç du­yu­ru­su için mü­ra­ca­at­ta bu­lun­du.
AK Parti Rize İl Baş­kan­lı­ğı, Suç du­yu­ru­su di­lek­çe­sin­de Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Er­doğ­du hak­kın­da Cum­hur­baş­ka­nı­na ha­ka­ret­ten yar­gı­lan­ma­la­rı ta­le­bin­de bu­lun­du.
AK Parti Rize İl Baş­ka­nı İshak Alim, Rize Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı­na yap­tı­ğı suç du­yu­ru­su­nun ar­dın­dan yap­tı­ğı basın açık­la­ma­sın­da şun­la­rı söy­le­di; " CHP'nin adeta yayın or­ga­nı ha­li­ne gelen Tele1 ek­ran­la­rın­da sis­te­ma­tik ola­rak par­ti­mi­ze, Genel Baş­ka­nı­mı­za ilke, ahlak, hukuk ta­nı­ma­yan ha­ka­re­ta­miz ifa­de­ler­le en ağır sal­dı­rı­lar ger­çek­leş­ti­ril­mek­te­dir. 14 Ocak'ta, Uğur Dün­dar'ın mo­de­ra­tör­lü­ğün­de­ki prog­ra­ma CHP Grup Baş­kan­ve­ki­li Engin Özkoç, CHP İstan­bul Mil­let­ve­ki­li Aykut Er­doğ­du ve sözde ga­ze­te­ci Sedef Kabaş konuk ol­muş­tur. Bu prog­ram­da Kabaş, AK Parti Genel Baş­ka­nı­mız ve Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan'a bu defa hiç­bir şe­kil­de ta­ham­mü­lü müm­kün ol­ma­yan ağır bir ha­ka­ret­te bu­lun­muş­tur. Daha ön­ce­sin­de de­ği­şik za­man­lar­da ağır ha­ka­ret­ler­de bu­lun­muş prog­ram ko­nuk­la­rı da bu ha­ka­re­te ses­siz ka­la­rak ortak ol­muş­lar­dır.
Ül­ke­miz, son yirmi yıl­dır dip­lo­ma­si­den as­ke­ri ham­le­le­re, sa­na­yi­den tek­no­lo­ji­ye, sağ­lık­tan ada­le­te yap­tı­ğı dev­rim­sel kal­kın­ma ham­le­le­ri ile tarih sah­ne­sin­de kutlu yü­rü­yü­şü­ne devam et­mek­te­dir. Ya­pı­lan kal­kın­ma ham­le­le­riy­le pran­ga­la­rın­dan kur­tu­lan ül­ke­miz iti­bar ka­zan­mış; bölge coğ­raf­ya­sın­da ve ulus­la­ra­ra­sı are­na­da söz sa­hi­bi bir ülke ko­nu­mu­na gel­miş­tir.
Bu büyük ba­şa­rı­da en büyük pay hiç şüp­he­siz Genel Baş­ka­nı­mız, Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sn. Recep Tay­yip Er­do­ğan'a ait­tir.
Si­ya­se­te gir­di­ği yıl­lar­dan bu yana, mu­ha­le­fe­te sa­yı­sız mağ­lu­bi­yet ya­şa­tan, hal­kın te­vec­cü­hüy­le se­çim­ler ka­za­nan Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın bu za­fer­le­ri­ni haz­me­de­me­yen "ha­zım­sız güruh" sis­te­ma­tik ve gözü dön­müş bir şe­kil­de sal­dı­rı­lar dü­zen­le­me­ye devam et­mek­te­dir.
Ül­ke­miz, bir yan­dan son yirmi yılda ger­çek­leş­tir­di­ği yoğun kal­kın­ma ham­le­le­ri se­rü­ve­ni­ne devam eder­ken; bir yan­dan da ma­ale­sef dün­ya­nın hiç­bir ül­ke­sin­de gö­rül­me­yecek kadar düşük se­vi­ye­de bir mu­ha­le­fet an­la­yı­şı­nın en­gel­le­me­le­riy­le karşı kar­şı­ya kal­mak­ta­dır.
Bu se­vi­ye­si düşük mu­ha­le­fet an­la­yı­şı; ül­ke­mi­zin içe­ri­de ve dı­şa­rı­da men­fa­ati­nin her daim kar­şı­sın­da yer ala­rak top­lum­sal hu­zu­ru­mu­za kas­te­decek hiç­bir fır­sa­tı ka­çır­ma­mak­ta ve gizli açık her türlü iha­net şe­be­ke­le­riy­le ortak ha­re­ket et­mek­ten im­ti­na et­me­mek­te­dir.
Mil­le­ti­mi­zin oy­la­rıy­la se­çil­miş Sn. Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın ve mil­le­ti­mi­zin de­ğer­le­ri­nin kar­şı­sın­da dur­ma­yı mu­ha­le­fet yap­mak zan­ne­den bu aciz zih­ni­yet, bir kere daha ken­di­si­ni gös­ter­miş­tir.
Söy­le­yecek sözü ol­ma­yan ça­re­siz­ler, ya kü­für­ler sa­vu­rur ya teh­dit ve ha­ka­ret­ler­de bu­lu­nur ya da sal­dı­rı­ya geçer. Şun­dan emin ola­bi­lir­si­niz, siz sal­dır­dık­ça biz li­de­ri­mi­zi daha çok se­vi­yo­ruz, ona daha sıkı sa­rı­lı­yo­ruz. Siz sal­dır­dık­ça, Büyük Tür­ki­ye'nin Büyük Li­de­ri'nin aç­tı­ğı yolda devam eden yü­rü­yü­şü­mü­zü daha ka­rar­lı sür­dü­rü­yo­ruz.
Basın ilke ve ah­la­kı­na saygı duy­ma­yan za­val­lı sözde ga­ze­te­ci Kabaş'ın, tek mis­yo­nu AK Parti ve Cum­hur­baş­ka­nı­mı­za nef­ret kus­mak olan bu te­le­viz­yon ka­na­lın­da li­de­ri­mi­ze yap­tı­ğı ha­ka­ret­le­ri asla kabul et­mi­yo­ruz.
Bu ül­ke­ye hiz­met et­mek­ten başka derdi ve ta­sa­sı ol­ma­yan Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan'a ha­ka­ret etmek kim­se­nin haddi de­ğil­dir.
Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ma­ka­mı, bu mil­le­tin ira­de­si­ni tem­sil eder. Mil­le­tin tem­sil edil­di­ği Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ma­ka­mı­na ha­ka­ret etmek gözü dön­müş­lük­tür, had­siz­lik­tir, za­val­lı­lık­tır. Hiç­bir akl-ı selim sa­hi­bi, ha­ka­re­ti ifade öz­gür­lü­ğü ola­rak ni­te­len­di­re­mez.
Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zı hedef alan bu çir­kin­li­ği, anti de­mok­ra­tik ve fa­şi­zan söz­le­ri şid­det­le kı­nı­yo­ruz. AK Parti teş­ki­lat­la­rı ola­rak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Er­doğ­du hak­kın­da suç du­yu­ru­sun­da bu­lun­du­ğu­mu­zu ve bu me­se­le­nin so­nu­na kadar ta­kip­çi­si ola­ca­ğı­mı­zı tüm ka­mu­oyu­nun bil­gi­si­ne arz ede­riz.


Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —