Meskenlerdeki elektrik tüketimi azaldı

Güncel Haberler 3.02.2022 09:30:31 0
Meskenlerdeki elektrik tüketimi azaldı

Aksa Elektrik, 2021 yılının son çeyreğindeki elektrik tüketim oranlarını açıkladı

Çoruh ve Fırat böl­ge­le­rin­de­ki 9 ilde, 2 mil­yon­dan fazla abo­ne­ye elekt­rik te­da­rik hiz­me­ti sunan Aksa Elekt­rik, 2021 yı­lı­nın son üç ayına (ekim, kasım, ara­lık) ait elekt­rik tü­ke­tim oran­la­rı­nı açık­la­dı.
Şir­ket­ten ya­pı­lan açık­la­ma­ya göre, Fırat böl­ge­si­nin top­lam elekt­rik tü­ke­ti­mi bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne kı­yas­la az da olsa aza­lır­ken, Çoruh böl­ge­si­nin top­lam elekt­rik tü­ke­ti­mi az da olsa artış gös­ter­di. Yılın son çey­re­ğin­de hem Çoruh hem de Fırat böl­ge­le­rin­de­ki mes­ken­ler­de elekt­rik tü­ke­ti­mi­nin ise azal­dı­ğı be­lir­til­di.
2021 yı­lı­nın 12 aylık dö­ne­min­de ise, Çoruh böl­ge­si­nin top­lam elekt­rik tü­ke­ti­mi­nin 2020 yı­lı­na göre yak­la­şık yüzde 1 ora­nın­da azal­dı­ğı, Fırat böl­ge­si­nin top­lam elekt­rik tü­ke­ti­mi­nin ise yüzde 10 ora­nın­da art­tı­ğı kay­de­dil­di.
Çoruh ve Fırat olmak üzere, iki bölge ve top­lam 9 ilde elekt­rik te­da­rik hiz­me­ti sunan Aksa Elekt­rik, 2021 yı­lı­nın son üç ayına (ekim, kasım, ara­lık) ait tü­ke­tim oran­la­rı­nı açık­la­dı.
Trab­zon, Rize, Gi­re­sun, Gü­müş­ha­ne ve Art­vin il­le­ri­nin bağlı bu­lun­du­ğu Çoruh böl­ge­sin­de top­lam elek­tik tü­ke­ti­mi, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne göre yak­la­şık yüzde 1 ora­nın­da ar­tar­ken;
Ma­lat­ya, Ela­zığ, Tun­ce­li ve Bin­göl il­le­ri­nin bu­lun­du­ğu Fırat böl­ge­si­nin top­lam elekt­rik tü­ke­ti­min­de yak­la­şık yüzde 1 ora­nın­da azal­ma gö­rül­dü.
Yıl ge­ne­lin­de ba­kıl­dı­ğın­da ise, 2021 yı­lın­da, Çoruh böl­ge­sin­de top­lam elekt­rik tü­ke­ti­mi­nin 2020 yı­lı­na kı­yas­la yak­la­şık yüzde 1 ora­nın­da azal­dı­ğı, Fırat böl­ge­si­nin top­lam elekt­rik tü­ke­ti­mi­nin yüzde 10 ora­nın­da art­tı­ğı be­lir­til­di.
Çoruh böl­ge­sin­de Art­vin, Rize ve Trab­zon elekt­rik tü­ke­ti­mi artan iller oldu
Aksa Elekt­rik'ten ya­pı­lan açık­la­ma­ya göre, Çoruh böl­ge­sin­de mes­ken, ti­ca­ret­ha­ne ve sa­na­yi abone grup­la­rı dahil edi­le­rek ba­kıl­dı­ğın­da, yılın son çey­re­ğin­de, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne göre Trab­zon'da yüzde 1, Art­vin ve Rize'de ise yüzde 4 ora­nıy­la elekt­rik tü­ke­ti­mi­nin art­tı­ğı kay­de­dil­di.
Çoruh böl­ge­sin­de yılın dör­dün­cü çey­re­ği­nin elekt­rik tü­ke­ti­min­de, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne göre Gi­re­sun'da yüzde 2, Gü­müş­ha­ne'de ise yüzde 5 ora­nın­da azal­ma ger­çek­leş­ti.
Fırat böl­ge­sin­de Ela­zığ dı­şın­da­ki il­ler­de elekt­rik tü­ke­ti­mi azal­dı
Fırat böl­ge­sin­de­ki dört ilde mes­ken, ti­ca­ret­ha­ne ve sa­na­yi abone grup­la­rı dahil edi­le­rek ba­kıl­dı­ğın­da, yılın son çey­re­ğin­de, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne göre Ela­zığ dı­şın­da­ki il­le­rin elekt­rik tü­ke­ti­min­de azal­ma gö­rül­dü. Ela­zığ, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne göre yüzde 7 oranı ile Fırat böl­ge­sin­de elekt­rik tü­ke­ti­mi­nin art­tı­ğı tek il oldu. Fırat böl­ge­si­nin yılın dör­dün­cü çey­re­ği­nin elekt­rik tü­ke­ti­min­de, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne göre, Ma­lat­ya'da yüzde 6, Tun­ce­li'de yüzde 21 ve Bin­göl'de ise yüzde 1 oran­la­rın­da azal­ma kay­de­dil­di.
Çoruh böl­ge­sin­de­ki il­ler­de sa­na­yi ve ti­ca­ret­ha­ne grubu abo­ne­le­ri­nin elekt­rik tü­ke­ti­mi azal­dı
Çoruh böl­ge­sin­de; ekim, kasım ve ara­lık ay­la­rın­da, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne göre sa­na­yi ve ti­ca­ret­ha­ne gru­bun­da­ki abo­ne­le­rin elekt­rik tü­ke­ti­mi­nin 2021 yı­lın­da azal­dı­ğı gö­rül­dü. Art­vin'de yüzde 16, Gi­re­sun'da yüzde 20, Gü­müş­ha­ne'de yüzde 30, Rize'de yüzde 5 ve Trab­zon'da ise yüzde 18 ora­nın­da azal­ma ya­şan­dı.
Fırat böl­ge­sin­de, Ma­lat­ya dı­şın­da­ki il­ler­de sa­na­yi ve ti­ca­ret­ha­ne grubu abo­ne­le­ri­nin elekt­rik tü­ke­ti­mi arttı
Fırat böl­ge­sin­de­ki sa­na­yi ve ti­ca­ret­ha­ne gru­bun­da­ki abo­ne­le­rin elekt­rik tü­ke­ti­mi­nin, bir ön­ce­ki yıla göre Ma­lat­ya dı­şın­da­ki il­ler­de art­tı­ğı be­lir­til­di. Ma­lat­ya'daki sa­na­yi ve ti­ca­ret­ha­ne grubu abo­ne­le­ri­nin elekt­rik tü­ke­ti­mi yılın son çey­re­ğin­de, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne göre yüzde 14 aza­lır­ken; Ela­zığ'da yüzde 19, Tun­ce­li'de yüzde 16 ve Bin­göl'de ise yüzde 5 ora­nın­da arttı.
Mes­ken­ler­de­ki elekt­rik tü­ke­ti­mi azal­dı
Art­vin, Gi­re­sun, Gü­müş­ha­ne, Rize ve Trab­zon il­le­ri­nin bağlı bu­lun­du­ğu Çoruh böl­ge­si ile Ma­lat­ya, Ela­zığ, Tun­ce­li ve Bin­göl il­le­ri­nin bu­lun­du­ğu Fırat böl­ge­sin­de­ki mes­ken­ler­de elekt­rik tü­ke­ti­mi­nin bu yılın ekim, kasım ve ara­lık ay­la­rın­da, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne göre azal­dı­ğı göz­len­di.
Yılın dör­dün­cü ve son çey­re­ğin­de, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne göre mes­ken­ler­de­ki elekt­rik tü­ke­ti­mi­nin Çoruh böl­ge­sin­de yüzde 4, Fırat böl­ge­sin­de ise yüzde 1,5 ora­nın­da azal­dı­ğı kay­de­dil­di.
Aksa Elekt­rik'in abone sa­yı­sı arttı
Aksa Elekt­rik'ten ya­pı­lan açık­la­ma­ya göre, yılın son çey­re­ğin­de hem Çoruh hem de Fırat böl­ge­le­rin­de­ki il­ler­de top­lam abone sa­yı­sı bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne kı­yas­la artış gös­ter­di.
Fırat böl­ge­sin­de­ki top­lam abone sa­yı­sı 2020 yı­lı­nın aynı dö­ne­mi­ne göre yüzde 2 ora­nın­da, Çoruh böl­ge­sin­de ise yak­la­şık yüzde 3 ora­nın­da arttı.


Ha­ber-Fo­to: Ezgi Kay­gı­sız


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °