İlimiz yapımına başlanan Şehir Hastanesi için deniz doldurulmaya başlandı

Güncel Haberler 8.02.2022 09:01:46 0
İlimiz yapımına başlanan Şehir Hastanesi için deniz doldurulmaya başlandı

Rize mer­kez­de, 350 bin met­re­ka­re alan­da yak­la­şık 8 mil­yon ton taş kul­la­nı­lıp, deniz dol­du­ru­la­rak ya­pı­la­cak Şehir Has­ta­ne­si için ça­lış­ma­la­ra baş­la­nıl­dı. 1 yıl için­de ta­mam­lan­ma­sı plan­la­nan dol­gu­nun ar­dın­dan has­ta­ne in­şa­atı­na baş­la­na­cak.

İli­miz­de, ha­va­li­ma­nı ve lo­jis­tik liman pro­je­le­rin­den sonra 850 yatak ka­pa­si­te­li, tüm oda­la­rı deniz man­za­ra­lı Şehir Has­ta­ne­si de arazi so­ru­nu ne­de­niy­le deniz dol­gu­su üze­ri­ne inşa edi­lecek.
Pro­je­si ha­zır­la­nan has­ta­ne­ye ge­rek­li 350 bin met­re­ka­re alan için deniz dolgu ça­lış­ma­la­rı­na baş­lan­dı.
8 mil­yon taşla alan ka­za­nı­la­cak
İlde Gün­doğ­du ve Ha­mi­di­ye ma­hal­le­le­ri ara­sın­da­ki sahil ban­dın­da ya­pı­la­cak has­ta­ne için yer tes­li­mi ger­çek­leş­ti­ri­len firma, dolgu ça­lış­ma­la­rı­nı baş­lat­tı.
Pazar il­çe­sin­de­ki taş oca­ğın­dan günde 800 kam­yo­nu bu­la­cak nak­li­ye ile alı­na­cak yak­la­şık 8 mil­yon ton taş, de­ni­ze dö­kü­le­rek, 350 bin met­re­ka­re alan ka­za­nı­la­cak. 1 yılda ta­mam­lan­ma­sı plan­la­nan dol­gu­nun ar­dın­dan has­ta­ne in­şa­atı­na baş­la­nıl­ma­sı bek­le­ni­yor.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °