Tarih: 09.02.2022 09:08

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN DESTEKLEMİŞ OLDUĞU SİVİL TOPLUM DİYALOĞU PROGRAMI VI GÜÇLÜ KADINLAR İÇİN SİVİL TOPLUM DİYALOĞU PROJESİ ULUSLARARASI KOORDİNASYON TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTĞ?

Facebook Twitter Linked-in

Kır­sal Böl­ge­ler­de­ki Kadın Ha­re­ke­ti Der­ne­ği-BİZ DE VARİZ (Tür­ki­ye), Gen­der Stu­di­es, o.p.s.(Çek Cum­hu­ri­ye­ti), Es­to­ni­an Di­sab­led Women's As­so­ci­ati­on (Es­ton­ya) ve Lit­hu­ani­an Women's So­ci­ety (Lit­van­ya) ile ortak yü­rüt­tü­ğü­müz ve Av­ru­pa Bir­li­ği'nin des­tek­le­miş ol­du­ğu Güçlü Ka­dın­lar için Sivil Top­lum Di­ya­lo­ğu Pro­je­si'nin Çek Cum­hu­ri­ye­ti, Es­ton­ya ve Lit­van­ya'da ya­pı­la­cak ortak ça­lış­ma­lar hak­kın­da kap­sam­lı bir de­ğer­len­dir­me­si ya­pıl­dı.

Eston, Lit­van ve Türk ka­tı­lım­cı­lar Mart 2022 ayı içe­ri­sin­de Çek Cum­hu­ri­ye­ti'nin baş­ken­tin­de Prag'da bi­rin­ci ortak ça­lış­ma­yı ger­çek­leş­ti­re­cek­tir.
Bu ça­lış­ma 5 gün sü­re­cek­tir.
Ça­lış­ma­nın bi­rin­ci ve ikin­ci gü­nün­de Prag Be­le­di­ye­si'ndeki kadın dostu kent uy­gu­la­ma­sı ye­rin­de in­ce­le­me­si ya­pı­la­cak­tır.
Ça­lış­ma­nın üçün­cü gü­nün­de Tür­ki­ye'nin AB üye­lik sü­re­ci hak­kın­da 20 çek STK tem­sil­ci­si­ne kon­fe­rans ve­ri­le­cek­tir. Ça­lış­ma­nın dör­dün­cü günün de Prag'daki hak te­mel­li fa­ali­yet gös­te­ren örnek STK'lara zi­ya­ret­ler ya­pı­la­cak.
Eston, Lit­van ve Türk ka­tı­lım­cı­lar Nisan 2022 ayı içe­ri­sin­de Es­ton­ya'nın baş­ken­tin­de Tal­linn'de ikin­ci ortak ça­lış­ma­yı ger­çek­leş­ti­re­cek­tir. Bu ça­lış­ma 5 gün sü­re­cek­tir. Ça­lış­ma­nın bi­rin­ci, ikin­ci ve üçün­cü gü­nün­de en­gel­li kadın ko­nu­lu yu­var­lak masa top­lan­tı­la­rı ve works­hop or­ga­ni­zas­yon­la­rı ger­çek­leş­ti­ri­le­cek­tir. Ça­lış­ma­nın dör­dün­cü günün de Tal­linn'deki kadın STK tem­sil­ci­le­ri­ne zi­ya­ret­ler ya­pı­la­cak­tır. Ça­lış­ma­nın be­şin­ci gü­nün­de Tür­ki­ye'nin AB üye­lik sü­re­ci hak­kın­da kadın ko­nu­lu 20 STK tem­sil­ci­si­ne kon­fe­rans ve­ri­lecek.
Eston, Lit­van ve Türk ka­tı­lım­cı­lar Mayın 2022 ayı içe­ri­sin­de Lit­van­ya'nın baş­ken­ti Vil­ni­üs'de üçün­cü ortak ça­lış­ma­yı ger­çek­leş­ti­re­cek­tir. Bu ça­lış­ma 4 gün sü­re­cek­tir. Ça­lış­ma­nın bi­rin­ci, ve ikin­ci gü­nün­de Lit­van kadın STK'la­rı­nın hak te­mel­li fa­ali­yet­le­ri­ni nasıl ger­çek­leş­tir­dik­le­ri ko­nu­lu works­hop or­ga­ni­zas­yon­la­rı ger­çek­leş­ti­ri­le­cek­tir. Ça­lış­ma­nın üçün­cü günün de Vil­ni­üs'deki kadın STK'la­rı­na zi­ya­ret­ler ya­pı­la­cak­tır. Ça­lış­ma­nın dör­dün­cü gü­nün­de Tür­ki­ye'nin AB üye­lik sü­re­ci hak­kın­da kadın ko­nu­lu 20 Lit­van STK tem­sil­ci­si­ne kon­fe­rans ve­ri­le­ce­ği bil­di­ril­di.


Ha­ber-Fo­to: Yasar YEGEN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —