GÜÇLÜ KADINLAR İÇİN SİVİL TOPLUM PROJESİ

Güncel Haberler 7.02.2022 08:56:08 0
GÜÇLÜ KADINLAR İÇİN SİVİL TOPLUM PROJESİ

En­gel­li Ka­dın­la­rın Sivil Top­lu­ma En­gel­siz Ka­tı­lı­mı Ulus­la­ra­ra­sı Ça­lış­ta­yı Rize'de ya­pıl­dı. Av­ru­pa Bir­li­ği'nin des­tek­le­miş ol­du­ğu Güçlü Ka­dın­lar için Sivil Top­lum Di­ya­lo­ğu Pro­je­sin­de ‘'En­gel­li Ka­dın­la­rın Sivil Top­lu­ma En­ gel­siz Ka­tı­lı­mı'' ça­lış­ta­yı Rize'de ya­pıl­dı.

Kır­sal Böl­ge­ler­de­ki Kadın Ha­re­ke­ti Der­ne­ği (BİZ DE VARİZ) Baş­ka­nı Ber­rin Yeğen konu hak­kın­da yap­tı­ğı açık­la­ma­da ‘' 'En­gel­li Ka­dın­la­rın Sivil Top­lu­ma En­gel­siz Ka­tı­lı­mı' 'prog­ra­mı­na 5 Çek, 5 Lit­van ve 5 Eston Sivil Top­lum Ku­ru­lu­şu tem­sil­ci­si ve 30 Türk kadın Ak­ti­vis­ti ka­tıl­dı.

27 Ocak 2022 ta­ri­hin­de baş­la­yan ça­lış­tay 29 Ocak 2022 ta­ri­hin­de sona erdi.
Kır­sal Böl­ge­ler­de­ki Kadın Ha­re­ke­ti Der­ne­ği-BİZ DE VARİZ (Tür­ki­ye), Gen­der Stu­di­es, o.p.s. (Çek Cum­hu­ri­ye­ti), Es­to­ni­an Di­sab­led Women's As­so­ci­ati­on (Es­ton­ya) ve Lit­hu­ani­an Women's So­ci­ety (Lit­van­ya) ile ortak yü­rüt­tü­ğü­müz Av­ru­pa Bir­li­ği'nin des­tek­le­miş ol­du­ğu Güçlü Ka­dın­lar için Sivil Top­lum Di­ya­lo­ğu Pro­je­si ‘'En­gel­li Ka­dın­la­rın Sivil Top­lu­ma En­gel­siz Ka­tı­lı­mı'' baş­lık­lı ulus­la­ra­ra­sı çalış ta­yı­nı yoğun bir il­giy­le (CO­VIT-19 pan­de­mi şart­la­rı göz önün­de bu­lun­du­ru­la­rak) ta­mam­la­mış bu­lun­mak­ta­yız.
Ça­lış­ta­yın amacı, en­gel­li ka­dın­la­rın ko­num­la­rı­nı güç­len­dir­mek için Tür­ki­ye ve AB üye dev­let­le­ri Sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı ara­sın­da bilgi alış­ve­ri­şi­ni ve sür­dü­re­bi­lir iş­bir­li­ği­ni ge­liş­tir­mek­tir.
Ça­lış­tay­da her ka­tı­lım­cı kendi STÖ'sü hak­kın­da su­num­lar yap­mış, Tür­ki­ye, Çekya, Lit­van­ya ve Es­ton­ya en­gel­li ka­dın­lar ko­nu­sun­da ortak pro­je­ler üre­til­me­si ka­ra­rı alın­mış­tır.
Proje 15 ay süre ile proje or­ta­ğı ül­ke­ler­de (Lit­van­ya, Es­ton­ya ve Çek Cum­hu­ri­ye­ti'nde) bir­çok et­kin­lik ya­pı­la­rak ta­mam­la­na­cak­tır'' dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °