Hasta iş makinesi ile ambulansa getirildi

Güncel Haberler 29.01.2022 15:29:23 0
Hasta iş makinesi ile ambulansa getirildi

İlimizde yoğun kar ya­ğı­şı ne­de­niy­le evine ula­şım sağ­la­na­ma­yan hasta İl Özel İda­re­si­ne ait iş ma­ki­ne­si­nin kep­çe­si ile am­bu­lan­sa ta­şın­dı.

Pazar il­çe­si­ne bağlı Ku­zey­ce kö­yün­de ya­şa­yan 90 ya­şın­da­ki kalp ve tan­si­yon has­ta­sı Zin­net Babal bir anda ra­hat­sız­la­nın­ca aile ya­kın­la­rı ta­ra­fın­dan 112 acil çağrı mer­ke­zin­den yar­dım is­ten­di.
Babal'ın ra­hat­sız­lı­ğı ne­deniy­le böl­ge­ye am­bu­lans sevk edil­di ancak köy yolu kar ya­ğı­şı ne­de­ni ile ka­pa­lı ol­du­ğun­dan am­bu­lans ha­re­ket et­mek­te güç­lük çekti.
Rize İl Özel İda­re­si'nden yar­dım ta­le­bin­de bu­lu­nul­ma­sı üze­ri­ne böl­ge­ye gelen iş ma­ki­ne­si tara­fın­dan yol açıl­dı. 3 sa­at­lik ça­lış­ma­nın ar­dın­dan has­ta­ya ula­şı­la­bi­lin­di ancak am­bu­lans kar ne­de­niy­le de­for­me olan yol­dan bir türlü ge­çe­me­di.
Bu kez hasta iş ma­ki­ne­sinin kepçe kıs­mı­na ya­tı­rıl­dı ve am­bu­lan­sa kadar kısa bir me­sa­fe iş ma­ki­ne­si ile ta­şın­dı. İş ma­ki­ne­si­nin kepçe kıs­mın­dan alı­nan Babal son­ra­sın­da am­bu­lans ise has­ta­ne­ye sevk edil­di.
Babal'ın genel sağ­lık du­ru­mu­nun iyi ol­du­ğu öğ­re­nil­di.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °