EĞİTİM-BİR-SEN PAZAR İLÇE TEMSİLCİSİ YAZICI: "İTTİFAK ADI ALTINDA İŞLER YAPANLAR EĞİTİMİN BU HALDE OLMASININ SORUMLULARIDIR"

Güncel Haberler 31.01.2022 09:39:29 0
EĞİTİM-BİR-SEN PAZAR İLÇE TEMSİLCİSİ YAZICI:

Rize'de, Eği­tim-Bir-Sen Pazar İlçe Tem­sil­ci­si Sefer Ya­zı­cı, Türk Eği­tim-Sen üyesi bir öğ­re­ti­min şube mü­dür­lü­ğü kad­ro­su­na nak­len atan­ma­sı­na tepki gös­ter­di.

Ya­zı­cı, "Mil­let, Cum­hur ve­sa­ire… İtti­fak adı al­tın­da işler yapan ve yap­tı­ran­lar eği­ti­min bu halde ol­ma­sı­nın so­rum­lu­la­rı­dır" dedi.
Rize'de Eği­tim Bir-Sen Pazar İlçe Tem­sil­ci­si Sefer Ya­zı­cı, Pazar İlçe Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü'nde açık olan bir şube mü­dür­lü­ğü kon­ten­ja­nı­na, Türk Eği­tim Sen üyesi bir öğ­ret­me­nin nak­len atan­ma­sı­na tepki gös­ter­di.
Sos­yal medya he­sa­bın­dan pay­la­şım yapan Ya­zı­cı, "Öğ­ret­men kad­ro­sun­da bu­lu­nan bi­ri­nin büyük bir il­çe­de şube mü­dü­rü ola­rak gö­rev­len­di­ril­me­si ida­re­ci­le­re ha­ka­ret­tir. Sağda solda ada­let diye hay­kı­ran Tüm Her Şey Sen var mı bir açık­la­man? Eleş­ti­rin var mı? Hak­lı­sı­nız; Mil­let, Cum­hur ve­sa­ire… İtti­fak adı al­tın­da işler yapan ve yap­tı­ran­lar eği­ti­min bu halde ol­ma­sı­nın so­rum­lu­la­rı­dır. Kos­ko­ca ilçe şube mü­dür­lü­ğü ya­pa­cak bi­ri­ni çı­ka­ra­ma­dı" dedi.
"İŞ BA­RI­ŞI­MI­ZI OLUM­SUZ BİR HA­VA­YA SOKTU"
Daha son­ra­sın­da konu ile il­gi­li basın açık­la­ma­sı yapan Ya­zı­cı, şun­la­rı söy­le­di:
"Çar­şam­ba günü atama ka­rar­na­me­si ile il­çe­mi­ze şube mü­dü­rü ola­rak ya­pı­lan gö­rev­len­dir­me­nin çok za­ru­ri du­rum­lar­da kul­la­nı­lan ba­ka­nın ini­si­ya­ti­fi ile ‘76. madde' diye ta­nım­la­nan madde ile ya­pı­lan bir atama.
Bu son de­re­ce vic­dan­la­rı ya­ra­la­mış­tır.
Bir­kaç ay önce gö­rev­len­dir­me ile baş­la­tı­lan ar­ka­da­şı­mı­zın bir­kaç ay sonra asa­le­ten 76'ya göre (nak­len) ya­pı­lan bu gö­rev­len­dir­me iş ba­rı­şı­mı­zı iş hu­zu­ru­mu­zu son de­re­ce olum­suz bir ha­va­ya sok­muş­tur.
"PU­AN­LA YER­LEŞTİRİLMESİ GE­RE­KEN BİR POZİSYON"
Hemen sa­ğı­mız­da so­lu­muz­da­ki il­çe­ler­de acaba böyle bir atama ya­pı­la­bi­lir miydi? Ça­ye­li'nde Ar­de­şen'de böyle bir atama ya­pı­la­bi­lir miydi?
Bu­ra­da idari kad­ro­da görev yapan onca milli eği­tim ça­lı­şa­nı­mız var­ken başka yer­den ve öğ­ret­men kad­ro­sun­da bu­lu­nan bi­ri­nin pu­an­la yer­leş­ti­ril­me­si ge­re­ken bir kad­ro­ya asa­le­ten ba­kan­lık onayı ile ata­ma­sı­nı şid­det­le kı­nı­yor iş hu­zu­ru­mu­zu iş ba­rı­şı­mı­zı ve sen­di­kal du­ru­şu­mu­zu son de­re­ce ra­hat­sız et­ti­ği­ni Pazar ilçe yö­ne­ti­mi adına ifade etmek is­ti­yo­rum.
Bu bir okul ida­re­ci­si ata­ma­sı değil, bir ilçe milli eği­tim mü­dü­rü il milli eği­tim mü­dü­rü veya müdür yar­dım­cı­sı ata­ma­sı değil. Mer­ke­zi sınav sis­te­mi ile ya­pı­lan sı­nav­la at­la­nı­lan bir kad­ro­dan bah­se­di­yo­ruz.
"HUKUK SÜRECİ BAŞ­LAT­MAK ÜZE­REYİZ"
Bu sı­na­vı ka­za­na­ma­mış bu sı­na­va hak ka­za­na­ma­mış bir ki­şi­nin ismi bağlı bu­lun­du­ğu sen­di­ka ide­olo­jik du­ru­şu bizi hiç il­gi­len­dir­me­den bu ata­ma­nın hak­ka­ni­yet ku­ral­la­rı­na uy­ma­dı­ğı­nı bir kez daha be­lir­ti­yor ve bun­dan sonra ge­li­şecek olan ge­liş­me­le­ri ya­kın­dan takip et­me­ni­zi siz basın men­su­bu ar­ka­daş­lar­dan önem­le rica edi­yo­rum. Şunu ilk önce be­lir­te­lim ki 76. mad­de­ye göre ya­pı­lan bu ata­ma­nın dur­du­rul­ma­sı için hu­ku­ki sü­re­ci baş­lat­mak üzere ol­du­ğu­mu­zu be­lirt­mek is­ti­yo­ruz.
"NE İSMİYLE NE SENDİKASI İLE ALIP VE­RE­MEDİĞİMİZ YOK"
Bu­ra­da bizim ata­nan ki­şi­nin ne ismi ile ne sen­di­ka­sıy­la hiç­bir alıp ve­re­me­di­ği­miz yok­tur. Bu­ra­da biz kişi ile değil işiy­le uğ­ra­şı­yo­ruz. Bu doğ­rul­tu­da biz bu gö­re­ve Eği­tim Bir-Sen ilçe yö­ne­ti­mi­ne ge­lir­ken hiç­bir zaman bu tip ko­nu­lar­da sus­ma­ya­ca­ğı­mı­zı hakkı hay­kı­ra­ca­ğı­mı­zı ifade et­miş­tik.
Pazar ka­mu­oyun­da özel­lik­le bazı çev­re­ler­den böyle it­ham­lar ge­le­bi­lir. Şah­sı­mın veya yö­ne­tim­de bu­lu­nan hiç­bir ar­ka­da­şı­mın o gö­rev­le il­gi­li özel bir is­te­ği, gay­re­ti, ça­lış­ma­sı yok­tur.
Öyle bir hül­ya­mız yok­tur.
Çünkü makam ve mev­kii nok­ta­sın­da eli­mi­zin ter­siy­le ne­le­ri it­ti­ği­mi­zi biz bi­li­yo­ruz.
Ge­ri­si de o nok­ta­da bizde kal­sın.
Bunla il­gi­li başka yay­ga­ra­nın başka açık­la­ma­la­rın şim­di­den önüne geç­mek için bunu ifade edi­yo­rum.
Bizim her­ke­se ye­tecek kadar gü­na­hı­mız da var. Ar­dı­mız­dan ki­şi­sel ola­rak her türlü şey söy­le­ne­bi­lir."


Haber: Ce­va­hir TO­PA­LOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °