Kara aldırış etmeden Fırtına Deresi'nin buz gibi suyunda yüzdüler

Güncel Haberler 10.02.2022 08:53:34 0
Kara aldırış etmeden Fırtına Deresi

İlimizde 2 yıl­dır Ko­ro­na virüs sal­gı­nı ne­de­niy­le ya­pı­la­ma­yan Kış Yüzme Şen­li­ği bu yıl ger­çek­leş­ti ve ka­tı­lım­cı­lar kara al­dı­rış et­me­den Fır­tı­na De­re­si'nin buz gibi su­la­rın­da yüz­dü­ler.

2 yıl­dır Ko­ro­na virüs sal­gı­nı ne­de­niy­le er­te­le­nen 7. Kış Yüzme Şen­li­ği bu yıl ger­çek­leş­ti­ril­di. Çam­lı­hem­şin il­çe­si 1300 ra­kım­da­ki Çat Va­di­si'nde top­la­nan ka­tı­lım­cı­lar kara al­dı­rış et­me­den Fır­tı­na De­re­si'nin buz gibi su­yu­na girip, tu­lu­mun ez­gi­le­ri ile horon oy­na­dı.
Or­ga­ni­zas­yo­nun ön­cü­le­rin­den Hasan Önder, yap­tı­ğı açık­la­ma­da "Doğu Ka­ra­de­niz'de özel­lik­le Rize'de gö­rül­me­ye değer on­lar­ca yer, ya­pı­la­bi­lecek bir­çok et­kin­lik im­ka­nı var.
Biz­ler de al­ter­na­tif tu­riz­me dik­kat çe­ke­rek bölge tu­riz­mi­nin ge­liş­me­si­ne, çe­şit­len­me­si­ne katkı sağ­la­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz. Kış Yüzme Şen­li­ği­ni de böl­ge­de kış tu­riz­mi­nin ge­liş­me­si için ha­ya­ta ge­çir­di­ği­miz bir ak­ti­vi­te idi. Ma­ale­sef Pan­de­mi do­la­yı­sıy­la iki yıl­dır bu et­kin­li­ği ya­pa­mı­yo­ruz. Önü­müz­de­ki yıl­lar­da Kış Yüzme Şen­li­ği­ni ad­re­na­lin tut­ku­nu, ekst­rem spor­lar yapan yerli ve ya­ban­cı ka­tı­lım­cı­lar­la ulus­la­ra­ra­sı bir et­kin­li­ğe dö­nüş­tür­me­yi amaç­lı­yo­ruz" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Çat Köp­rü­sü'nde, çoban ateşi et­ra­fın­da tulum eş­li­ğin­de horon oy­na­yan ka­tı­lım­cı­lar, kar suyu ile dem­le­nen çay­la­rı yu­dum­la­yıp ısın­dı­lar.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °