Tarih: 02.02.2022 09:43

Çaykur Rizespor genç oyuncularını kiralıyor

Facebook Twitter Linked-in

Süper Ligde mücadele eden ekibimiz Çay­kur Ri­zes­por, ara trans­fer dö­ne­min­de şim­di­ye kadar 8 genç fut­bol­cu­su­nu sezon so­nu­na kadar başka ta­kım­la­ra ki­ra­la­dı.

Se­zo­na kötü baş­la­yan ve 23 haf­ta­sı­nın ge­ri­de bı­ra­kıl­dı­ğı ligde 22 pu­an­la küme düşme po­ta­sı için­de yer alan Çay­kur Ri­zes­por, 08 Şubat ta­ri­hin­de sona erecek olan ara trans­fer dö­ne­min­de Yusuf Sarı, Ku­bi­lay Ka­nat­sız­kuş ve Eren Al­bay­rak olmaz üzere henüz 3 trans­fer ile ta­kı­ma tak­vi­ye ya­pa­bi­lir­ken, 8 genç fut­bol­cu­su­nu ise ki­ra­lık ola­rak başka ta­kım­la­ra gön­der­di.
Ye­şil-Ma­vi­li ekip, alt­ya­pı­sın­da ye­tiş­tir­di­ği 22 ya­şın­da­ki oyun­cu­su Eren Ka­ra­dağ'ı TFF 1. Lig ekip­le­rin­den Ada­nas­por'a, 2 yıl önce Me­ne­mens­por'dan trans­fer et­ti­ği 24 ya­şın­da­ki sol bek oyun­cu­su Al­berk Koç'u Süper Lig ekibi Kon­yas­por'a, 3 sezon önce Fe­ner­bah­çe alt­ya­pı­sın­dan trans­fer et­ti­ği 24 ya­şın­da­ki sto­per Burak Al­bay­rak'ı 2. Lig ekibi Niğde Ana­do­lu FK'ya, geçen sezon Af­yons­por'dan trans­fer et­ti­ği 19 ya­şın­da­ki sto­per Sey­fet­tin Anıl Yaşar'ı 1. Lig ekibi Me­ne­mens­por'a, geçen sezon Ba­lı­ke­sirs­por'dan trans­fer et­ti­ği 20 ya­şın­da­ki sağ kanat oyun­cu­su Celal Emir Dede'yi 2. Lig ekibi So­mas­por'a, 3 sezon önce Fe­ner­bah­çe'den trans­fer et­ti­ği 22 ya­şın­da­ki orta saha oyun­cu­su Mah­sun Çap­kan'ı 2. Lig ekibi Çorum FK'ya ve 2 sezon önce Pa­zars­por'dan trans­fer et­ti­ği 22 ya­şın­da­ki for­vet Can Mu­ham­met Vural'ı 3. Lig ekibi Kar­şı­ya­ka'ya sezon so­nu­na kadar ki­ra­la­dı.
Öte yan­dan 3 sezon önce Al­tı­nor­du alt­ya­pı­sın­dan Çay­kur Ri­zes­por alt­ya­pı­sı­na geçiş yapan ve sezon ba­şın­da pro­fes­yo­nel söz­leş­me­ye imza at­tı­rı­lan Ye­şil-Ma­vi­li ku­lü­bün eski fut­bol­cu­la­rın­dan Hasan Vezir'in 19 ya­şın­da­ki sant­ra­for oğlu Emre Vezir ise 2. Lig ekibi Zon­gul­dak Kö­mürs­por'a sezon so­nu­na kadar ki­ra­lan­dı.
Çay­kur Ri­zes­por, henüz ara trans­fer dö­ne­min­de bir tek 2 sezon önce Genç­ler­bir­li­ği'nden trans­fer et­ti­ği 33 ya­şın­da­ki orta saha oyun­cu­su Yasin Peh­li­van ile yol­la­rı­nı ayır­dı. Yasin'in yeni ta­kı­mı 1. Lig ekibi Ma­ni­sa FK oldu.


Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —