İlimizde Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Güncel Haberler 31.01.2022 09:34:00 0
İlimizde Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Ba­ğım­lı­lık­la mü­ca­de­le fa­ali­yet­le­ri­nin etkin bir şe­kil­de yü­rü­tül­me­si, bu mü­ca­de­le­de pay­daş­lar ara­sın­da sağ­lık­lı bir iş bir­li­ği ve ko­or­di­nas­yon sağ­lan­ma­sı ama­cıy­la ger­çek­leş­ti­ri­len Ba­ğım­lı­lık­la Mü­ca­de­le İl Ko­or­di­nas­yon Ku­ru­lu (BMİKK) top­lan­tı­sı, Vali Yar­dım­cı­sı Ömer Faruk Duman baş­kan­lı­ğın­da Va­li­lik Ayder Top­lan­tı Sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti­ril­di.

Top­lan­tı­ya; İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Nu­ret­tin Gök­du­man, İl Jan­dar­ma Ko­mu­ta­nı J. Kı­dem­li Albay Hakan De­de­ba­ğı, Kamu ku­rum­la­rı­nın yö­ne­ti­ci­le­ri ile Sivil Top­lum Ku­ru­luş­la­rı­nın tem­sil­ci­le­ri ka­tıl­dı.
Top­lan­tı­da ba­ğım­lı­lık­la mü­ca­de­le­de bu­gü­ne kadar alı­nan ka­rar­lar ve yü­rü­tü­len fa­ali­yet­ler de­ğer­len­di­ril­di. Top­lu­mu­mu­zu ve özel­lik­le genç­le­ri­mi­zi de­rin­den et­ki­le­yen uyuş­tu­ru­cu ve uyuş­tu­ru­cu madde ba­ğım­lı­lı­ğı ko­nu­sun­da gü­ven­lik bi­rim­le­ri ta­ra­fın­dan sür­dü­rü­len ça­lışm­lar hak­kın­da bil­gi­ler ve­ril­di. Top­lum sağ­lı­ğı­nın ko­run­ma­sı­na yö­ne­lik ola­rak genç­li­ği­mi­zi ve top­lu­mu­zu teh­dit eden bu so­ru­nun çö­zül­me­si nok­ta­sın­da tüm ku­rum­la­rın ko­or­di­ne­li bir şe­kil­de ça­lış­ma­sı ge­rek­ti be­lir­ti­le­rek, top­lum­da far­kın­da­lı­ğın ar­tı­rıl­ma­sı­nın ba­ğım­lı­lık­la mü­ca­de­le­de büyük önem ta­şı­dı­ğı­nı vur­gu­lan­dı.
Top­lan­tı­da Rize'de ba­ğım­lı­lık­lar­la mü­ca­de­le­nin ka­rar­lı ve sonuç odak­lı ola­rak sür­dü­rül­dü­ğü ha­tır­la­tı­la­rak, ge­le­ce­ği­mi­zi teh­dit eden bu teh­li­ke kar­şı­sın­da ve­ri­len mü­ca­de­le­de sa­de­ce gü­ven­lik güç­le­ri­mi­zin değil, top­lu­mun bütün ke­sim­le­ri­nin des­tek ol­ma­sı ge­rek­ti­ği ifade edil­di.
Ba­ğım­lı­lık­la Mü­ca­de­le İl Ko­or­di­nas­yon Ku­ru­lu Top­lan­tı­sı ka­tı­lım­cı­la­rın öneri ve ta­lep­le­ri­nin dile ge­ti­ril­me­si ile son buldu.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °