GENEL MÜDÜR ALİM MERAK EDİLEN SORULARI YANITLADI

Güncel Haberler 1.02.2022 09:45:55 0
GENEL MÜDÜR ALİM MERAK EDİLEN SORULARI YANITLADI

ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim yaş çay se­zo­nu ön­ce­si önem­li açık­la­ma­da bu­lun­du.

ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim geç­ti­ği­miz yıl­lar­da yaş çay fi­ya­tı açık­la­nır­ken enf­las­yon al­tın­da bir açık­la­ma ya­pıl­ma­dı­ğı­nı ifade ede­rek yaş çay ki­log­ram alım fi­ya­tın­da bu yıl en az enf­las­yon de­ğe­rin­de bir artış ola­ca­ğı­nı dü­şün­dü­ğü­nü söy­le­di.
2022 yılı çay se­zo­nu­nun diğer yıl­la­ra oran­la daha iyi ge­çe­ği­ni söy­le­yen ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Alim, kuru çayın büyük bir bö­lü­mü­nü sat­tık­la­rı­nı ve çok az bir kuru çayla yeni se­zo­na gi­ri­le­ce­ği­ni söy­le­di.
MEVSİMLİK İŞÇİ ALIM­LA­RI MART SO­NU­NA KADAR TA­MAM­LA­NA­CAK
Bu yıl ÇAY­KUR'a işçi alı­mı­nın Mart so­nu­na kadar ta­mam­la­na­ca­ğı­nı söy­le­yen Alim, bu ko­nu­da ça­lış­ma­la­ra baş­la­dık­la­rı­nı ifade etti. Alim, 'Bu yıl ki alımı Mart ayı­nın so­nu­na kadar ta­mam­la­ma­yı plan­lı­yo­ruz. Ön­ce­den alımı ya­pa­rak da­ğı­lı­mı ger­çek­leş­tir­me­miz ge­re­ki­yor. İŞKUR'la bu ay so­nu­na kadar ya­zış­ma­la­rı­mı­zı ya­pa­ca­ğız. Onlar da ilana çı­ka­cak. Daha sonra noter hu­zu­run­da kura ile alım­lar ger­çek­le­şecek' diye ko­nuş­tu.
KAR YA­ĞI­ŞI­NIN ÇAYA OLUM­LU ETKİSİ VAR
Karın yağ­ma­sı­nın tüm bit­ki­ler­de ol­du­ğu için çay için de fay­da­lı ol­du­ğu­nu be­lir­ten Alim, 'Ben bu yıl çayın daha fi­liz­li ve ka­li­te­li ola­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­rum. Kar çay üze­rin­de ne kadar ka­lır­sa do­ğal­lı­ğı o kadar ar­tı­yor. Çayda za­rar­lı­la­rın olma ola­sı­lı­ğı dü­şü­yor. Kar dam­la­ma yap­tı­ğı için top­ra­ğın ha­va­lan­ma­sı­nı sağ­lı­yor. Karın bu yıl çay üze­rin­de fazla kal­ma­sın­dan do­la­yı ve­rim­li bir yıl ya­şa­ya­ca­ğı­mı­zı dü­şü­nü­yo­rum' dedi.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °