SAMSUN İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA
BASIN İLAN KURUMUNUN RESMİ İLAN FİYATI
AÇIKLAMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Güncel Haberler 7.02.2022 08:59:04 0
SAMSUN İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA<br>BASIN İLAN KURUMUNUN RESMİ İLAN FİYATI<br>AÇIKLAMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Sam­sun Mil­let­ve­ki­li ve İYİ Parti Grup Baş­kan­ve­ki­li Erhan Usta, Basın İlan Ku­ru­mu­nun resmi ilan­lar için hala fiyat açık­la­ma­ma­sı­na tepki gös­ter­di. TBMM Genel Ku­ru­lun­da söz alan Sam­sun Mil­let­ve­ki­li ve İYİ Parti Grup Baş­kan­ve­ki­li Erhan Usta'nın ko­nuş­ma­sın­dan şun­la­rı söy­le­di.

HALA NEDEN AÇIK­LAN­MA­DI
Erhan Usta'' Basın İlan Ku­ru­mu­nun ulu­sal ve yerel ga­ze­te­le­re her yıl ya­yım­la­nan resmî ilan­lar için bir fiyat açık­la­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni, bu fiyat hala açık­lan­ma­dı. Yıl­lar­dan beri her yıl ara­lık ayın­da açık­la­nan bu fi­yat­lar Şubat ayına gel­me­mi­ze rağ­men niye açık­lan­ma­dı?" diye sordu.
GA­ZE­TE­LER MAĞ­DUR OLU­YOR
Usta, "Bu ilan­lar özel­lik­le yerel ga­ze­te­ler açı­sın­dan son de­re­ce önem­li on­la­rın ha­ya­tı­nı sür­dü­re­bil­me­si açı­sın­dan fakat buna rağ­men hala bu be­lir­le­me ya­pıl­ma­mış. 'Niye ya­pıl­ma­dı?' diye araş­tır­dı­ğı­mız­da, genel kurul top­la­na­ma­mış. Ee, genel kurul niye top­la­na­ma­mış? Hü­kû­me­tin tem­sil­ci ola­rak 12 isim bil­dir­me­si ge­re­ki­yor. Hü­kû­met, karar ve­re­me­di her­hal­de ki bu re­jim­de, bu hızlı adım atı­lan re­jim­de bu 12 ismi bil­dir­me­di­ği için Genel Kurul top­la­na­mı­yor, Genel Kurul top­la­na­ma­dı­ğı için yeni fi­yat­lar be­lir­le­ne­mi­yor ve başta yerel ga­ze­te­ler olmak üzere bütün yerel ve ulu­sal ga­ze­te­ler bu an­lam­da mağ­dur olu­yor." dedi.
DÜ­ZEN­LE­ME YA­PIL­MA­SI BEK­LENİYOR
İYİ Parti Mil­let­ve­ki­li Erhan Usta, "Bunun hemen dü­zel­til­me­si ge­re­kir, bu­ra­da­ki bek­len­ti de sütun san­tim fi­ya­tı­nın 50 binin al­tın­da olan ga­ze­te­ler için 35 lira ol­ma­sı, 50 binin üze­rin­de olan ga­ze­te­ler­de de buna pa­ra­lel bir dü­zen­le­me ya­pıl­ma­sı şek­lin­de bir şey bek­le­ni­yor. Bu­ra­da da yine ta­ri­fe be­lir­len­di­ği andan iti­ba­ren de ek­se­ri­yet­le ya­pı­lan şey 'Takip eden aydan iti­ba­ren.' de­ni­li­yor.
Bu­ra­da artık bunun ya­pıl­ma­ma­sı, hemen takip eden gün­den iti­ba­ren bu fi­yat­la­rın bir an evvel açık­lan­ma­sı ve bu fi­yat­la­rın da bu şe­kil­de ge­çer­li ol­ma­sı­nın önem ta­şı­dı­ğı­nı ifade etmek is­ti­yo­rum." di­ye­rek söz­le­ri­ni ta­mam­la­dı.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °