SEÇİMDE AK PARTİ ADAYLARI

Yazarlarımız 4.02.2022 09:32:18 0
SEÇİMDE AK PARTİ ADAYLARI

Seçim ha­va­sı­nı Rize ka­mu­oyun­da iyi kok­la­yan Ga­ze­te­ci ar­ka­daş­la­rım var.
Bun­la­rın ba­şın­da Çağ­daş Ga­ze­te­ci­ler Der­ne­ği Baş­ka­nı Gen­ca­ğa Ka­ra­faz­lı gelir.
Ka­ra­faz­lı ko­ku­yu iyi alır, ya­nıl­dı­ğı da vaki de­ğil­dir. Bir­çok STK ol­du­ğu gibi si­ya­si parti tem­sil­ci­lik­le­ri de ya­pı­lan top­lan­tı­la­rı­na Ka­ra­faz­lı'yı ne­den­se pek ça­ğır­maz, ama onun ku­la­ğı hep Rize'dedir.
Yıl­la­rın ay­kı­rı ga­ze­te­ci­si Gen­ça­ğa Ka­ra­faz­lı bu gün­ler­de seçim hak­kın­da gün­dem be­lir­le­yecek güzel bir yazı yazdı.
Ya­zı­sın­da genel seçim için ön­ce­li­ği ik­ti­da­rın tem­sil­ci­si AK Parti'ye ayı­ran Ka­ra­faz­lı, mev­cut Ve­kil­le­ri devre dışı bı­ra­ka­rak 4 aday adayı ismi or­ta­ya attı.
Bu isim­ler Rize'nin ya­ban­cı­sı değil, hepsi ta­nı­dık isim­ler.
Ya­zı­lan aday isim­le­ri­nin ger­çek­leş­me­si ta­ma­men Sn. Er­do­ğan'a bağlı.
Ka­ra­faz­lı ya­zı­sın­da' 'Her ne kadar AK Parti'de te­ma­yül yok­la­ma­la­rı ya­pıl­sa da Er­do­ğan'ın onay ver­me­ye­ce­ği isim­le­rin "te­ma­yül yok­la­ma­sın­dan çık­sa­lar bile" asla se­çil­me şans­la­rı yok. Rize'de genel ka­na­at AK Parti'nin mev­cut Rize Mil­let­ve­kil­le­ri­nin bir daha Rize'den aday gös­te­ril­me­ye­ce­ği şek­lin­de. Bunu şu ne­den­le söy­lü­yo­ruz? Cum­hur­baş­ka­nı­nın mem­le­ke­ti Rize'de son yerel se­çim­ler­de AK Parti'nin 3 önem­li il­çe­de seçim kay­bet­me­si­nin temel so­rum­lu­su başta Ha­ya­ti Ya­zı­cı, Osman Aşkın Bak ve Mu­ham­met Avcı gös­te­ri­li­yor'' diye yaz­mış ve buna AK Parti seç­me­ni de büyük oran­da ka­tı­lı­yor. Rize'de yerel se­çim­de 3 MHP 1 CHP ye kap­tı­rı­lan Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı so­nu­cu bu dö­ne­min ese­ri­dir.
Bir süre önce baş başa gö­rüş­tü­ğüm Mil­let­ve­ki­li Sn. Mu­ham­met Avcı açık­ça'' bir daha Mil­let­ve­ki­li adayı ol­ma­ya­ca­ğım'' di­ye­rek nok­ta­yı koy­muş­tu.
Diğer ve­kil­ler yani eski Ba­kan­lar Ya­zı­cı ve Bak'ı Er­do­ğan'ın aday gös­te­re­ce­ği­ne kimse inan­mak is­te­mi­yor zira yüz­le­ri es­ki­yen Ve­kil­le­rin ye­ri­ne va­tan­daş yeni yüz­ler gör­mek is­ti­yor.
Ka­ra­faz­lı'nin lis­te­sin­de, Rahmi Metin, İsak Alim, Ümit Peçe ve Hakan Gül­te­kin yer almış.
Mil­let­ve­kil­li­ği cazip im­kan­la­rıy­la her dö­nem­de rağ­bet gör­müş­tür. Yakın za­man­lar­da ik­ti­da­ra en yakın ol­du­ğu için AK Parti'de 20 ye yakın aday adayı sa­yı­sı­nı gör­mü­şüz. Ki­mi­si ger­çek­ten hiz­met yap­mak, ki­mi­si si­ya­set­te ba­sa­mak sıç­ra­mak ve ba­zı­sı da rant uğ­ru­na rek­lam amaç­lı aday adayı olmuş isim­ler var bi­li­yo­ruz.
Ya­zı­lan isim­le­re bende kısa yo­rum­lar yap­mak is­te­rim.
Rahmi Metin son yerel se­çim­de Be­le­di­ye Baş­ka­nı se­çil­di. Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı­nı bı­ra­kıp aday olur mu bi­lin­mez ama Er­do­ğan söy­ler­se neden ol­ma­sın.
2018 Mil­let­ve­ki­li se­çi­min­de Mu­ham­met Avcı ile bir­lik­te ismi vardı. Hiç he­sap­ta ol­ma­yan Ya­zı­cı ve Bak aday gös­te­ri­lin­ce Rahmi Metin'e Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı düş­müş­tü. Rahmi Metin mer­kez ve Sa­lar­ha böl­ge­si­nin adamı.
Be­le­di­ye­de güzel iş­le­re kal­kış­tı ve devam edi­yor. Baş­la­dı­ğın iş­le­ri ta­mam­la de­ni­le­bi­lir. Aday ya­pıl­ma­sı ha­lin­de ka­za­na­nın Rize ola­ca­ğı­nı söy­le­mek is­te­rim.
Bir başka isim AK Parti İl Baş­ka­nı İsak Alim.
Baş­kan Alim si­ya­set­te çok hızlı yük­sel­di. Genç yaş da Cum­hur­baş­ka­nı­nın İl Baş­kan­lı­ğı­nı yap­mak her ba­ba­yi­ğit in harcı değil.
İsak Alim Mil­let­ve­kil­li­ği için hiç te­ves­sül et­me­me­li zira ağa­be­yi Genel Mü­dü­rü­müz Yusuf Ziya Alim, Çay için böl­ge­yi sırt­la­mış­ken İl Baş­kan­lı­ğın­da daha ya­rar­lı olur dü­şün­ce­si hakim.
Bir başka isim Av. Ümit Peçe, şah­sen çok az ta­nı­yo­rum. Va­tan­da­şa ba­kı­şı nasıl, ça­lış­kan mı be­ce­rik­li mi yorum ya­pa­mam. AK Par­ti­li ol­du­ğu bi­li­nen bir isim. Baro Baş­kan­lı­ğı gö­re­vi­ni uzun bir sü­re­dir yü­rü­tü­yor.
Önem­li olan halka yak­la­şı­mı ve sos­yal iliş­ki­ler.
AK Parti'de yıl­dı­zı par­la­yan bir isim bu­gün­kü DOKAP Baş­ka­nı Hakan Gül­te­kin,
AK Parti'nin Ar­de­şen'de ku­ru­cu İlçe Baş­ka­nı ol­du­ğu­nu bi­li­yo­ruz.
Yani 20 yıl­lık par­ti­li. Yerel yö­ne­tim­ler­de Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı ve İl Genel Mec­lis Üye ve Baş­kan­lı­ğı ile ka­ri­ye­ri­ne devam etti.
Hak­kın­da olum­suz bir şey­ler du­yul­ma­dı.
Ha­ya­ti Ya­zı­cı ve Osman Aşkın Bak'ın aday ol­ma­ya­ca­ğı tü­ne­lin öte ta­ra­fın­dan gös­te­ril­me­si ta­ma­men Cum­hur­baş­ka­nı­nın yet­ki­sin­de.
23 Ekim 2020 ta­ri­hin­de Cum­hur­baş­ka­nı ta­ra­fın­dan DOKAP baş­kan­lı­ğı­na hiz­met yap­ma­sı için atan­dı.
Bu gö­re­ve 2-3 yıl­lık kısa sü­re­de ve­rim­li ola­ma­ya­ca­ğı­nı ata­yan Er­do­ğan'da bi­li­yor her­hal­de.
Rize'deki AK Parti aday­la­rı­nı Er­do­ğan'ın be­lir­le­ye­ce­ği kesin.
Rize dı­şın­da­ki aday­la­ra daha ön­ce­ki­ler gibi Er­do­ğan'ın evet de­me­si ih­ti­mal dışı de­ğil­dir. Bu ya­zı­lan­lar nihai aday­lar ola­maz.
Her ne kadar par­ti­li­ler An­ka­ra bü­rok­ra­si­sin­den aday gös­te­ril­me­si­ni is­te­mez­se de Genel Baş­kan gön­de­re­ce­ği için hayır di­ye­me­ye­cek­le­ri­ni bi­li­yo­ruz.
AK Parti'ye kar­şı­lık mu­ha­lif par­ti­ler ko­nu­şul­ma­ya baş­la­nan 2 isimi aday gös­te­rir­se alı­şıl­mış olu­nan 3-0 lık sko­run 2-1 ol­ma­sı çok kolay ola­cak­tır.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °