7/24 GÖREV BAŞINDA ÇORUH EDAŞ
EKİPLERİNİN ZORLU KIŞ MESAİSİ

Güncel Haberler 9.02.2022 09:16:02 0
7/24 GÖREV BAŞINDA ÇORUH EDAŞ<br>EKİPLERİNİN ZORLU KIŞ MESAİSİ

Çoruh Elekt­rik Da­ğı­tım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), kışın et­ki­si­ni yoğun ola­rak gös­ter­di­ği şu gün­ler­de, zorlu hava ko­şul­la­rı ne­de­niy­le mey­da­na ge­le­bi­lecek arı­za­la­ra mü­da­ha­le ede­bil­mek için so­rum­lu­luk böl­ge­si il­ler­de 7/24 görev ba­şın­da.

Ekip­ler, kır­sal­da kar ka­lın­lı­ğı­nın 1 met­re­yi aş­tı­ğı, hava sı­cak­lı­ğı­nın sı­fı­rın al­tın­da 10 de­re­ce­ye kadar düş­tü­ğü böl­ge­de, ke­sin­ti­siz ener­ji arzı sunma he­de­fiy­le ça­lış­ma­la­rı­nı ara­lık­sız sür­dü­rü­yor. Çoruh EDAŞ, zorlu kış ko­şul­la­rı­nın et­ki­li ol­du­ğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­si'nde, abo­ne­le­ri­ne ke­sin­ti­siz ener­ji arzı sunma he­de­fiy­le ça­lış­ma­la­rın­da hız kes­mi­yor. Şir­ket, be­le­di­ye ve il özel idare ku­rum­la­rı ile ko­or­di­ne­li ola­rak yü­rüt­tü­ğü ça­lış­ma­la­rı­na kar ya­ğı­şı, fır­tı­na ve he­ye­la­na rağ­men öz­ve­riy­le devam edi­yor. Kır­sal­da, karın yoğun ol­du­ğu ve araç­la­rın iler­le­ye­me­di­ği du­rum­lar­da yaya ola­rak ula­şım sağ­la­ma­ya ça­lı­şan Çoruh EDAŞ ekip­le­ri, zorlu arazi şart­la­rı ve ağır hava ko­şul­la­rın­da fa­ali­yet­le­ri­ne devam edi­yor.
DOĞU KA­RA­DENİZ'DE 2 MİLYON NÜ­FU­SA SÜR­DÜ­RÜ­LEBİLİR HİZMET
Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­si'nde 2 mil­yon nü­fu­sa ener­ji arzı sağ­la­dık­la­rı­nı be­lir­ten Çoruh EDAŞ Şir­ket Mü­dü­rü Meh­met Aydın, "61 bin 488 ki­lo­met­re hat uzun­lu­ğun­da, 12 bin 971 trafo ile ka­li­te­li ve ke­sin­ti­siz ener­ji he­de­fiy­le ça­lı­şı­yo­ruz" dedi. Aydın, "Şid­det­li kar ya­ğı­şı tüm ha­ya­tı ol­du­ğu gibi elekt­rik hat­la­rı­nı da olum­suz et­ki­le­ye­bil­mek­te. Ancak şir­ke­ti­miz, doğal afet ve acil du­rum­lar için çok daha ön­ce­sin­de plan­la­dı­ğı üzere, hızla ko­or­di­ne ola­bi­len ‘Çoruh EDAŞ Kriz Mer­ke­zi' al­tın­da, kar ya­ğı­şı­nın et­ki­li ol­ma­ya baş­la­dı­ğı andan iti­ba­ren ge­liş­me­le­ri anlık ola­rak takip ede­rek ilave per­so­nel, ekip­man ve araç­lar­la des­tek­le­di­ği ekip­le­riy­le bölge ge­ne­lin­de olum­suz et­ki­le­ri en aza in­di­re­bil­mek için yoğun kar al­tın­da dahi 7/24 ça­lış­ma­ya devam edi­yor." şek­lin­de ko­nuş­tu.
ZORLU KIŞ MESAİSİ: EKİPLER, ‘KESİNTİSİZ ENERJİ' İÇİN 7/24 SA­HA­DA
Çoruh EDAŞ ekip­le­ri, kır­sal­da kar ka­lın­lı­ğı­nın 1 met­re­yi aş­tı­ğı ve sı­cak­lı­ğın sı­fı­rın al­tın­da 10 de­re­ce­ye kadar düş­tü­ğü böl­ge­de, olum­suz hava ko­şul­la­rın­dan do­la­yı mey­da­na gelen arı­za­lar için ke­sin­ti­siz ener­ji ar­zı­na yö­ne­lik ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­rü­yor.
Ekip­ler, ağır hava ko­şul­la­rı ve zorlu arazi şart­la­rı se­be­biy­le araç­la­rın iler­le­ye­me­di­ği du­rum­lar­da yü­rü­ye­rek arı­za­la­ra mü­da­ha­le etmek için 7/24 öz­ve­riy­le ça­lı­şı­yor.
Şir­ket, hava mu­ha­le­fe­ti­ne bağlı ola­rak, so­rum­lu­luk böl­ge­si içe­ri­sin­de yer alan Art­vin, Gi­re­sun, Gü­müş­ha­ne, Trab­zon ve Rize il­le­rin­de mey­da­na ge­le­bi­lecek arı­za­la­ra karşı abo­ne­le­rin 7/24 hiz­met sunan 186 Arıza İhbar ve Çözüm Mer­ke­zi ara­cı­lı­ğıy­la talep, öneri ve şi­ka­yet­le­ri­ni ile­te­bi­le­cek­le­ri­ni, tüm baş­vu­ru­la­rın anlık ola­rak takip edil­di­ği­ni be­lirt­ti.


Ha­ber-Fo­to: Ezgi KAY­GI­SIZ


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °