Tarih: 01.02.2022 09:43

Su havuzuna düşen yavru karaca, fabrika çalışanları tarafından kurtarıldı

Facebook Twitter Linked-in

Gü­ney­su il­çe­sin­de ÇAY­KUR'a ait Ulu­ca­mi Çay Fab­ri­ka­sı'na giren yavru ka­ra­ca, bir süre koş­tuk­tan sonra ha­vu­za düştü. Bir süre suda çır­pı­nan ka­ra­ca kendi ken­di­ne sudan çık­ma­yı ba­şa­ra­ma­dı.

Du­ru­mu fark eden fab­ri­ka ça­lı­şan­la­rı, ka­ra­ca­yı 80 san­ti­met­re de­rin­li­ğin­de­ki su ha­vu­zun­dan çı­kart­tı.
Bat­ta­ni­ye­ye sar­dık­la­rı yavru ka­ra­ca­yı bir süre ısı­tan ça­lı­şan­lar, daha sonra doğal yaşam or­ta­mı­na saldı.
Fab­ri­ka ça­lı­şan­la­rın­dan Bay­ram Turan, ga­ze­te­ci­le­re, sabah işe gel­dik­ten bir süre sonra ha­vuz­da ses duy­duk­la­rı­nı söy­le­di.
Dı­şa­rı çık­tık­la­rın­da yavru ka­ra­ca­nın suyun için­de çır­pın­dı­ğı­nı gör­dük­le­ri­ni an­la­tan Turan, 'Kork­ma­sın diye bir süre ken­di­si­nin çık­ma­sı­nı bek­le­dik. Ya­nım­da bu­lu­nan ar­ka­da­şı­ma 'Gidip kur­ta­ra­lım.' dedim. Ha­vu­zun ke­na­rın­dan tutup çı­kar­dık. Bat­ta­ni­ye sar­dık­tan sonra so­ba­nın ya­nın­da biraz ısıt­tık. Ar­ka­daş­lar­la biraz sev­dik­ten sonra doğal or­ta­mı­na bı­rak­tık.' diye ko­nuş­tu.

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —