Tarih: 03.02.2022 09:27

"2021 YILINDA 860 BİN 400 TON YAŞ ÇAY ALARAK REKOR KIRDIK"

Facebook Twitter Linked-in

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim,

"2021 YILINDA 860 BİN 400 TON YAŞ ÇAY ALARAK REKOR KIRDIK"

Alim, "ÇAY­KUR aile­si ola­rak zorlu ancak ba­şa­rıy­la dolu bir yılı ge­ri­de bı­rak­tık" açık­la­ma­sın­da bu­lun­du.

ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim 2021 yı­lı­nın de­ğer­len­dir­me­si­ni ÇAY­KUR ta­ra­fın­dan 4 ayda bir ya­yın­la­nan Çay­lık Der­gi­si­nin 64.sayısın­da yaptı. Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim açık­la­ma­sın­da ‘'ÇAY­KUR aile­si ola­rak zorlu ancak bir­çok ba­şa­rıy­la dolu bir yılı ge­ri­de bı­ra­kı­yo­ruz.
Ya­şa­nan olum­suz­luk­la­ra ve hala et­ki­si­ni his­set­ti­ği­miz pan­de­mi ko­şul­la­rı­na rağ­men yıl bo­yun­ca bir­çok önem­li ba­şa­rı­ya hep bir­lik­te imza attık. Her şey­den önce böyle ba­şa­rı­lı bir yıl için her bi­ri­ni­ze te­şek­kür edi­yo­rum. ÇAY­KUR ola­rak tüm ön­lem­le­ri ala­rak üre­ti­ci­mi­zin ve ça­lı­şan­la­rı­mı­zın gü­ven­li­ği­ni sağ­la­dı­ğı­mız gibi 2021 hasat dö­ne­mi­ni büyük bir rekor ile ta­mam­la­dık. Bu yıl al­dı­ğı­mız 860 bin 400 ton yaş çay ile yeni bir re­ko­ra imza atar­ken üre­ti­ci­mi­zin emek­le­ri­nin boşa git­me­di­ği­ni bir kez daha gös­ter­miş olduk. Bu önem­li ba­şa­rı­nın yanı sıra Türk Ça­yı­nı önce ül­ke­mi­zin son­ra­da dün­ya­nın dört bir ya­nın­da ta­nı­ta­bil­me he­de­fi­miz için ça­lış­ma­ya devam ettik.
81 ile ma­ğa­za
Gu­rur­la ifade et­me­li­yim ki, bu amaç­la aç­tı­ğı­mız çay satış ma­ğa­za­la­rı­mı­zın sa­yı­sı­nı Se­ki­ze çı­kar­dık.''81 ilde 81 ma­ğa­za' 'slo­ga­nı ile baş­lat­tı­ğı­mız pro­je­miz kap­sa­mın­da son ola­rak Di­yar­ba­kır'a da çay satış ma­ğa­za­mı­zı ka­zan­dır­dık. En sağ­lık­lı, gü­ve­ni­lir ve lez­zet­li çayı ül­ke­miz­de­ki her­ke­se ulaş­tı­ra­na ka­dar­da ça­lış­ma­la­rı­mız devam edecek. Her ma­ğa­za­ya özel ha­zır­la­dı­ğı­mız çay çe­şit­le­ri­miz­le daha çok ki­şi­ye ula­şa­cak dün­ya­nın en güzel ça­yı­nı her­kes içene kadar he­de­fi­miz doğ­rul­tu­sun­da ça­lı­şa­ca­ğız. Bu sü­reç­ler­de emeği geçen Türk ça­yı­nın her çe­şi­di­ni dün­ya­ya ta­nıt­mak için emek veren tüm ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rı­ma bir kez daha te­şek­kür ede­rim.
He­de­fi­miz dünya çay tü­ke­ti­ci­si
Diğer yan­dan kuru çay satış he­def­le­ri­ne ulaş­mak için yur­ti­çin­de­ki, yurt­dı­şın­da­ki ta­nı­tım ve pa­zar­la­ma he­def­le­ri­mi­ze hız ver­dik. Dubai, Rusya ve Al­man­ya'daki fu­ar­lar­da tü­ke­ti­ci­le­re ula­şır­ken Asya, Av­ru­pa ve Ame­ri­ka kı­ta­la­rın­da­ki fark­lı ül­ke­ler­le bağ­lan­tı­lar kur­duk. Üret­ti­ği­miz çay­la­rı­mı­zı dün­ya­nın dört bir kö­şe­sin­de­ki tü­ke­ti­ci­ler­le bu­luş­tu­ra­rak kuru çay ağı­mız ge­niş­le­ti­yo­ruz. Türk ça­yı­nı her ül­ke­ye her sof­ra­ya ulaş­tı­ra­na kadar ça­lış­ma­la­rı­mız hız kes­me­yecek ka­rar­lı­lık­la devam ede­cek­tir. Yeni bir yıla daha faz­la­sı­nı ba­şar­ma he­de­fiy­le gi­rer­ken emi­nim ki hep bir­lik­te bir­bi­ri­miz­den güç ala­rak Türk çayı hak et­ti­ği de­ğe­ri bu­la­na kadar ça­lı­şa­cak ve emek­le­ri­mi­zin kar­şı­lı­ğı­nı yeni ba­şa­rı­lar­la yeni re­kor­lar­la ala­ca­ğız'' dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —