Doğu Karadeniz Bölgesi Rektörleri RTEÜ'de Toplandı

Doğu Karadeniz Bölgesi Rektörleri RTEÜ

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man, Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de yer alan üni­ver­si­te­le­rin Rek­tör­le­ri ile bir araya geldi.

Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de bu­lu­nan Art­vin Çoruh Üni­ver­si­te­si, Gi­re­sun Üni­ver­si­te­si, Gü­müş­ha­ne Üni­ver­si­te­si, Ka­ra­de­niz Tek­nik Üni­ver­si­te­si, Ordu Üni­ver­si­te­si, Trab­zon Üni­ver­si­te­si, Bay­burt Üni­ver­si­te­si Rek­tör­le­ri RTEÜ ev sa­hip­li­ğin­de bir araya gel­di­ler.

Art­vin Çoruh Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Mus­ta­fa Sıtkı Bil­gin, Gi­re­sun Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Yıl­maz Can, Gü­müş­ha­ne Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Halil İbra­him Zey­bek, Ka­ra­de­niz Tek­nik Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Ham­dul­lah Çu­val­cı, Ordu Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Ali Ak­do­ğan, Trab­zon Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Emin Aşık­kut­lu ve Bay­burt Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Mutlu Türk­men Rek­tör Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man'ın mi­sa­fi­ri ol­du­lar.
Rek­tör­lük Yö­ne­tim Ku­ru­lu Top­lan­tı Sa­lo­nu'nda ger­çek­leş­ti­ri­len top­lan­tı­da, bölge üni­ver­si­te­ler ara­sın­da ya­pıl­mak­ta olan iş­bir­lik­le­ri de­ğer­len­di­ril­di ve yeni iş­bir­li­ği im­kan­la­rı hak­kın­da fikir alış­ve­ri­şin­de bu­lu­nul­du.
Ay­rı­ca, pan­de­mi sü­re­cin­de üni­ver­si­te­ler­de yü­rü­tü­len eği­tim-öğ­re­tim fa­ali­yet­le­ri­nin du­ru­mu ve eği­tim-öğ­re­tim fa­ali­yet­le­ri­nin ak­sa­ma­dan devam et­ti­ril­me­si, eği­tim-öğ­re­tim ve araş­tır­ma ge­liş­tir­me sü­reç­le­ri­nin so­run­suz bir şe­kil­de ta­mam­lan­ma­sı ile büyük bir so­rum­lu­lu­ğun ye­ri­ne ge­ti­ril­di­ği vur­gu­lan­dı. Gö­rüş­me­de, 2021-2022 eği­tim-öğ­re­tim yılı Bahar Dö­ne­min­de de, Ko­vid-19 ile il­gi­li bütün ön­lem­ler alı­na­rak Güz Dö­ne­min­de ol­du­ğu gibi yüz yüze eği­ti­me hib­rit/karma eği­tim yön­te­mi ile devam edil­me­si­ne karar ve­ril­di.
Ay­rı­ca Bahar Dö­ne­min­de, uzak­tan eği­tim yön­te­mi ile ve­ri­len ders­le­rin azal­tı­lıp yüz yüze eği­tim va­sı­ta­sıy­la ve­ri­lecek ders­le­rin ar­tı­rıl­ma­sı ka­rar­laş­tı­rıl­dı. Yine top­lan­tı­da, bu tür top­lan­tı­la­rın yar­dım­laş­ma ve iş­bir­li­ği­ni ar­tır­ma ile belli ko­nu­la­rı is­ti­şa­re etme an­la­mın­da önem­li ol­du­ğu vur­gu­la­na­rak belli ara­lık­lar­la devam et­ti­ril­me­si ka­rar­laş­tı­rıl­dı.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI