TAŞIMALI EĞİTİME %50-60 ZAM İSTENİYOR

Güncel Haberler 9.02.2022 09:18:47 0
TAŞIMALI EĞİTİME %50-60 ZAM İSTENİYOR

Akar­ya­kı­ta sık sık ya­pı­lan zam­lar son­ra­sı araç sü­rü­cü­le­ri ta­şı­ma­lı eği­ti­me öğ­ren­ci ta­şı­yan ser­vi­se­ler için zam is­ti­yor.

Sü­rü­cü­le­rin zam is­te­ği ko­nu­su­na olum­lu bak­tık­la­rı­nı söy­le­yen Şo­för­ler ve Oto­mo­bil­ci­ler Der­ne­ği Baş­ka­nı Turan Ak­bu­lut her gün gelen zam son­ra­sın­da yap­tı­ğı açık­la­ma­da şun­la­rı söy­le­di'' 2021-2022 Eği­tim-Öğ­re­tim Yı­lı­nın ikin­ci dö­ne­mi 7 Şubat Pa­zar­te­si günü baş­lı­yor. Üzü­le­rek söy­le­mek zo­run­da­yım ikin­ci dö­nem­de öğ­ren­ci ser­vis üc­ret­le­rin­de artış yap­mak zo­run­da­yız.
Okul­la­rın baş­la­dı­ğı 6 Eylül 2021 ta­ri­hin­de, Ser­vis­çi es­naf­la­rı­mı­zın kişi başı ala­cak­la­rı öğ­ren­ci ser­vis üc­re­ti be­lir­le­nir­ken akar­ya­kıt üc­re­ti 7,45 TL idi. Bugün ise akar­ya­kıt üc­re­ti 14.80 TL. Sa­de­ce akar­ya­kıt üc­re­ti­ne yak­la­şık ola­rak yüzde yüz artış ya­şan­dı. Bunun ya­nın­da, Araç Si­gor­ta üc­re­ti, Yedek parça üc­ret­le­ri, las­tik üc­ret­le­ri, pe­ri­yo­dik bakım üc­ret­le­ri v.b diğer tüm üc­ret­le­re de aynı oran­la­ra varan ar­tış­lar ya­şan­dı.
Bu du­rum­da ser­vis­çi es­naf­la­rı­mı­zın mes­lek­le­ri­ni sür­dü­re­bil­me­le­ri için üzü­le­rek söy­lü­yo­ruz za­ru­ri ola­rak öğ­ren­ci ser­vis üc­ret­le­ri­ne %50 - % 60 oran­la­rın­da zam yap­mak zo­run­da­lar. Ay­rı­ca Millî Eği­tim Mü­dür­lük­le­rin­ce ihale ile ve­ri­len ta­şı­ma­lı eği­tim­de; öğ­ren­ci ser­vis üc­ret­le­ri­nin akar­ya­kı­ta gelen zam­lar son­ra­sı eri­me­si, ihale ile ser­vis çeken es­naf­la­rı­mı­zı çık­ma­za sok­muş­tur. Bu­nun­la il­gi­li üst ku­ru­lu­şu­muz olan Tür­ki­ye Şo­för­ler ve Oto­mo­bil­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu­mu­zun Ba­kan­lık­lar nez­din­de yap­tı­ğı ça­lış­ma­lar so­nu­cu kanun tek­li­fi ha­zır­lan­mış ve mec­li­se su­nul­muş­tur. Mec­lis­ten onay alıp ka­nun­laş­tı­ğın­da ser­vis çeken es­na­fı­mı­zın mağ­du­ri­ye­ti­nin gi­de­ri­le­ce­ği­ni dü­şün­mek­te­yiz. Ülke ola­rak zor bir sü­reç­ten ge­çi­yo­ruz. İnşal­lah bu zor sü­re­ci va­tan­daş­la­rı­mız, es­naf­la­rı­mız ve tüm dev­let yet­ki­li­le­ri­miz el ele verip aşa­ca­ğız' 'dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °